home > koncert > US BOMBS, THE GRIT, COMMON SENSE SOCIETY @ Menza Pri Koritu, Ljubljana, 16.11.2010.

kontakt | search |

US BOMBS, THE GRIT, COMMON SENSE SOCIETY @ Menza Pri Koritu, Ljubljana, 16.11.2010.

US BOMBS, THE GRIT, COMMON SENSE SOCIETY@ Menza Pri Koritu, Ljubljana

Utorak, 16. studenog 2010. g., kišna i prohladna Ljubljana, a u kišnoj i prohladnoj Ljubljani jedno zanimljivo, zagrijano, vrlo crveno (ovo se odnosi na interijer) mjesto, bolje reći - klub, u popularnoj Metelkovoj - Menza Pri Koritu. U Menzi Pri Koritu pokoja djevojka i sijaset mladića, bolje reči - skejtera, koji su došli samo iz jednog razloga - poslušati/pogledati/doživjeti živuću legendu (da, još je živ) Duane Petersa, skate/punk frontmena benda US Bombs!
No, da bi 30tak što skejtera, što pankera, dočekalo nastup svojih kalifornijskih punk miljenika uz atrakciju koju može pružiti samo 'Master of Disaster' - Duane Peters, moralo je najprije poslušati par pjesama
slovenskog tria Common Sense Society kojeg čine Tomaž na gitari, Sabina aka sKabina - vokal na basu i Saško na bubnjevima. I premda se njihov opus muzičkog predstavljanja vrzma oko punka i HC, djelovali su poprilično mlitavo i neuvjerljivo (prvenstveno se ovo odnosi na glas pjevačice-voljela bih da je sve to nekako puno življe), no...valjda će rasti još.
[ Common Sense Society ]

Common Sense Society   © Tomaž

Nakon slovenskog tria i par desetaka minuta pauze na red su došli oldschool punk hardcore rockabilly band - The Grit iz Velike Britanije. U maniri pravih profesionalaca, zanimljivi, zabavni i vrlo slušljivi, The Grit su uspjeli
napraviti pravi, i uvijek dobrodošli, nered među publikom koja je jedva dočekala milozvučne note i ritam pogodan za penjanje na stage, pa bacanje sa stage-a, pa hopsanje, skakanje, drmanje, vikanje, zabavu, zabavu, zabavu,...
[ The Grit ]

The Grit   © Tomaž

Uglavnom, vrlo oduševljavajući oldschool band predvođeni vokal gitaristom naziva Big Lou kojem u žaru kontakta s publikom nije mrsko ni pljunuti na pod, a ni ispričati se što je zaboravio u kojem se gradu nalazi. Ostatak benda čine Louis Ville - vokal/gitara, Little Man Kurt - vokal/E-bas/bas te Matt Fox - bubnjevi.
Predstavili su nam pjesme sa svoja dva albuma Shell We Dine? i Straight out the Alley, snimljenog 2010. g. Kako već spomenuh, njihov muzički izričaj dotakao je sve prisutne u Menzi Pri Koritu, a uglavnom je zvučao kao psychobilly punk. Dali su se primjetiti i pooneki ska, pa i country, elementi. Razularenu publiku su oduševile i egzibicije penjanja Little Man Kurta na kontrabas kojim je vješto baratao, a onda i pentranje gitarista Louis Villea na taj isti kontrabas. Spretni i ritmični, što bi čovjek još mogao poželjeti.
[ The Grit ]

The Grit   © Tomaž

Ah. Pa da! Nakon veselih britanaca čovjek bi mogao poželjeti samo jedno - US Bombs!
Dakle, na stage su najprije stupili Jonny Wickersham - gitara, Kerry Martinez - gitara, Wade Walston - bas, Chip Hanna - bubnjevi te startali s muziciranjem u pravoj kalifornijsko skejterskoj punk pržioni, a nakon par minuta dočekali smo i Duane Petersa - glavom, bradom i tetovažama! I premda je 49godišnji Duane pomalo djelovao kao da će posustati svakog časa, srećom se to nije dogodilo. Uzevši u obzir da se već 3 desetljeća bori s ovisnošću o drogama, cijeli koncert je fino 'odradio' i ostavio publiku vrlo zadovoljnom. Upečatljivi su bili i njegovi kulerski 'bang bang pokreti' kojima je naglašavao zvuk činele. Među publikom je naišao na prave znalce i obožavatelje svojih pjesama, pa im je nesebično pružio šansu da zapjevaju s njim pjesme s Back at the Laundromat i We Are the Problem. Ponekad i bez njega.
[ US Bombs ]

US Bombs   © Tomaž

US Bombs nam je predstavio i pjesme sa svojeg novog albuma koji je u pripremi i dolazi na tržište ove godine. Za razliku od razularenosti publike na The Gritu, na US Bombs sve je bilo nekako mirnije, ne toliko zbog izmorenosti dječaraca nakon The Grita već nekako više zbog 'upijanja' zvuka i slike koju su nam predstavili US Bombs, a sve s nekom željom da se oda poštovanje ovim punk legendama te pravom pravcatom pro skejteru Duane Petersu, zaslužnom za mnogobrojne skejt trikove, nama običnim smrtnicima pod ooogromnim upitnikom, ali onima koji znaju što je to i kako se to izvodi neće biti nepoznati nazivi: acid drop, layback grind, Indy air, Sweeper, backside layback grind revert, fakie hang-up, invert revert, fakie thruster, loop of death.
[ US Bombs ]

US Bombs   © Tomaž

Nakon poprilično znojavog i po Duanea zahtjevnog koncerta, Duane se vješto spustio među publiku s namjerom da se uputi prema kombiju parkiranom tik ispred ulaza u klub, ali ga je horda obožavatelja zaustavila u želji da fotografskim aparatom zabilježe sebe uz svog miljenika, što im je on velikodušno i dopustio.
US Bombs i The Grit do kraja godine nastavljaju svoju zajedničku turneju po Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Njemačkoj i Švedskoj.

sandra vučetić // 20/11/2010

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*