home > mjuzik > Catacombs

kontakt | search |

CASS MCCOMBS: Catacombs (Domino/Dancing Bear, 2009)

Ono što je kod nas etno, u Europi je folk. U Ameriki se to isto zove country. Jedan od mlađih predstavnika tzv "alt country" smjera je i naš današnji domaćin.

Iako ima tek malo više od trideset godina, ovo mu je već četvrti regularni album, a za prethodnike moglo se slušati samo hvale, i od kritike i od publike. Pogotovo se to može reći za prethodnika "Dropping the Witt", koji je izabran među najbolje albume 2007., i to čak i od mainstream časopisa i kritičara.

Ono o čemu se ovdje radi su pjesme srednjeg ili laganijeg tempa uz kristalno jasan vokal, mnogo pedal steel gitara, ali i modernijih momenata, pa čak i elektronike na ponekoj pjesmi. Dreams Come True Girl, koja otvara album, podsjetila me na dane kada sam slušao Shakin' Stevensa. Predivna balada u kojoj mu je pomogla Karen Black, američka glumica "starijeg datuma" koje se sjećamo još iz Easy Ridera. You Saved My Life su The Triffids i to je sve što se mene tiče.

Ostatak je prepolagan, pre-country za mene i daljnje moje angažmane na tom albumu, no ako ima nekog kome se to sviđa, ovo je stvarno ugodan i kvalitetan album.

pedja // 15/09/2009


PS: Za ljubitelje ovakvog zvuka, u suradnji s Dancing Bearom, prvi koji se javi na mejl (nagradnjacha@terapija.net), u subjektu mejla napiše "CASS", a u mejlu svoje ime i prezime, te adresu, poslat ćemo primjerak ovog albuma.
Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Siren Charms

IN FLAMES: Siren Charms (2014)

| 16/09/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Mamini seksi fukeri

BABILONCI: Mamini seksi fukeri (2014)

| 15/09/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Aeon

UTJEHA KOSE: Aeon (2014)

| 14/09/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Part II: The Final Struggle

AMON SETHIS: Part II: The Final Struggle (2014)

| 13/09/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: El Pintor

INTERPOL: El Pintor (2014)

| 12/09/2014 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Catacombs
  • Not the Way EP (2002)
  • A (2003)
  • PREfection (2005)
  • Dropping the Writ (2007)
  • Catacombs (2009)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*