home > najawa > VIZA (Los Angeles) @ Klub Attack, 01/02/2012

kontakt | search |

VIZA (Los Angeles) @ Klub Attack, 01/02/2012

Viza se infiltrirala na globalnu glazbenu scenu eksplozivnim zvukom internacionalnog rocka. Njihovom glazbom dominiraju udari i vriskovi iz istočne Europe i pustinja Srednjeg Istoka.

Skupina je sastavljena od devet međunarodnih glazbenika okupljenih u Los Angelesu koja integrira duduk, udaraljke i oud sa žestinom rock glazbe. Pjevač K'noup, neustrašivi vođa Vize, vlada pozornicom uz pomoć karizme i stamine.
Pod imenom Visa, bend je izdao dva EP-ja i dva albuma, te jedan nagrađivani glazbeni video. Na "De Facto" i "Eros" albumima, glazba je prožeta elementima arapske, armenske i grčke tradicije te vješto pomiješana s elementima rocka i dancea. Na albumu "Made in Chernobyl", ruski i istočnoeuropski utjecaji su najizraženiji. Bend se bavi i društvenim pitanjima te pokušava podići svijest o užasnim epizodama iz ljudske povijesti.

Za karijeru benda brine Serjical Strike Management koji vodi Serj Tankian iz System Of A Down čiji se zvuk, kao i osebujan stil Gogol Bordello ponajviše osjeća kao glavni uzor radu ove skupine glazbenika.
Rasprodani koncerti u SAD-u i Kanadi natjerali su Vizu da 2010-te krenu u Europu i to kao predgrupa Serju Tankianu na "Imperfect Harmonies" turneji koja ih je odvela u Yerevan, Atenu, Hamburg, Cologne, Pariz, Zurich i Bolognu. Publiku su osvojili svojom oštrom izvedbom i oduševljenim kritikama iskusnih fanova u svakom gradu.
Nedugo potom ponovo stižu u Europu, nastupaju na Rockwave festivalu u Grčkoj i kao headlineri održavaju koncert u Parizu. Viza 2011. snima četvrti album u Zappinom UMRK studiju u Los Angelesu. Ploča naziva "Carnivalia" izašla je u listopadu, a promoviraju je ovom turnejom kada će nas u Klubu Attack! posjetiti 1.veljače, dan nakon što sviraju u prestižnom budimpeštanskom klubu A38.



Članovi benda:
K'noup - vokal, akustična gitara s 12 žica
Rođen u Kastoriji na sjeveru Grčke, K'noup je mastermind iza glazbe i tekstova. Orkestrira bend bez greške, dijelom je zlikovac, dijelom renesansni romantik. Osnivač je Neurobox, metal benda sa Dimmu Borgirovskim sklonostima. Nakon događaja 9/11 preselio se iz New Yorka u Los Angeles. Na grčkom Knoup znači komarac.
Jivan Gasparyan Jr. - duduk, zurna
Unuk svjetski poznatog svirača duduka, Djivana Gasparyana, Jivan je, uz formalnu glazbenu naobrazbu, učio svirati duduk od najboljih. Jivan nastupa s mnogim glazbenicima i bendovima, ali ostaje vjeran Vizi. Fascinira ga izazov miješanja duduka i Vizine glazbe. Svoju kreativnost potkrepljuje proučavanjem i slušanjem drugih instrumenata. Jivan iz dana u dan dokazuje da je vrhunski glazbenik što se najbolje čuje u njegovim improvizacijskim vještinama.
Orbel Babayan - električna gitara, tar, saz
Orbel je odrastao u kući punoj glazbenika. Svira gitaru i tar i ide na turneje sa svjetski poznatim perzijskim pjevačem Andyjem. Impresionirala ga je posebnost Vizine glazbe i jedinstveni aranžmani. Vizinoj glazbi doprinosi različitim instrumentalnim melodijama. Orbel je nastupao s Rama Duke-om na Warped Tour-u 2007.
Shant Bismejian - električna gitara, bouzouki
Shant je prvi put uzeo gitaru u ruke sa 6 godina. Odrastao je slušajući djeda i oca kako sviraju oud, drevni arapski žičani instrument. Nakon nekoliko jam sessiona s K'noupom, znao je da svojom svirkom može doprinijeti Vizi te postao integralni dio Vizinog kreativnog procesa. Glazbeni talent također izražava u svom drugom bendu Ed.
Andrew Kzirian - oud
S godinama iskustva na živoj kalifornijskoj glazbenoj sceni, Andrew je na oudu nastupao u širokom spektru glazbenih žanrova, od rocka i metala do srednjoistočnog folka i klasične glazbe. Andrew nastoji doprinijeti Vizinoj kreativnoj energiji kroz upotrebu ouda, osiguravajući pronicljive improvizacije i dinamiku. Andrew je također i vješt odvjetnik te aktivist za ljudska prava.
Alex Khatcherian - bass
Svi se slažu da je Alex uvijek nasmijan. Na koncertu System of a Down 2001. shvatio je da želi svirati pred velikim brojem ljudi. Alex je bio član Neuroboxa i nakon njih je prirodno napredovao s Vizom. Iako ima puno posla studirajući biologiju na kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari, svaki tjedan putuje u Los Angeles na probe s bendom. Također pjeva u Edu, svom punk bendu. Kad ne uči ili ne svira bas, igra poker s prijateljima.
Suguru Onaka - klavijature, harmonika
Rođen u Okinawi, majka ga je od šeste do dvanaeste godine tjerala da svira klavir. Suguru je počeo svirati gitaru i bubnjeve, ali je oduvijek bio bolji na klavijaturama. Nakon sviranja u srednjoškolskim bendovima, dvije je godine išao u glazbenu školu i zatim se pridružio Neuroboxu pa Vizi. Veliki je fan bejzbola - Dodgersa, Angelsa ili bilo kojeg drugog tima s japanskim igračem. Pod utjecajem je teškog rocka, jazza, i klasičnih glazbenika poput Paganinija i Wagnera.
Chris Daniel - perkusije
Sa svojih 20 godina, Chris je najmlađi i najnoviji član benda. Bubnjeve svira od svoje sedme godine. Dvije večeri prije velikog Vizinog koncerta, Chrisa su zamolili da svira ručne udaraljke iako je imao samo šest mjeseci iskustva. Nastup mu je bio toliko fenomenalan da je postao puls benda.
Hiram Rosario - bubnjevi
Hiram dolazi iz New yorka, svirao je beat box/hip hop na ulicama i bubnjao reperima. Susreo je K'noupa dok se bavio ugostiteljstvom i odmah je osjetio kemiju. Dave Grohl iz Nirvane Hiramova je najveća inspiracija. Kad ne svira bubnjeve, vodi pokretnu knjižaru. Njegov osebujan smisao za humor utječu na njegovu kreativnost u Vizi.
[  ]

Diskografija:

• Visa (EP, 2005)
• Visa & Friends (Compilation, 2006)
• Maktub (LP, 2006)
• De Facto (EP, 2007)
• Eros (LP, 2008)
• Made in Chernobyl (LP, 2010)
• Bake me in Clouds (Single, 2011)
• Carnivalia (LP, to be released October 2011)

promo guy // 16/01/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*