home > najawa > SUMMER MADNESS vol.1 @ otok hrvatske mladeži, jarun, 04/06/2011

kontakt | search |

SUMMER MADNESS vol.1 @ otok hrvatske mladeži, jarun, 04/06/2011

"Summer madness" - je zamišljen kao jednodnevni ljetni happening,namijenjen publici isključivo urbanog karaktera,te kao takav želimo pružiti svima željnima dobre glazbe,uživanja na otvorenom prostoru uz glazbu,cugu i klopu, dobru zabavu i druženje do ranih jutarnjih sati.

Kocert se održava na poznatom prostoru ( jarun,otok hrvatske mladeži ),a koji je vrlo blizak poznavateljima koncerata na otvorenom.
Naziv "summer madness" smo uzeli iz tog razloga što želimo napraviti ljetni, " ludi " , cjelodnevni koncert uz malu cijenu karte kako bismo se približili mnogima željnim dobre zabave te smo tako prilagodili cijenu da bude dostupna svima koji nisu u mogućnosti prisustvovati većim i skupljim događajima ovakve vrste.

Za nastup ove godine smo se odlučili za sljedeće izvođače, a vi ćete nadamo se uživati u našem odabiru dolje spomenutih :

S.A.R.S.

Krajem 2007. u RLZ studiu u Resniku snimaju svoju prvu pjesmu pod nazivom "Buđav Lebac" i objavljuju je na Internetu. Prvi singl S.A.R.S.-a vrlo brzo ostvaruje inzimnu popularnost na prostoru cijele regije. Uspjeh i prihvaćenost ove pjesme je poseban sociološki i kulturološki fenomen, pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez ikakve novčane podrške i klasične medijske promocije.
Prvi istoimeni album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (SkajViklera), završen za nekoliko mjeseci i objavljen je u ožujku 2009.godine.
Istovremeno s albumom, izašao je i animirani spot za pjesmu Buđav lebac , koji je crtao srpski ilustrator Aleksa Gajić, a koji je do danas na Youtubeu prikupio preko 1,6 milijuna klikova. Grupa je dobila nagradu za muzičko otkriće 2008. godine od TV Metropolisa i osvojila dvije nagrade po izboru publike u glasanju koje je organizirao internet agazin Popboks - za najbolji debitantski bend i najbolji singl u 2008.godini. Nakon toga su uslijedili spotovi "Debeli lad", "Rakija" i "Ratujemo ti i ja", koji su svi do jednog naišli na sjajno prihvaćanje publike, o čemu svjedoči i veliki broj Youtube pregleda.Trenutno se nalaze na 1. mjestu MTV-jeve liste domaće glazbe sa singlom " To Rade" koji je vrlo popularan hit idealan za ovakve ljetne koncerte na otvorenom...

KAWASAKI 3P

Zagrebački bend nastao 1993. godine.Šira javnost upoznaje Kawasaki 2003. kada provokativnim nastupom na hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurovizije šokiraju javnost i istovremeno zadobivaju opću naklonost gledateljstva. To je bila prva punk-rock subverzija ovog učmalog festivalskog natjecanja, koja je kasnije otvorila put i drugima sličnim bendovima (npr. Lordi iz Finske).Za album "Kawasaki 3p" bend dobiva diskografsku nagradu "Porin" za najbolji album alternativne glazbe, te nezavisnu Rock nagradu Crni Mačak za "nadu godine". Singl s prvog albuma "Antonija" postaje ultimativni hit te osvaja prva mjesta glazbenih ljestvica brojnih radio stanica. Godine 2009., napokon izlazi dugo očekivan i pomno pripreman album "Idu bugari", ponovo u izdanju Dancing Bear-a. Album "Idu Bugari" sadrži 16 skladbi od kojih je kao prvi singl odabrana "Puta madre" za koju je snimljen i video spot. Od planiranih singlova s albuma mogu se još izdvojiti "Ni da ni ne", "Mate Parlov", "Niskarastaman" i "Anđelko".Nakon rasprodane "Močvare" dva dana zaredom za njihov rođendanski koncert, dođite provjeriti kako dečki slave 18. rođendan na "open air" prostoru pred mnogobrojnom publikom...
[  ]

MARČELO & FILTERI

Rad u hip-hopu započinje 1997. godine u Paraćinu, tada je napisao i svoju prvu rap strofu, a veća dostignuća postiže 1999. godine sa demo grupom "Rhyme animal", sa kojom je uspješno nastupao po gradovima u Srbiji. Zbog želje da započne solo karijeru, 2001. napušta grupu. Te godine snima i svoj prvi singl, sa kojim, ujedno započinje njegova suradnja sa Oneyom, srpskim hip-hop producentom.2003. godine izašao je njegov debi album : "De Facto" (Bassivity Music), koji je postao najprodavanija ploča 2003. godine. To je bio i prvi poslijeratni album koji je uključivao suradnju među novim generacijama muzičkih izvođača sa ex-Yu prostora (Edo Maajka, Elemental, Škabo, Shorty, Disciplinska komisija, Big Boss, X3M...). Album je bio pun kritika upućenih društvu, kao i, na drugoj strani, osobnim temama, ispričanim na veoma iskren i uvjerljiv način. Naišao je na prihvaćanje i od strane publike, kao i od strane kritičara.U prosincu 2005-e godine Marčelo izdaje rezultat njegovog dvogodišnjeg truda, "Puzzle Shock!" ("Multimedia Records"), sa singlovima "Šarada" i "Otkucaji". Marchelo je takođe uradio neke producentske i aranžerske poslove. Rezultat je bio hip-hop album sa jakim rock, jazz i funk utjecajem, koji je odbio nekolicinu fanova koji su voljeli samo striktno hip-hop orijentirani "De Facto", ali ujedno zadobivši poštovanje mnogo ljudi koji nisu upoznati sa tim žanrom.Oko sebe je okupio ekipu zvanu "Filter Crew", a koju sačinjavaju Ministar Lingvista, Flip-Flop i DJ Raid (živi i radi u Švicarskoj), te njegov tonski snimatelj, mixer, producent, pjevač i cimer, Dr Dra.
Sa zadnje izdanim albumom " Deca i Sunce" dokazao je da je i dalje najbolji MC na prostorima ex-Yu regije a na vama je da provjerite kako to zvuči uživo sa 12-članim bendom na stageu...

KINOKLUB

Kinoklub je okupljen u ljeto 2008., a prvi je album izdao prošle godine pod Aquarius recordsom. Bend je s prvim singlom ubrzo stigao na sve radijske i televizijske top ljestvice.
Nakon više od milijun klikova na Youtube-u za pjesmu "Za nju" i biranja pjesme "Nije bed, imamo 20min pješke" kao uvodne špice za novi kanal, RTL2, bend je uspio steći velik broj fanova prilično brzo, te je svirao u svim većim gradovima i na raznim festivalima. Kinoklub je 2011. nominiran za Porin u tri kategorije: Hit godine, Najbolji novi izvođač i Rock album godine.
Mnogi ih nazivaju "hrvatski GREEN DAY" s pravim razlogom, a kako dečki prže uživo i pred velikom publikom provjerite sami na "SUMMER MADNESSU" 4.6. na Jarunu...

DJ PHAT PHILLIE

DJ Phat Phillie ('Blackout', Zagreb, Croatia) ključno je ime hrvatske Hip-Hop scene - rezident je nekoliko uglednih klubova u Zagrebu, gdje organizira svoje Hip-Hop, R&B & Mash-Up večeri "Blackout Lounge", "Phat Fridays" i "Blackout Classics".

Nakon kratkog boravka u SAD 1991. godine postaje suradnik Slavina Balena i Frxa, dvojca koji je uređivao emisiju 'Rap Attack" na proslavljenom Radiju 101 gdje i danas Phillie već 16 godina vodi 'Blackout', vodeću hrvatsku radijsku Hip Hop emisiju te odnedavno i prestižni One Man Music Show petkom od 14-16h.
DJ-irao je po cijeloj Hrvatskoj kao i u Americi, Njemačkoj, Francuskoj, Americi, Italiji, Bugarskoj, Slovačkoj, Švicarskoj, Austriji, Sloveniji, BiH, Srbiji, Makedoniji..., a osim redovitih nastupa na hrvatskim televizijama gostovao je i na njemačkoj Viva TV te britanskom MTV Mash.
S grupama Tram 11 i Bolesna Braća nekoliko je godina zaredom nastupao na Porinu, a u suradnji s Menartom objavio je i njihove prve albume Tram 11 "Čovječe Ne Ljuti Se" i Bolesna Braća "Lovci Na Šubare". S Frxom je objavio kompilaciju 'Blackout 10 (The Best Of Hip Hop).Kako smo se odlučili za "SUMMER MADNESS" uzeti samo najbolje od najboljeg , Phat Phillie je ujedno i garancija dobrog provoda u vrućim ljetnim noćima a posebno za ljubitelje klupske scene i urbanog zvuka...

Kao dokaz kvalitete ovog happeninga pokazuje i to da nam je "mtv adria" ustupio svoje medijske usluge te tako podigao koncert na višu razinu i garanciju dobrog provoda za sve uzraste...

Cijena karte iznosi 99 kn u pretprodaji a na ulazu 120 kn.
Karte izlaze 28.4.2011. I to na slijedećim pretprodajnim mjestima:
- " dancing bear " - gundulićeva 7
- " punkt 13 " - ilica 14 ( prolaz "lovački rog")
- " princ student " caffe bar - savska cesta 164
- " funk club " - tkalčićeva 52
- " funk hostel " - poljička 13
- " rockmark " knjižara - berislavićeva 13

( p.s. za roditelje s djecom posebna pogodnost:
Djeci do 10 godina starosti (u pratnji roditelja) ulaz je besplatan !!! )

promo guy // 02/05/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*