home > mjuzik > Art of Warfare

kontakt | search |

VERSUS: Art of Warfare (d.i.y., 2022)

Čudna li čuda čudnoga. Ovaj švicarski trojac s dvojakom adresom na relaciji Thun - Bern je najavljivao ovaj službeno treći studijski album još 2019. kao 'coming soon', onda je došla korona pa se sve otezalo povuci-potegni i kad je početkom 2022. konačno objavljen nigdje ga nisu spomenuli. Ni na facebooku, ni na bandcampu, a niti na preostalim stranicama jer baš i nisu ažurni. Zadnji unos na faceu u ovom trenutku datira iz 2020., a na bandcampu 2019., te još uvijek formalno vode myspace stranicu iz 2004. kada su počeli s radom.
[  ]

I sad, pa jel' moguće da su zaboravili obavijestiti brojne fanove, a imaju ih ukupno 222 na facebooku, o svojem novom pišanje & sranje albumu? Huh! Eh, da, dobro ste pročitali. Pišanje and sranje. Prošli im je bio analna obdukcija 2015., jako teško pogoditi naziv - "Anal Autopsy", a ovaj je ovako, redom o dijareji, izmetu običnom, izmetu invalidovom, rektalnom traktu, dizenteriji, pički, genitalijama, deranju kože, drkici u urnu, sranju u aktovku, drkici običnoj svakodnevnoj, pa malo o amputaciji, samoubojstvu barbike, skrivanju koječega u anusu, inkontinenciji, pišanju za vrijeme tornado oluje, ajde, nije baš sve bizarno perverzno. Ima jedna i o pivi, a zove se, jako teško pogoditi - "Beer". Treba se koji put osvježiti da bi urina bilo više.
[ Versus ]

Versus   © 2018

A njih trojica su basist Ash, urlator i gitarist Skull koji su osnivači, te dobošar i opslužitelj prevučenih tam-tamova i plehnatih poklopaca Dr. Gore što se druži s njima nakon drugog dema "Butcher Skill" gdje je do 2009. tu funkcionirao stanoviti Noctes na teme usranog jebača, smrtnog incesta, maloj glupoj kučki, rezbarenju genitalija, mrtvacu u korzetu, sitnom vađenju utrobe, fekalnom orgazmu, uputama za samoubojstvo i tako svačemu vedrome, ljubavnom i emotivnom s aspekta nježnog sadiste.
[ Versus ]

Versus   © 2019

Jasno je da se ne trebaju brinuti oko lekture i cenzure, a glazba im je, također teško za pogoditi bazični death, ali u grindcore/ goregrind formatu. To su kratke pikule od pola minute do, ako im se koji puta prohtije, čak i do dvije minute kao u slučaju "War, blood, gore" i predzadnje "Force of fart". Najviše se vole takmičiti s kratkoćama: 18 ih je kraće od minute, a "Brutal butt amputation" iznosi samo 7 sekundi. I k tome, napravili su ovdje ukupno 33 teme u trajanju, jako teško za pogoditi, od 33 minute. Predvidljivo nepredvidljivi, imaju vrlo čiste zvučne parametre u jednostavnim gabaritima simpatičnih blastbeatova s plastičnim udarcima, unisono linije basa i gitare, a jedini malo odskače Skullov režavi vokal s povremenim svinjskim roktanjem. Ne tenziraju na nekoj energiji već vole ubacivati kojekakve kerefeke poput imitiranja mitraljeza u naslovnoj "Art of warfare", prdež u staklenku, polumelodične elemente kad im se hoće, a kad neće samo šibaju riff na kojeg Dr. Gore odlupa kako mu se hoće, ali to je sve jako teško za pogoditi kako će funkcionirati.Čak imaju priložen i jedan video na youtube. Možda niti ne znaju za njega. Stoji da ga je okačio Double Seven Records, no pronašao sam info da je album d.i.y., e sad, a možda im ga je objavio dotični imenovani, samo oni to ne znaju. I to je sasvim moguće kod ovog nehajno čudnog trojca. Svašta je moguće. A kad bi uz zvuk davali i miris preporuča se gas maska jer ova obična medicinska ne štiti adekvatno.

Naslovi: 1.Intro, 2.Freak out, 3.Diarrhea day, 4.Cripple crap, 5.Sculpture of overkill, 6.Final breath, 7.Rectal riot, 8.Art of warfare, 9.Who cunts?, 10.I split your head, 11.Slay the heteronomy, 12.Genital rejection, 13.Skin suit, 14.Wank into the urn, 15.Slam their mouths, 16.Cack into the casket, 17.Squirt your blood, 18.Regurgitate your guts, 19.Brutal butt amputation, 20.War, blood, gore, 21.Vegetate to death, 22.Incontinence, 23.Human jerky, 24.Suicide for barbecue, 25.Anal geyser, 26.What did you hide in your anus?, 27.Meat suppository, 28.Hate tornado, 29.Beer, 30.Torso dance, 31.Nonexistence, 32.Force of fart, 33.Outro

ocjena albuma [1-10]: 7

horvi // 29/04/2022

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Oral Hex

ORAL HEX: Oral Hex (2021)

| 22/07/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Ambient Black Magic

RAINFOREST SPIRITUAL ENSLAVEMENT: Ambient Black Magic (2017)

| 20/07/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Second Sorcerium

TENEBRYNTH: Second Sorcerium (2024)

| 19/07/2024 | marko šiljeg |

>> opširnije


cover: I Wish You Every Success

FASHION TIPS: I Wish You Every Success (2024)

| 19/07/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Srceder

NA LEPEM PRIJAZNI: Srceder (2017)

| 18/07/2024 | horvi |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*