home > mjuzik > To što vidiš to i jeste: Deluxe

kontakt | search |

ELEKTRIČNI ORGAZAM: To što vidiš to i jeste: Deluxe (Dallas records, 2012)

Nakon "light" verzije cd-a koja se dobivala uz dopunu bona na mobitelu, te normalne verzije koja je objavljena nešto kasnije i imala je 3 pjesme više, nedavno se pojavila i "deluxe" verzija s bonus cd-om na kojem se može naći nešto neobjavljenih snimki, nešto koncertnih, nešto "single edit" verzija te četiri spota.

Nećemo previše o poznatom, jer je o tome Horvi već sve rekao. Pjesme koje nisu našle svoje mjesto na prvoj verziji su Mister ministar, koja je unatoč aktualnoj i tmurnoj tematici dizačica u svom nekom ljetnom polureggae ritmu; funky Gde god krenem i progresivna osmominutna Da da da da. Sve odreda odlične pjesme.

Skačem na drugi cd koji počinje s novom pjesmom, dosad neobjavljenom, Sedam dana (je nekada dovoljno). Pjesma puno koristi Ljubine klavijature koje su stvarno donijele nešto novo pozitivno i lepršavo u zvuk benda.

Prate je tri koncertne izvedbe (Kako bubanj kaže, Mentalno i Ja želim promene), koje samo potvrđuju status benda kao jednog od najboljih živih izvođača s ovih prostora, a možda daje i naznaku snimanja koncertnog albuma, s obzirom da im je zadnji takav bio "Braćo i sestre" (1987), ako ne računamo "Živo i akustično" iz 1996. Četiri pjesme s oficijelnog albuma nalaze se tu u skraćenim verzijama i uz video podlogu (…..), a preostala jedna pjesme je obrada Ekatarinine Krug, koja također dosad nije objavljivana na prostorima RH.

Čini se kako je bonus disk dobro i kvalitetno opremljen i razrađen, a uz najavu da će cijena ovog cd-a biti ista kao i jednostrukog, trk u cd šop!

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 01/04/2012

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: World Peace is None of Your Business (Deluxe Edition)

MORRISSEY: World Peace is None of Your Business (Deluxe Edition) (2014)

| 25/07/2014 | pedja |

>> opširnije


cover: Tribal

IMELDA MAY: Tribal (2014)

| 24/07/2014 | jura |

>> opširnije


cover: Redeemer Of Souls

JUDAS PRIEST: Redeemer Of Souls (2014)

| 24/07/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Lud je, rekli su im kod kuće

BABILONCI: Lud je, rekli su im kod kuće (2014)

| 23/07/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Ultraviolence

LANA DEL REY: Ultraviolence (2014)

| 22/07/2014 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> wi giv medi[k]a[al] suport to:
SuperUho!
> diskografija
cover: To što vidiš to i jeste: Deluxe
  • Paket aranžman, split sa Idolima i Šarlo Akrobatom (1980)
  • Električni orgazam (1981)
  • Warszawa '81, uživo (1981)
  • Lišće prekriva Lisabon (1982)
  • Les Chansones Populaires (1983)
  • Kako bubanj kaže (1984)
  • Distorzija (1986)
  • Braćo i sestre, uživo (1987)
  • Letim, sanjam, dišem (1988)
  • Najbolje pesme 1980-1988, kompilacija (1988)E
  • to sada vidiš da može, Gile solo (1988)
  • Sex, droga, nasilje i strah/ Balkan Horror Rock, kompilacija (1992)
  • Balkan Horror Rock II, uživo (1992)
  • Zašto da ne! (1994)
  • Warszava '81, integralna verzija, uživo (1996)
  • Živo i akustično, uživo (1996)
  • A um bum (1999)
  • Najbolje pesme, vol.2 1992-1999, kompilacija (2002)
  • Harmonajzer (2004)
  • Breskve u teškom sirupu, vol.1, kompilacija (2006)
  • New Wave, live Dom omladine, uživo (2007)
  • The Ultimate Collection, kompilacija (2009)
  • To što vidiš to i jeste (2010)
  • To što vidiš to i jeste: Deluxe (2012)

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*