home > mjuzik > Insanityranny

kontakt | search |

GOVERNMENT ALPHA: Insanityranny (Total Black, 2018)

A) Zvuk u poodmakloj fazi distorziranja zvuka, koji se postepeno doživljava na gornjim granicama efekata. Buka je uspostavljena i dalje. Kritički buka djeluje na sam zvuk snižavajući određene vrijednosti identifikovanjem, a ostalo je zapravo sloboda istraživanja, možda i pomalo zanos noise muzičara, zanos destrukcije koju vjerovatno pokretom tijela kompenzuje. Krajnja pojačavanja, neko bi rekao gledanje buldogu u oči, vječito praćenje, kompenzuje se, vrše se razne promjene u okviru identiteta sa grebanjima i pokretačkim haosom, kao da će da detonira neđe uspostavlja pravac pravog noise-a, ili je on Evropski, pitam se. U svakom slučaju, zvuk pijaca na kojima možete da nađete sve, od ribe do medicinskih aparata. Pomalo zvuk istrajava u tome da ponešto možda treba da pojača, što ne bi trebalo, ali vjerujem da sve mora da zvuči jednako dobro u nivou sa miksom, bilo kako, sa ili bez miksete. Ima i kosmičkih pauza, nisu samo rezanja fidbeka prisutna, ali su dominantna.
[  ]

Sve u svemu, koristeći se bukom kao nužnošću nekih aparata i uređaja, mašina, sa sviješću da postoji ovakva muzika, svakako nije svejedno. Kao da se pucamo nekim kosmičkim oružjem koje nema municiju nalik metku, nego neke svjetlosne zrake, koji su svedeni na minimum i zapravo upotrebom stvaraju iluziju da smo savladali protivnika, a ne povrijeđuju. Nastavlja se prava priča o tim ratovima, opisivanjem istih zvukom. Konkretnim idejama ne u vidu nekih soundtrack-ova, đe bi vjerovatno skelet bio prikazan kao odraz svega ubitačnog, oružja... I opet posveta noise muzici stvorenoj,koja nije zabilježena, što je neđe i zadatak svakog noise muzičara - auspuh traktora sa digitalnim gomilanjima i piskutavim provokacijama curenja zelene tečnosti vanzemaljaca.
[  ]

B1) Kockice u vidu raznih izlučevina koje su privukle grupe investitora, turistički noise sa blago osvježenim mozgom i novim početkom stvaranja buke, u ovom slučaju alarmi, što konkretni zvuk cimanja što "pravim" zvukom, kao da je nekoliko ljudi skrenulo pažnju svojim počecima. Prilično je i egzotika snimljena na albumu, u vidu nekih avanturističkih pokušaja - opšte popularnih, kao da je to toliko popularno da svi hoće to da snime. Čist espreso u nekoj bašti pored mora. I vjerovatno će narod pomisliti da ima kolač među noge, umjesto polnog organa s obzirom da među njima ima i populacije koja vjeruje u Islam. Nastavlja da koketira sa gitarskom noise muzikom, a nije da je ograničen pa da "rečem" ovo je potpuno gitarski.

B2) Potpuno religiozni početak koji je poprilično kompresovan u noise koji priliči tom osjećaju, doživljaju ili prepoznavanju. Dosta trash-a ima, ali i Ipak nekako opstaje da ga tu savija i pušta dalje u nekom ljubavnom filteru. Idealno do te mjere kao da je jednostavno bacio čini i pomjeranjem ruke blizu daleko, kao na temerinu, kontroliše sav izvor buke koju proizvode efekti, razni efekti. Na trenutke osjećam ukus u ustima neke rukole, čija polja su prekrili nepregledni blokovi nebodera.

Naslovi: 1.A1 Gainsanity (19:35), 2.B1 Toxinsanity (11:12), 3.B2 Vainsanity (7:06)

ocjena albuma [1-10]: 7

edo žuđelović // 27/07/2022


PS: Diskografija:
Unspecified type
Year Title Artist
1996 Erratic Government Alpha
1997 The Garden Of Eternity Government Alpha
1999 The Ultra-Centrifuge / Sounds From the Void Government Alpha / Praying for Oblivion
2000 Japanoise Action In Russia MSBR / Government Alpha / Notchnoi Prospect
2000 Split Government Alpha / Bob Marinelli
2005 Synchronized Sleep Government Alpha
2005 Strange Days 2 Government Alpha
2006 Tano Forever MSBR / Spykes / Government Alpha
2019 Vandalism Government Alpha
2020 Government Alpha / Ogata Tetsuo Government Alpha / Ogata Tetsuo
2021 Angelic Psuedologia Government Alpha

Live
Year Title Artist
2002 Saturday Night Groove Sessions Jazzkammer& Government Alpha

Album
Year Title Artist
1996 Obliteration Macronympha / Government Alpha
1998 Ephemeral Warmth Government Alpha
1998 Needle Freak Government Alpha / Mo.Te
1998 Pulse Government Alpha
1998 Snakes and Ladders Government Alpha
1999 Alphaville Government Alpha
1999 Sporadic Spectra Government Alpha
1999 1969-1999 Government Alpha
1999 The Relic Bastard Noise / Government Alpha
2000 Love Will Tear Us Apart Government Alpha vs. Thirdorgan
2000 Death Techno 2000 Government Alpha
2000 Cardboard Cutouts Expose Your Eyes / Government Alpha
2000 Groove Test Frequency Government Alpha
2000 Kurtz: Pharoah's Serpent Government Alpha
2000 Robo Alpha 2000 Government Alpha
2001 Nauseous Vacuity Government Alpha
2003 Artificial Pomegranate Government Alpha
2003 Radiation Snowfall Bastard Noise / Government Alpha
2003 Strange Days Government Alpha
2003 Snappish Saurel Government Alpha
2005 Schwingend / 方尖柱 Government Alpha / 光の丘
2005 Das Methadonprogramm Azoikum / Government Alpha
2005 Planet of Fluctuation: Electro Acoustic Sessions 1997-2003 MSBR / Government Alpha
2006 Resurrection Bastard Noise / Government Alpha
2006 Heartstrings Contagious Orgasm + Government Alpha
2007 Venomous Cumulus Cloud Government Alpha
2007 Auditory Hallucination Of Drowsy Afternoon Government Alpha / PBK
2008 Tune of Oblivion Government Alpha
2009 Impregnable Storm Government Alpha
2009 Seventh Continent Government Alpha
2009 Countercurrent Government Alpha / Torturing Nurse
2009 Mu-Shuku-Mono Government Alpha
2010 Subtle Drugs Government Alpha
2010 Gloomy Rust Government Alpha + Linekraft
2011 RELEASE THE KRAKEN!! Government Alpha
2012 The Oranda Nippon Conspiracy 政府アルファ // ブライアン
2012 Phobos & Deimos Government Alpha & Manuel Knapp
2012 Into the Stupor Government Alpha vs. .nyctalops.
2013 Inhuman Culture of Psychoacoustics Government Alpha / Halalnihil
2019 Obscure Pulsation Government Alpha
2020 Affective Imagery Government Alpha
2020 Pathogens Government Alpha
2021 一期一会 Bosses Hang & Government Alpha & Torturing Nurse & ASTRO &Vomir

Album + Compilation
Year Title Artist
2009 記憶の解像度 Resolution of Remembrance 1992-1999 Government Alpha

Album + Live
Year Title Artist
2018 PBK / Govt Alpha Live at WHFR PBK / Government Alpha

Single
Year Title Artist
1996 Hesitation / Consumption Government Alpha
2014 Uncertainty Principle Bastard Noise / Government Alpha / Hiroshi Hasegawa

EP
Year Title Artist
2002 Aerial Patrol Government Alpha
2007 The Day of the Light Crimson Government Alpha
2013 Afterlife Is Warped
Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Kolobari

ŠUMSKI: Kolobari (2022)

| 26/09/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Unburied Corpse

FLESHROT: Unburied Corpse (2022)

| 23/09/2022 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: The Best of Evo Ruke

RAZNI IZVOĐAČI: The Best of Evo Ruke (2022)

| 21/09/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: Village of the snake god

THE HOLOGRAM PEOPLE: Village of the snake god (2022)

| 21/09/2022 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: The Twang Machine

THE ROUTES: The Twang Machine (2022)

| 20/09/2022 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*