home > najawa > GIANT³Sand @ Močvara, Zagreb, 30/11/2105

kontakt | search |

GIANT³Sand @ Močvara, Zagreb, 30/11/2105

Začarana Močvara predstavlja:

GIANT³Sand

Na turneji koja ujedno slavi 30 godina rada benda i objavljivanja prvog albuma "Valley of Rain", Gelb u formaciji GIANT³Sand u Močvari promovira novi album "Heartbreak Pass". Objavljen početkom svibnja pri New West Records, "Heartbreak Pass" predstavlja najbolji album benda još od albuma "Chore of Enchantment" iz 2000. godine, a ujedno i jedan od najboljih u ukupnom Giant Sand katalogu. U stvaranju albuma sudjelovala je sada već tradicionalno neformalna postava benda, a album je, osim u Gelbovim matičnim pustinjama Tuscona i Arizone, sniman i u Kanadi, Italiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji, pa čak i Hrvatskoj. Uz brojne goste poput Jasona Lytlea (Grandaddy), Johna Parisha (PJ Harvey) i Stevea Shelleya (Sonic Youth), na albumu "Heartbreak Pass" vokalno je gostovala i naša Lovely Quinces aka Dunja Ercegović koja je u duetu s Gelbom otpjevala sjajnu pjesmu "Hurtin' Habit". Uz to, Dunja kao član GIANT³Sanda trenutno putuje Europom gdje se bend nalazi na prvom dijelu promotivne "Heartbreak Pass/30th Anniversary" turneje.
[ GIANT SAND ]

GIANT SAND

Howe Gelb i njegovi Giant Sand jedni su od najcjenjenijih autora nove američke alt-country scene. Američki folk i roots rock koji kroz posljednjih desetak godina doživljava svoj revival, a ujedno i najveću popularnost, jedno od svojih najvažnijih ishodišta imaju baš u radu benda Giant Sand. Gelb je, između ostalih, "otkrio" i Joeya Burnsa i Johna Convertinoa (Calexico) koji su dobar dio devedesetih proveli u Giant Sandu, prije svjetske popularnosti s matičnim bendom. Gelb je "iskopao" i M. Warda i Grandaddy, a kroz veliku diskografiju Giant Sanda prošli su i traga (uz spomenute) ostavili i Victoria Williams, Neko Case, Juliana Hatfield, PJ Harvey, Vic Chesnutt, Steve Wynn, Isobel Campbell i drugi.

Nakon što je u Zagrebu gostovala većina imena nove američke muzike, sretni smo da se u Močvaru ponovo vraća i jedan od njenih duhovnih očeva, a posebno u trenutku objavljivanja jednog od najboljih albuma u 30 godina dugoj karijeri. Navucite svoje kaubojske čizme i uživajte u pustinjama Arizone koju vam u Močvaru donose Howe Gelb i GIANT³Sand (web, face).

Kao support na koncertu GIANT³Sand nastupaju Gabriel Sullivan te Brian Lopez, dva dugogodišnja suradnika Howe Gelba, koji su učestvovali u snimanju albuma Giant Giant Sand - "Tucson" te su ujedno i članovi različitih Giant Sand live formacija.

BRIAN LOPEZ (S.A.D.)
web, face, twitter

Brian Lopez je još jedan stanovnik Tuscona i učenik Howe Gelb škole kome pustinjski pijesak i kaktusi izlaze iz svake odsvirane pjesme. Drugi i još uvijek aktualan album "Static Noise", objavljen krajem 2014. godine, Lopez je snimio u Waterworks Recording studijima u Tucsonu s Jim Watersom (Sonic Youth, The Jon Spencer Blues Explosion…) kao producentom i Sean Sladeom (Radiohead, Pixies, Hole, Ben Folds, Morphine) koji je aranžirao album. Glazbeno u okvirima psihodeličnog tex mexa i folk rocka, Brian Lopez širi granice koje su ranije nacrtali Giant Sand i Calexico u kombinaciji s impresivnim vokalom kojeg recenzenti albuma "Static Noise" uspoređuju s Jeff Buckleyem i Roy Orbisonom.



GABRIEL SULLIVAN (S.A.D.)
web, face, bandcamp

Uz nastupe s Giant Sand i zajedničke nastupe s Brian Lopezom, Gabriel Sullivan vrijedno radi na svojoj samostalnoj karijeri propovjednika tog magičnog zvuka koji nam dolazi iz Tuscona. Svoj četvrti album "JVPITER" (kao i prethodna tri) objavio je na vlastitoj etiketi Fell City Records. Sniman u Danskoj uz pomoć benda The DeSoto Caucus (europska Giant Sand postava), "JVPITER" Sullivianov je povratak tradicionalnom zvuku Tuscon folka nakon što je na trećem albumu "None of This is Mine" snimljenom uz bend Taraf de Tucson pomiješao utjecaje pustinjskog folka i romske brass glazbe.



Ulaznice u pretprodaji (85 KN) potražite na sljedećim lokacijama:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13

Na dan događanja na blagajni kluba upad je 95 KN.

promo guy // 25/11/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*