home > najawa > Underground Alliance Gahtering @ Grey Room, Medika, 12/10/2012

kontakt | search |

Underground Alliance Gahtering @ Grey Room, Medika, 12/10/2012

Iako za to mnogi još ne znaju, na našim prostorima se okupila mala masa odličnih producenata i DJ-a elektronske glazbe koja djeluje u sklopu glazbenog projekta Underground Alliance (UA). UA je također i label i pokriva od ambijenta i atmospherea preko dubstepa i dnb-za do totalnog hc-a, industriala i artcorea. Da, za svakoga se ponešto može naći na ovom veoma kvalitetnom labelu.
[  ]

Sada je Underground Alliance odlučio malo izaći u javnost i udarati svojim izvođačima po raznim klubovima diljem Balkana, ali i šire. Trenutno je eto u tijeku razmjena DJ-eva s tog labela, i prva od već unaprijed dogovorenih nekoliko svirki će se održati 12.10 u Grey Roomu (Medika). Na tom eventu će zasvirati Kodin (klc), Komorat (Zenica), Electric Grimoire (st) i robert radamant (kz/zg), a slijedeći dan će Komorat i robert radamant potresti Klub Kulture u Križevcima dubstepom, dnb-zom, breakbeatom, glitch hopom te općenito breaks-bass mjuzom. Istom takvom mjuzom koja će odjekivati i u Grey Roomu. Ta kombinacija spomenutih žanrova će biti izvedena od artista sa mnogo iskustva, izvođača koji već godinama žare i pale po ex jugo sceni, ali i dalje.

Za početak: Kodin koji je DJ/producent i kojeg su posljednjih 7 godina izbrusile u odličnog izvođača koji spaja d'n'b, dubstep, breakbeat, electro itd, i cija se produkcija nasla na repektabilnim labelovima poput Ascenzion Records, Aesthetics Records itd. Onda Komorat koji radi deep dubstep od kojeg toneš u vlastitu unutrašnjost sa velikim smajlom na faci, DJ/producent koji ima mnoga izdanja poput Radiopassive EP, The Core EP i na raznim kompilacijama uz sto je jos i voditelj radijskih emisija i urednik dubstep sajta. Pa Electric Grimoire, cura koja roka po svemu samo ne po mjuzi za curice: industrial, hc, dark electronica i sl su pravci koje ova mlada, ali odlična producentica i DJ-ica križa te koja trese svojim zestokim zanrovima floorove po Splitu, ali i dalje. I tu je robert radamant, lik kojeg ste već dosta puta čuli u Mediki, Sirupu, Močvari, Ksetu i na raznim festivalima/klubovima po ex jugi. I njegovi setovi su jela sa mnogo namirnica poput glitch hopa, breaksa, dubstepa, d'n'b-za, junglea, pa i pomalo electra i techna. kao što vidite, na ovom partyju možete očekivati mnogo prašine, skakanja, prolijevanja cuge, nimalo tuge, samo veselja i audio-zemljotresa.

Ovo je event koji svatko koga zanima glazba općenito, a posebno elektronika, ne bi trebao propustiti, jer raznolikost žanrova koja će se ispreplitati te nadovezivati ne može a da ne bude svakom ljubitelju moderne mjuze i više nego samo zanimljiva. Toplo preporučujemo i još vas toplije pozivamo.

12.10, Grey Room, upad: 20 kn, od 23 h

See ya on da floor

O izvođačima:

Komorat

Komorat je dub/dubstep producent, DJ, organizator i promotor bass muzike iz Zenice, Bosna i Hercegovina. Iza sebe ima nekoliko digitalnih izdanja (Radiopassive EP, The Core EP), kao i učešća na raznim kompilacijama (Two Minute Masterpieces, Underground Alliance, Re-start…). Produkcijom, odnosno DJ-ingom bavi se već nekoliko godina a do sada je nastupao u Zenici, Sarajevu, Mostaru, Banjaluci, Beogradu, Podgorici…Član je Urban Jungle muzičkog kolektiva iz Zagreba, urednik je i voditelj muzičke radio-emisije "Urban Jungle" koje se emituje na Radiju Active 88.5 FM, te osnivač i urednik BH Dubstep sajta koji prati dešavanja na regionalnoj dubstep sceni. Njegovi setovi su bazirani na londonskom i bristolskom underground zvuku sa osjetnim dub/reggae elementima.

Linkovi:
http://soundcloud.com/komorat
https://www.facebook.com/komorat.dubstep
http://www.mixcrate.com/komorat
http://www.mixcrate.com/komorat/metamorphosis-mix-160005

robert radamant (Break Da Rules)

Producent, Dj i promotor elektronske klupske mjuze je lik kojeg su godine produkcije i nastupanja odlikovale raznolikošću žanrova i miješanja više stilova. Prešavši cijelu bivšu jugu kao i dio "zapada", surađivao je sa mnogim kolegama sa egoboobits etikete, te sa raznim drugim izvođačima/crewovima (Confusion, Crobot Crew, Bassinvadersi, Trip To Zion, Lar Plur Lar, 48260…). Inače dosta često surađuje sa spomenutom Confusion ekipom, jednom od najaktivnijih i najkvalitetnijih d'n'b-breaks-electronica ekipa ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Trenutno void s phillipeom iz Confusiona Glitch Hop Shop koji se redovito održava u Griču, ZG. Dijelio je pult sa Ben Ufom, LTJ Bukemom, MC Conradom, Dynamik Bass Systemom, Hot Cityjem, Onemanom i raznim drugim imenima sa svjetske breaks-bass scene. Mnogo iz njegove produkcije se našlo na raznim kompilacijama, studentskim i eksperimentalnim filmovima, dokumentarcima, igricama itd. Bez sumnje jedna od zanimljivijih pojava na našoj, ali i stranoj klupskoj sceni. Kod izvođenja najbitniji mu je groove, kompaktnost, snaga, dubina, putanja… Svega toga ima na nastupima roberta radamanta radi čega vam ne bude henganje za šankom glavna okupacija. A ako je, onda će vam se on pridružiti.

D'n'B:
http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-dnb-trip2

glitch hop1:
http://www.mixcloud.com/robert_radamant/robert-radamant-glitch-hop-shop-promo-mix-part-ii/

glitch hop2:
http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-breaks-hop

dubstep:
http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-dubstep-soundscapes

eclectic:
http://soundcloud.com/robert-radamant/robert-radamant-cyber-dina

KODIN (Ammunition / Subculture / Aesthetics / Ascenzion / DNB Sessions / Jabba / LED)

Sound, graphic i web dizajner iz Karlovca,Dinko Filipović,poznatiji kao Kodin je jedan od hrvatskih drum&bass producenata i dj-a koji doslovno na dnevnoj bazi proizvodi nove trake koje su se već našle u mixevima nekih domaćih te stranih dj-a, a svoju kvalitetu dokazuje i prvim hrvatskim drum&bass izdanjem na vinylu za britanski Ascenzion Records. Njegovo prvo izdanje na vinylu bilo je "Girl In A Delirium" 2007. godine, a drugo izdanje "Diffusion" koje je forthcoming na američkom labelu Aesthetics Records, a tu je i EP sa tri pjesme "Right on","Wooden dummy" i "Nothing to see" za talijanski label Subculture Music kao digital-ni release. Njegovo najsvježije izdanje je remix pjesme "Binary"od poznatog britanskog producenta Diode-a na američkom labelu Ammunition Recordings.

Predstavio se široj publici kao član JabbaCrew-a iz Zagrebate u okviru LED kolektiva iz Karlovca.Njegov prvi produkcijski drum&basslive nastup bio je 2005. godine na Confusion Nucomers Night u Močvari,nastupao je i na raznim festivalima, večerima elektroničke glazbe, te dugim eventima širom Hrvatske. Neki od poznatijih: JabbaTon, Lokalna Elektronička Defenziva (LED), DNB Sessions, Fall Fest, Terraneo Festival, Seasplash Festival, Dirty Old Festival (DOF), Tabor Film Festival, Illectric Funk Festival, Confusion,Pistolero, Moving,OFF TV,DirtyBeatz, Urban Fest Osijek (UFO), Brucošijada FER-a, Samodajedramenbejs, Clubture Forum, Drama, BeatSvega, pLEDsnjak,Nepokoreni Grad, Aquarius, KSET, Medika, Tvornica, Jedinstvo, VuBass, Glechudesa, itd.

www.soundcloud.com/kodin / www.facebook.com/thekodin /www.myspace.com/dakodin

www.discogs.com/artist/Kodin / www.last.fm/music/Kodin / www.twitter.com/#!/dnbKodin

Electric Grimoire

Electric Grimoire je cura iz Splita od 21. Godine, cura koja je po svojem gradu već rokala teški industrial i hc rave. U klubu "Ghetto" je radila Halloween party i 3 Harsh Electra, i na još nekoliko mjesta je pržila mozgove svojim unikatnim izborom mjuze. Iako se tek dvije godine bavi DJ-ingom i produkcijom, ova artistica se isprofilirala u itekako solidnog izvođača. Uostalom, djela govore više od riječi pa eto ispod jedan od njenih setova.

produkcija:
http://soundcloud.com/belezebub
Promo set
http://www.mixcloud.com/belezebub/harsh-ebm-mixtape-by-belezebub-vol2/

promo guy // 09/10/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*