home > najawa > SID LIVES! in memoriam Sid Vicious - Sex Pistols Experience @ Tvornica Kulture, Zagreb, 01/02/2014

kontakt | search |

SID LIVES! in memoriam Sid Vicious - Sex Pistols Experience @ Tvornica Kulture, Zagreb, 01/02/2014

U subotu 1. veljače će se u zagrebačkoj Tvornici Kulture pod nazivom "Sid Lives!" održati homage punk rock legendi Sid Viciousu povodom trideset i pete godišnjice njegove smrti na kojem će nastupiti najbolji svjetski Sex Pistols tribute band Sex Pistols Experience iz Velike Britanije. Kao uvod u večer će nastupiti zagrebački old school punkeri Eksodus a dj Tomi Phantasma uz pomoć dj Little Gogo-a će prije i nakon koncerta vrtit punk rock i new wave hitove. Kako bi događaj bio potpun će se održati i izložba slika poznate zagrebačke slikarice Jasmine Krajačić pod nazivom "My Way" na kojoj će biti izložena velika platna sa portetima Sid Viciousa, Sex Pistolsa i popratnih punk rock heroja. Izložba je prodajnog karaktera pa će se izložena platna moći i kupiti ili naručiti od autorice.

S više od tisuću odsviranih koncerata, uključujući europske, britanske i američke turneje te nastupe na brojnim festivalima The Sex Pistols Experience su uspjeli doći na samo korak od svojih legendarnih uzora. Niti jedan drugi Pistols tribute bend ne poklanja toliko pažnje u zvuku i imageu kao ova četvorka koju su dosad mnogo puta zvali da glume svoje heroje u live showovima na BBC-u, Sky-u, Channel 4-u,.... Nedavno su nastupili i u filmu "Who Killed Nancy?", a od samih članova Sex Pistolsa dobili podršku i pohvale.

Kao što su Sex Pistols jedan od najutjecajnijih bendova svih vremena tako su i The Sex Pistols Experience jedan od najcjenjenijih tribute bendova današnjice donoseći uvjerljiv nostalgični trip i utjecajući na cijelu novu "neprilagođenu" generaciju. O uvjerljivosti dovoljno govori i činjenica da je The Sex Pistols Experience "The Sunday Times" 2008. uvrstio u popis "Top 50 Hottest Thigs To See". The Sex Pistols Experience su na najbolji mogući način ulovili duh i energiju Pistolsa iz samog vrha njihove karijere tj. 1977. godine sa Sid Viciousom na basu a kako bi zadovljili Pistols fanove sviraju presjek cijelog opusa Sex Pistolsa uključujući i pjesme poput "My Way" i "C'mon Everybody".
[  ]

Sid Vicious je uspio u svojem kratkom životu, i još kraćoj karijeri, postići status najpoznatijeg i najvjerodostojnijeg punkera svih vremena, a u rock svijetu postao prava ikona buntovništva, pa tako možemo slobodno reči da je Sid nasljednik James Deana, poznatog glumca, "buntovnika bez razloga" koji je također umro vrlo mlad i postigao status legende u samo par godina. Zbog svojeg prepoznatljivog imagea, ekstremnog ponašanja "bez dlake" na jeziku je Sid postao prava punk rock ikona, idol punkera i svih rock buntovnika, tako da se i dan-danas njegov lik upotrebljava u mnogim medijima i reklamama. U svakom slučaju, jedna od najvećih faca rock'n'rolla svih vremena. Na žalost je Sidova karijera bila prekinuta nesretnom smrću, i tko zna kolika bi njegova popularnost tek bila da je ostao bar malo duže među nama. Umro je 2. veljače 1979. godine sa nepune 22 godine.

Eksodus je nastao 1983. godine i prvi je bend pjevača Tomija Phantasme iz grupe Phantasmagoria, a kojem je baš Sid Vicious bio jedan od najvećih uzora u tinejđerskim danima. Eksodus svira 80's old school punk rock, a za ovu priliku će pored svojeg materijala odsvirati i punk rock klasike poput "I Wanna Be Your Dog" od The Stooges, "Warhead" od UK Subs, "Vjeran Pas" od Termita, "Nebo" od Električnog Orgazma,....

Koncert će početi u 21 sat a cijena ulaznice iznosi 45 kn u pretprodaji i 60 kn na ulazu. Ulaznice se mogu kupiti preko Entrio sistema www.entrio.hr, kao i na prodajnim mjestima Tvornice Kulture (popis prodajnih mjesta možete naći na www.tvornicakulture.com).

promo girl // 23/01/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*