home > najawa > Vikend @ Skladište kulture, Zagreb, 11-13/07/2013

kontakt | search |

Vikend @ Skladište kulture, Zagreb, 11-13/07/2013

Četvrtak u Skladištu: Trí fir & Mladen Pašut
Skladište kulture, Radnička 27 (tvornica Katran)
Četvrtak 11. srpanj, 2013.
Vrata kluba: 21.00, koncert 21.30
Cijena ulaza: 20 kuna

Četvrtak u Skladištu ugostiti će 11. srpnja Trí fir sastav koji ima šest godina iskustva u irskoj glazbi, te glazbenog fingerstyle gitarista iz Zagreba Mladena Pašuta. Započnite vikend ranije s ovom neobičnom kombinacijom, vrata kluba otvaraju se od 21 sat, dok svirka počinje u 21.30.

Trí fir (eng. three men) glazbeni je trio sa šest godina iskustva u irskoj glazbi. Repertoar im se sastoji od irskih ''drinking'' pjesama, folk pjesama, "pub" balada i tradicionalnih irskih plesnih instrumentalnih setova. Postava i izvedba je posebno prilagođena kako bi što vjernije prenijela zvuk i atmosferu irskih pubova, humor i energiju irske glazbe. Zbog velikog interesa publike na brojnim koncertima bend je snimio svoj prvi album "The Publiners" na kojem u trinaest pjesama objedinjavaju irske folk pjesme, balade i instrumentalne plesne setove. Album se može kupiti na koncertima Tri Fira.



Mladen Pašut je fingerstyle gitarist iz Zagreba, gitaru svira 20-ak godina, a prije sedam godina upoznao je lik i djelo velikog Tommyja Emmanuela te ga je njegova glazba i način sviranja gitare promijenila dotadašnje vidike što je obilježilo početak malo drugačijeg glazbenog puta Mladena Pašuta. Od tada se bavi fingerpickingom i svaki dan radi na usavršavanju ove tehnike kako bi dostigao
razinu kvalitetnog profesionalnog gitarista. Fingerstyle je tehnika sviranja gitare u kojoj se istovremeno sviraju bas, ritam i melodijske dionice. Glazba koju Mladen svira je uglavnom miks country - bluegrass - rag time - blues glazbe. Iza njega je veliki broj nastupa u kafićima,
klubovima te na raznim glazbenim manifestacijama...



SKLADIŠNI LIVE: Luka Belani
Skladište kulture, Radnička 27 (tvornica Katran)
Petak 12. srpanj, 2013.
Vrata kluba: 21.30, koncert 22.30
Cijena ulaza: 15 kuna

Iako Luku Belanija možete poslušati gotovo na svakom kutu, u Skladište kulture u petak 12. srpnja Luka dolazi u nepompoznom, akustičnom izdanju. Ako ste se zaželjeli ugodne klupske atmosfere i ambijenta, svakako pronađite vremena za Skladišni live i prepustite se vožnji Luke Belanija u petak 12. srpnja.

Talentirani Luka Belani je kantautor iz Križevaca s trenutnim prebivalištem u Zagrebu. Sa svoja dva albuma "B-Side Of My Mind" te "Changin' Chapters" izdanih za Aquarius Records privukao je veliku pažnju kritike i publike. Album prvijenac "B-Side Of My Mind" od strane je nekoliko eminentnih kritičara nazivan debi albumom godine, a dvije godine kasnije album "Changin' Chapters" postiže još veću medijsku pažnju te odlične recenzije u tiskanim i internet medijima. Album je uvršten u top pet domaćih albuma iste godine na godišnjoj listi Tportala u kojoj je sudjelovalo trideset i dva glazbenih urednika i novinara. Luka Belani sa svojim glazbenim iskustvom broji preko tristo nastupa u Hrvatskoj, Londonu, Amsterdamu, Mađarskoj, Srbiji, potom turneju po jugozapadnoj Engleskoj te četiri turneje u Njemačkoj, od kojih je posljednja u travnju 2013. bila i mini-europska uključujući Beč i Bratislavu. Njegovo najnovije izdanje "What The Ghosts Want Us To Do" iz travnja ove godine možete preuzeti na njegovoj bandcamp stranici.



STOREHOUSE: Senno & Mark Bruzz
Skladište kulture, Radnička 27 (tvornica Katran)
Subota 13. srpanj, 2013. od 22 sata
Cijena ulaza: 10 kuna

I u ljetnim mjesecima nastavljamo s klupskim zabavama pa vas stoga očekuje Storehouse program sa zagrebačkim momcima Sennom i Mark Bruzzom koji će se apsolutno potruditi još više užariti ove tople dane! Jackin house će vas okrenuti u plesnom ritmu u subotu 13. srpnja u Skladištu kulture!

Senno se početkom 1998. godine počeo upoznavati s elektronskom glazbom. Njome se počeo baviti 2007. godine kada je krenuo miksati, a 2009. završio je DJ Akademiju u Fly-Baru. Lani izdaje prvi singl "Walking Through The Twilight" u suradnji s Nardom za label Caboose Rec., a ove godine izdaje svoj prvi EP "Kafana" također u suradnji s Nardom za Native Soul Rec. koji je završio na Traxsource Top 5 Jackin... Od početka pušta jackin house koji je prožet hip-hopom, funkom, jazzom, soulom, deppom, a u novije doba biva blago provučen i kroz drum'n'bass te acid. Ovi glazbeni smjerovi čine jedinstven spoj različitih pravaca koji zajedno stvaraju jedinstveni glazbeni doživljaj zvan jackin house. Senno je član je Headmovin crewa koji je pokrenula grupa mladih glazbenih entuzijasta koji pokušavaju hrvatsku klubsku scenu osvježiti novijom bojom zvuka, plesa i dizajna. Tijekom prošlih godina ugostili su svjetske poznate i renomirane producente i DJ-e kao što su The Sound Diggers (UK), Da Sunlounge (UK) i Tommy Largo (NL)... Plesni štimung koji Senno prouzrokuje mogli ste dosad susresti po mnogim hrvatskim klubovima i festivalima.

Mark Bruzz prvi kontakt s elektronskom glazbom ostvario je slušajući kasete acid housea i trancea.
Početkom 2000-ih počeo slušati techno, dok se 2002. počinje ozbiljnije baviti takvom vrstom glazbe u suradnji s prijateljima (Garage Team) Karlovac puštajući techno na Acceleration partijima.
Godine 2003. kupuje prve gramofone i počinje na njima mixati. Prateći razvoj tehnologije na tom području 2007. godine odlučuje se na CD plejeere i iste godine počinje puštati house i tech-house.
Do sada je puštao na mjestima kao što su Gjuro 2, Posh fantasy bar,Super caffe,Fanatic, Cica, Kobra, Mala Scena, Generalski Stol, Savski kutić, Golf & country club Zagreb, Cab, Vita, Kuzelin,South soul- Dupin,Klub No.1, Loco i ostalim manjim klubovima i organiziranim događanjima.

promo girl // 08/07/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*