home > najawa > Bendovi u rezidenciji predstavljaju Iconoclast (USA) + Capisconne Electro Unity (Hr) + DJ Labosh @ MM Centar, Zagreb, 10/04/2011

kontakt | search |

Bendovi u rezidenciji predstavljaju Iconoclast (USA) + Capisconne Electro Unity (Hr) + DJ Labosh @ MM Centar, Zagreb, 10/04/2011

Iconoclast je eksperimentalni jazz duo koji je zagrebačka publika već imala prilike vidjeti kada su 2002. godine nastupali u Močvari. Julie Joslyn (alt saksofon, live elektronika, violina, vokal) i Leo Ciesa (bubanj, perkusije, klavijature, vokal) zajedno nastupaju i stvaraju muziku od 1987. godine.

Njihova glazba i izvedba poznata je po svojem intenzitetu i prepoznatljivom zvuku, akustični i elektronički zvukovi odlično se nadopunjavaju dok se glazba kreće od improvizacije do kompozicije, stvarajući dojam da ih je u bendu više od dvoje.

Posljednji CD "The Body Never Lies" izašao im je 2006. godine, a svih njihovih dosadašnjih 6 albuma kritika je jako pozitivno ocijenila.

Dvojac na koncertu je uz pomoć samo nekoliko instrumenata (bubnjevi, klavijature, saksofon, violina i nekoliko "priručnih" naprava) proizveo zvuk koji se trude napraviti ne samo vrlo dobro podmazani bendovi, već i studijski glazbenici, kompozitori, sampleraši i čitavi orkestri.

U njihovoj glazbi se prolama velika povijest suvremene klasične, jazz, folk i rock glazbe (Cage, Stockhausen, Glass, Anthony Braxton, Jan Garbarek, za primjer...), da bi pred sam kraj koncerta Leo izašao s pozornice i narativno ispričao priču o "Deep dressed girls" (uz pratnju saxa) na vrlo teatralan, brutalan i naglašeni umjetnički stand-up način(to je bila jedina prilika da ga naslikam izvan njegovog seta bubnjeva).

U njihovom prezentiranom pristupu nema apsolutno nikakvog nadri-umjetničkog šalabajzanja, oni jesu čista glazbena umjetnost koju primjerice Julie povremeno mora čitati s nota (uz to koristi i tehniku fingerpicking, u klasičnoj glazbi znano kao picikato). Njihove kompozicije su uglavnom instrumentali vrlo kratke minutaže (3-7 min) prilikom čega se svojski ograniče na sam glavni tijek zadane teme koju na najbolji mogući način predoče.

Capisconne Electro Unity je novi sastav iz Zagreba, Hrvatska. Nastao je iz želje da se spoje kompleksnost jazz improvizacije, prijemčljivost
klubske elektronike i ljekovitost ambijentalne glazbe. Capisconne EU je objavio EP "Activity" za meksički netlabel "Breathe Compilation" koji je njemački promotor net glazbe Rowolo.de uvrstio među pet najboljih Creative Commons albuma za 2009. godinu. CEU nastupao je do sada u Zagrebu, Koprivnici i Ljubljani.

U bendu sviraju:
Ivan Kapec gitara, samples (Ivan Kapec Trio, TrianguliZona, Mirokado Orchestra), Hrvoje Petek bas gitara, (Initi Rami), Hrvoje Galler klavijature (Jasna Bilušić Bend, Soul Fingers), Miha Vlah bubnjevi (Tomislav Goluban bend, Dudo Vorih blues band)

Ove godine očekuje se izdanje njihovog prvog albuma "Razor" u izdanju tek
osnovanog labela Beat-busters.

DJ LABOSH je na DJ sceni od 1997.Svoje klupske debije ostvaruje s Aesqeom u staroj Močvari 1999. u čiji program zajedno unose break-beat oblike kroz mnoge slušaonice poput "Funky Breaks" i "Breakalicious", a čiji je i danas član. Osim na vlastitim klupskim projektima, u Hrvatskoj je nastupao na mnogim događanjima kao što su Kontrapunkt, Synchro, llectric Funk, Dot Frequency, Valkana Beach, Seasplash i dr. Također, u inozemstvu je sudjelovao na mnogim značajnim festivalima za elektronsku umjetnost i glazbu kao što su Springfour i Springfive u Grazu, K4, Channell One u Ljubljani, Anorg fest u Zurichu i Mediterranean Biennale u Napulju. Labosh je aktivan i oko "Multimedijalnog instituta mi2″ u sklopu kojeg je supokretač i realizator prve "DJ radionice" u Hrvatskoj i glazbeni producent za GNU GPL diskografsku kuću "Egoboo.bits". Pored DJ-skih i producentskih aktivnosti, Labosh je član glazbeno improvizatorske skupine Impromondays.

Cijena ulaznice je 25 kuna, a koncert počinje u 21h.

promo guy // 04/04/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*