home > najawa > Dozvoljeni četvrtak: POPEČITELJI + SVEMIR + ROLLIN HUMES @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 11/06/2015

kontakt | search |

Dozvoljeni četvrtak: POPEČITELJI + SVEMIR + ROLLIN HUMES @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 11/06/2015

Dozvoljeni četvrtak u Vintage Industrial Bar dovodi Popečitelje, Svemir i Rolin Humes
Dozvoljeni četvrtak na svojem 5. Izdanju 11. lipnja u Vintage Industrial Baru priprema novu dozu hrvatsko-regionalne izvrsnosti s nezavisne scene. Najveća regionalna, glazbena top lista Muzika Je Zvonko Radost uz pomoć prijatelja iz bonbon-a ovog puta dovodi grupe Popečitelji, Svemir i Rolin Humes.

POPEČITELJI



Grupa Popečitelji je u današnjem sastavu nastala je 1999. godine u Prištini, nekoliko mjeseci pred početak NATO bombardiranja, kao ozbiljniji nastavak rada koji je mnogoljudniji noise eksperiment sastav pod istim imenom započeo sredinom devedesetih. Braća Furunović, Saša (gitara) i Goran (bas), s dugogodišnjim iskustvom bavljenja žanrovski neodređenom glazbom u više prištinskih bendova, zajedno sa bubnjarem Radetom Vulićem počinju da stvaraju svoju eksplozivnu mješavinu instrumentalnog funk-rocka i folk muzike. Mnogobrojnim koncertima grupa ubrzo postaje svojevrsna underground atrakcija. Nakon jednog takvog koncertau Beogradu 2003., dolazi i do suradnje s Kojom iz Discipline kičme, što rezultira snimanjem prvog albuma Popečitelja "Ko radi?". Popečitelji su kroz mnoge održane koncerte samo potvrdili epitet eksplozivnog benda. Takav status doveo je do toga da su, između ostalog, nastupali kao predgrupe Maceo Parkeru, legendarnom saksofonisti Jamesa Browna, kao i bendu NoMeansNo. Pored brojnih koncerata u Srbiji i zemljama u regiji, Popečitelji su nastupali na brojnim festivalima u Poljskoj , Italiji, Francuskoj, Austriji i Belgiji.

SVEMIR



"Svemir je uglavnom prazan prostor", piše na Facebook stranici Svemira, benda okupljenog oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin. No njen je Svemir zapravo ispunjen glazbom, koju piše i izvodi od 2009, u početku kao samostalna izvođačica, a od 2011. i kao frontwoman vlastitog benda, spajajući utjecaje koji dolaze kako iz akustike, folka i bluesa, tako i od strane punokrvnih gitarističkih bendova poput Beatlesa, Buzzcocksa ili Smithsa. Prva postava benda imala je samo dva stalna člana - Zvonku na akustičnoj gitari i vokalu i Roberta Kanizsaia na električnoj gitari, no to je bilo dovoljno da u jesen 2012. izdaju svoj prvi album, jednostavno nazvan "Svemir". Iako se radilo o demo albumu snimljenom u kućnom studiju prijatelja i izdanom u vlastitoj nakladi, album je bio hvaljen od kritike te se našao na vrhu godišnje liste albuma, debi-albuma ili underground albuma na nekoliko regionalnih glazbenih portala ili blogova. Upravo u vrijeme izlaska tog prvog albuma, Robert izlazi iz benda i okuplja se nova postava čime bend postaje klasična rock četvorka: Matko Boršić na bubnjevima, San Mikulec na bas gitari i pratećim vokalima, Aleksandra Dokmanović na električnoj gitari, dok Zvonka uz pjevanje kombinira akustičnu ili također električnu gitaru, ali i klavir. U toj postavi Svemir svira dvije godine, bruseći pjesme, nastupajući u klubovima i na festivalima u regiji i pripremajući materijal za drugi album, koji je naposlijetku i snimljen tokom proljeća i ljeta 2014 u studiju Radost! te ponovno izdan vlastitim snagama uz još više uspjeha od prvijenca, našavši se ponovno na godišnjim top listama najboljih albuma u regiji kod mnogih urednika radijskih emisija specijaliziranih za nezavisnu domaću glazbu, specijaliziranih glazbenih internetskih portala ili regionalnih muzičkih blogera.

ROLLIN HUMES



Rolin Humes je pop/rock/blues kvartet, nastao je 2011. godine tokom blues sessiona u riječkom jazz klubu Tunel. Iza sebe imaju popriličan niz nastupa i nagrada na glazbenim natjecanjima i festivalima. Bend u 2013. samostalno izdaje svoj prvi album "Rolin Humes welcomes you to the Penultimate Supper 6/8′′. Album je dobio mnoge pozitivne kritike od strane struke i publike. Pjesme s istog albuma doživjele su zapažen uspjeh na stranim radio stanicama i raznim top listama, najviše u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Sjedinjenim Državama, Australiji, Hrvatskoj... 2014. godina pokazala se vrlo uspješnom za bend, prije svega kroz veliki broj koncerata. Godina je okončana pobjedom na Blues Challengeu u Zagrebu sa kojom je bend dobio priliku da predstavlja Hrvatsku na International Blues Challengeu u Memphisu, SAD. Nastup na Blues Challengeu pojačan je sa još nekoliko nastupa u drugim američkim gradovima i live nastupom na Ditty TV. Po povratku iz Amerike bend je objavio svoj drugi album "Rolin Humes presents Rolin Blues" koji je za sada pokupio samo riječi hvale.

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha. će puštati recentnu glazbu iz Regije i s top Liste Muzika je Zvonko Radost.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Svakako posjetite i bonbon-ovu Facebook i web stranicu za više infomacija. Važno je napomenuti i da će prvih 25 bonbon korisnika koji dođu na koncert dobiti besplatan upad i piće (kupon od 20 kuna). Dovoljno je da na ulazu pokažu mobitel na kojem je bonbon mreža i upadaju na tulum koji će potrajati do dugo u noć!

promo girl // 01/06/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*