home > najawa > TRIP TO ZION & BALKAN'S HI FI pres. SOOM T (UK) @ Medika, Zagreb, 19/02/2011

kontakt | search |

TRIP TO ZION & BALKAN'S HI FI pres. SOOM T (UK) @ Medika, Zagreb, 19/02/2011

U subotu 19. veljače u zagrebački Autonomni kulturni centar Medika dolazi SOOM T, atraktivni škotski vokal, koji je svoj zanat ispekla kao počevši kao politička aktivistica u Glasgowu. Trip to Zion & Balkan's HI FI, kao i dj-i Junglist i Princ Shango, koji će vas zagrijati za zabavu, dati će sve od sebe da ovo bude sve samo ne obična večer!

SOOM T (UK)

Soom T je odrasla uz šesetero braće u Glasgowu, gdje je i započela mc zanat u obitelji gdje je glazba način života. Već s petnaest godina pokreće političku skupinu pod nazivom Y Network koja je bila sastavljena od strane mladih iz svih područja Glasgowa, s ciljem da svojim akcijama protiv lokalnih vlasti utječu na gradske promjene za obrazovanje, zdravstvo, benificije, okoliš te uređenja programa za mlade. Godine posvećivanja ovom projektu pokazale su se neplodne, osjećaj bespomoći kada su u pitanju pozitivne promjene u gradskim vlastima, na koje su oni kako kaže i sama Soom, imuni, natjerao je Soom da se okrene glazbi Od 1997. do 2000.godine Soom T postaje rezident mc na lokalni uderground rave-ovima, sound systemima i klubskim večerima u cijeloj Škotskoj sa stylom političke poezije i glazbenog aktivizma. Soom T koristi svoj glas kao vrijedan instrument s jednim ciljem na umu -poslati pravu poruku preko što više različitih glazbenih žanrova.
Od 2000. to 2010.g, još uvijek politički aktivirana, pojavljuje se na preko pedeset komercijalnih i underground izdanja na kompilacijama, mixtapeovima, albumima, singlovima te spotovima izdanih preko dvadeset velikih labelova te onih nezavisnih poput, Mute (USA), Universal (USA), Ghostly International (USA), Scape (GER), Cooking Vinyl (USA), Sanctuary (UK), Jazz Echo (GER), Sinedid (SPA), PIAS (BEL), Boutique - Universal Jazz (GER), Virgin 2 (USA), Marginal (JPN), Unity Trax (BEL), Scotch Bonnet (UK), Jahtari (GER), Maffi (DEN), Root 8 Recordings (UK), Warner Brothers (SWI), itd.... S preko 500 svojih pjesama u katalogu surađivala je s glazbenicima poput: The Orb, T.Raumschmiere, Senser, Asian Dub Foundation, The Bug, Miss Kitten, Bus, Bruno Bellumini, Hagos, Paris of Detroit Grand Pubahs, Jamie Lidell, DJ Maxximus, Jahcoozi, Puppetmastaz, Rufus G Pointdexter, Monkeytribe, Mungos Hifi, Stefan Rogall, Tigerstyle, Trans world Orchestra, King Creosote, Bluebells, Warrior Queen, Jahcoozi, Tolcha, Fatjon of Five Deez te mnogim drugima. Nastupala je na mnogim etabliranim festivalima diljem svijeta, te je prihvatila glazbene nagrade poput BBC Fame Academy Music Bursary za njezin mukotrpan rad (2005), UK wide PRS Fopp Award sa svojom domaćom plesnom hip hop skupinom Monketyirbe (2005).
Soom T je prodala mnoštvo svojih ploča po cijelome svijetu, bez da je ikada potpisala za neki major label. Novi projekt od Soom T je No Step Project, koji je mješavina od elektro-clasha-grime,reggaea do industrial-house-techna.
[  ]

Balkan's HI FI

Balkan's Hi Fi glazbeno predstavljaju jedinstven mash-up od svih pod-žanrova reggae glazbe sa zajedničkim karakteristikama masnih bas linija, te s ciljem da sva publika skače. Obično, njihov izbor je pun dubplates i neobjavljenih pjesama, uz najsvježije vinile na tržištu. Imali su čast dijeliti pozornicu sa imenima poput:Mungo's Hi Fi, Dandelion, Afrikan Simba, High Tone, ST!llness, T.B.F., Edo Maajka, Darko Rundek & Cargo Trio, IRIE FM, Baga Sound, Roots In Session, Irie Revolution, Jah Free, Filip Motovunski, Irie FM, King Original, Sopot, Cultural Warriors, Earthground Combination, Wicked Dub Division, Chip Fu, Invasion Crew Killah, Radikal Guru, Decktales, OBF, Dubkasm..... Kompilacija 'Balkanfarraj' prva je kompilacija ikada sačinjena od potpuno balkanskih reggae umjetnika, koja je ove godine predstavljena na Montreux Jazz festival tri tjedna u promidžbenom dijelu Diapazona Booking Agencije.

TRIP TO ZION dj's & vj's

Trip to Zion kolektiv sve je bliže obilježavanju svoje šeste obljetnice djelovanja na zagrebačkoj klupskoj sceni, a iza sebe ima pregršt organiziranih koncerata i party druženja, kao i promotivnih aktivnosti za druge klupske večeri i festivale. Također su stalni gosti Seasplash & Outlook festivala, koji su prožeti VJ & DJ izdanjima Trip To Zion kolektiva. Jedan od značajnijih projekata je produkcija spota glazbene skupine Elemental "U mojoj glavi", te suradnja sa službenim hrvatskim Reggae portalom. Veteran u Trip to Zion redovima DJ Jan Becele je jedan od pokretača DUBstep Kluba koji se održava u AKC Mediki redovitim tempom. DJ Jan Becele će začiniti ovu večer svojom zanimljivom selekcijom.

KINGSTON dj's

Princ Šango prvi put "javno" nastupa 1996. godine u tadašnjem OTV Domu gdje dijeli pozornicu sa dj Illkom i dj Frajmanom, te tada nastupa pod imenom Shango. U razdoblju od 1996. godine do danas mogu se izdvojit otvaranje Attack! kluba Seasplash festivali, Winter Reggae, Kingston Hot! Sundays, DJ Krush (Confusion/drugi floor), Ruff and Tuff/Roots HIFI (AKC Medika), Dante-ov Trg (Pula), promocija albuma Popaj MC-a 'Ovdje i sada' (Aquarius), Sarajevo (2008-2009), Outlook Festival, Chakkina Birtija... Jedan od urednika Reggae Connection radio emisije (Radio 101), a i urednik Top Liste za www.reggae.hr. Od glazbe koje vrti izdvajaju se Reggae, Roots, Ragga, Rub-A-Dub, Dancehall, i Lovers iz svih razdoblja jamajkanske glazbene povijesti, pa tako i svjetske Reggae glazbe. Ujedno je aktivni član zagrebačkog Kingston Sounda.

Junglist je početkom 2007. godine počeo puštat jungle, a krajem 2009. godine mu je zafalilo vinyla pa se baca u produkciju. Radi se o jungle produkciji, o čitavom čudu remixeva poznatih i manje poznatih klupskih hitova. U Akc Medika je pozvan da zapali plesni podij sa svojom selekcijom!

promo girl // 02/02/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*