home > mjuzik > 0x4 - The Best Of Ride

kontakt | search |

RIDE: 0x4 - The Best Of Ride (The First Time, 2002)

"Take me for a RIDE away from places i have known... "
Ovako počinje prva pjesma na prvom singlu grupe RIDE, "Chelsea Girl", koja ujedno i otvara ovaj fenomenalni "Best Of... ". Na njemu je prikupljeno svih 15 A-strana singlova i skoro svi odlični "hitovi" prepuni prekrasnih melodija, distorziranih gitara i melankoličnih vokala.

Ovaj odličan bend, bio je živ od 1988 - 1996 i u tom vremenu podario nam je 2 izvrsna albuma, 2 malo manje izvrsna albuma i pregršt izvrsnih pjesama. Nakon raspada, pokretačka snaga, Andy Bell i Mark Gardener osnovali su vrlo dobre grupe HURRICANE #1 i THE ANIMALHOUSE, te s njima pokušali ponoviti kultne uspjehe matične grupe, no to im nije uspjelo. HURRICANE #1 su čak imali i zapaženi istoimeni album i singl "Step into My World", no nakon poziva braće Gallagher, Bell nije mogao odoljeti te je sada punopravni član grupe OASIS.

Ovih petnaest pjesama vraća me u studentske dane i veselice uz "Leave Them All Behind" ili "Black Nite Crash" i sreća je da su se "dogodile" izdavačke kuće "Ignition" (za europsko tržište) i "The First Time" (za SAD), koje su od ugaslih "Creation Records" pokupile cijeli opus i pod kraj 2001., tj. 2002 izdale cijeli bekkatalog s bonus pjesmama i ovu odličnu kompilaciju, i to u dvije verzije (kao samostalni cd "Best Of" i trostruki box-set s nekim neobjavljenim pjesmama i snimkom s Reading Festivala iz 1992.)

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 15/01/2003

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Slash, EP

TH/S /S SH/T: Slash, EP (2018)

| 16/08/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: S tobakom so se igrali, a sami so ostali

MATEJ KRAJNC: S tobakom so se igrali, a sami so ostali (2018)

| 15/08/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Passiflore, re-issue

LE FRUIT VERT: Passiflore, re-issue (2018)

| 14/08/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Prekleta vročina, EP

MATEJ KRAJNC: Prekleta vročina, EP (2018)

| 13/08/2018 | horvi |

>> opširnije


cover: Atam

MATA: Atam (2018)

| 12/08/2018 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: 0x4 - The Best Of Ride
  • Nowhere (1990)
  • Going Blank Again (1992)
  • Carnival Of Light (1994)
  • Tarantula (1996)
  • 0x4: The Best Of Ride (2002)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*