home > mjuzik > Of Course You Are

kontakt | search |

ROBERT POLLARD: Of Course You Are (Fire Records, 2016)

Robert Pollard rodio se 31.10.1957. Glazbom se počeo baviti 1983, dakle s 26 godina. U tih 33 godine objavio je 24 solo albuma i 23 albuma s GUIDED BY VOICES (GBV). A koliko još kolaboracija, suradnji i gostovanja.

Neki podaci kažu da je napisao i objavio preko 1600 pjesama, što bi značilo da je otprilike svakih 7 dana napisao i objavio jednu pjesmu. E sad, u kvalitetu nećemo baš previše ulaziti, no kvantiteta je značajna.

Ipak, mogli bi i o kvaliteti malo. Naime, iako GBV nisu nikada došli do nekog zvjezdanog statusa, moglo bi se reći da uživaju kultni status, a tome je prvenstveno zaslužan upravo Pollard. Svojom je ustrajnošću održao taj bend svih ovih godina, iako je i kroz bend prodefiliralo minimalno dvadesetak ljudi. Moram priznati da njegove solo albume i nisam baš pratio, ali sam s GBV bio na "ti" tijekom devedesetih u doba indie college rocka, kada sam uz njih "gutao" Dinosaur JR, Sugar, Sebadoh i slične. Iz tog doba, album Bee Thousand mi je svakako ostao jedan od dražih.

Iako se činilo da će, nakon što je prije dvije godine objavio stanku u radu s GBV, njegov novi projekt RICKED WICKY s kojim je objavio jedan album, potrajati malo duže, vrlo brzo je krenuo na solo izdanje, iako bi se moglo reći da je "Of Course you Are" upravo nastavak "I Sell circus". To i nije čudno ako uzmemo u obzir da je Nick Mitchell, gitarista iz Ricked Wicky, ujedno odsvirao gitare i pomogao u produkciji albuma.



Na taj način smo dobili odličan gitaristički album, sa sjećanjem na devedesete, a uz gitare u slojevima nam Pollard pušta i gudače, trubače i fino zapakirane instrumentalne dionice. Izvrsna oda Big Staru, My Daughter Yes She Know, otvara album, Little Pigs podsjeća na GBV radove, I Can Illustrate me malo povukla na Johnny Marra. Iz malo mirnijih That's The Way You Gave It To Me i Come and Listen izviru emocije, dok za kraj ostavljena naslovna pjesma žestoko zatvara album i ostavlja slušatelja u nabrijanom stanju.

S obzirom da je za očekivati da ovo nije posljednji Pollardov album ove godine, pitanje je samo u kojoj inkarnaciji će nam isporučiti sljedeći. No, s obzirom da je Mitchell odradio odličan posao, vjerojatno možemo očekivati rockerski nastavak ovog albuma.

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 24/03/2016

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: There is Only Now

SECRET SHINE: There is Only Now (2017)

| 28/03/2017 | pedja |

>> opširnije


cover: A Big Bad Beautiful Noise

THE GODFATHERS: A Big Bad Beautiful Noise (2017)

| 27/03/2017 | horvi |

>> opširnije


cover: Skapinove zvijače

MATEJ KRAJNC: Skapinove zvijače (2017)

| 26/03/2017 | horvi |

>> opširnije


cover:

Irena Žilić: "Haze" (2017)

| 25/03/2017 | mateja |

>> opširnije


cover: Self Portrait

GRANT CUTLER: Self Portrait (2017)

| 25/03/2017 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Of Course You Are
  • 1996 - Not in My Airforce (CD/LP)
  • 1998 - Waved Out (CD/LP)
  • 1999 - Kid Marine (CD/LP)
  • 2004 - Fiction Man (CD/LP)
  • 2006 - From a Compound Eye (CD/2xLP)
  • 2006 - Normal Happiness (CD/LP)
  • 2007 - Standard Gargoyle Decisions (CD/LP)
  • 2007 - Coast to Coast Carpet of Love (CD/LP)
  • 2008 - Superman Was a Rocker (CD/LP)
  • 2008 - Robert Pollard Is Off to Business (CD/LP)
  • 2009 - The Crawling Distance (CD/LP)
  • 2009 - Elephant Jokes (CD/LP)
  • 2010 - We All Got Out Of The Army (CD/LP)
  • 2010 - Moses on a Snail (CD/LP)
  • 2011 - Space City Kicks (CD/LP)
  • 2011 - Lord of the Birdcage (CD/LP)
  • 2012 - Mouseman Cloud (CD/LP)
  • 2012 - Jack Sells The Cow (CD/LP)
  • 2013 - Honey Locust Honky Tonk (CD/LP)
  • 2013 - Blazing Gentlemen (CD/LP)
  • 2015 - Faulty Superheroes (CD/LP)
  • 2016 - Of Course You Are (CD/LP)

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*