home > koncert > PUNK protiv pedofilije @ Boogaloo, 17/10/2009

kontakt | search |

PUNK protiv pedofilije @ Boogaloo, 17/10/2009

Nakon svih onih silnih koncerata održanih za kojekakve azile za pse, mačke, hrčke, ribice, oslobođenje Tibeta, borbu za bolje sutra, za prava čečenskih raspuštenica ili prava nerođenih tigrova koji koji žele biti vegetarijanci, dobili smo priliku uživati u koncertu čija je svrha zaista humanitarna.
[ perkele ]

perkele   © matej

Ove subote u klubu Boogaloo održan je četvrti po redu koncerts nazivom Punk protiv pedofilije, s namjerom da se novac od ulaznica preda udrugama koje se bave djecom. Akcija je svakako uspjela (kao i svaka dosad), a koncert je definitivno bio najkvalitetniji i najposjećeniji! Već oko 9 koncert je otvorila zagrebačka Fraktura mozga, da bi nakon njih pomalo žešću feštu najavila Socijalna služba - bend koji svakim koncertom stječe sve više poklonika. Treći po redu bio je zagrebački Eskadron, po svirci sličan Redskadrilli (ukoliko ste čuli za taj zagrebački bend). Eskadron je svakako rasplesao publiku i pripremio teren za zvijezde večeri - švedski Perkele.
[ kajla ]

kajla   © matej

Pred prepunim Boogaloo šveđani su naredali najpoznatije pjesme. Heroes of today, My home, Psychopath, Moments (organizatorici koncerta omiljena), a najveće oduševljenje u publici svakako su izazvale svima dobro poznate Yellow & blue i na bisu izvedena Heart full of pride, koju su delirično otpjevali pankeri i skinsi u prvim redovima. Napomenuo bih da je ovo bio specifičan koncert koji je privukao pripadnike raznih subkultura, a ne sjećam se da je na nekom zagrebačkom koncertu bilo u isto vrijeme toliko mnogo ćelavih u kariranim košuljicama i vestama zajedno s masom onih koji su paradirali s uzdignutim irokezama i išaranim kožnim jaknama. Bez incidenata, naravno! Nakon svirke, simpatični basist Perkelea rukovao se s ekipom u prvom redu i podijelio nekoliko trzalica. Koncertu definitivno nije bilo kraja - nakon Perkelea na binu dolazi Trn u oku, i možda je dobro da zvijezde večeri nisu stavili da sviraju baš zadnji.
[ eskadron ]

eskadron   © matej

Trn u oku je legendarni zadarski street punk bend svima poznat po onoj klasičnoj pjesmi Život je pogo. No, svirali su fantastično i druge stvari koje su mi se čak i više svidjele: Zakon ulice, Samo svoj, Goli otok samo su neke od njih. Dvorana se polako praznila, nakon nezaustavnog poganja i pjevanja s Perkele mnogi su potražili osvježenje na šanku i na terasi. Koncert je zaključila Kajla, labinsko - vrbovečki bend s tri simpatične cure i dva također simpatična momka. U maniri melodičnog punk rocka zabavili su malobrojnu publiku (većina se razišla, prvi red zauzeli su odani fanovi), a pjevačica pomalo strogog izgleda trudila se izgledati bezopasno plešući na specifičan način.
[ trn u oku ]

trn u oku   © matej

Kajla je odsvirala dosta lijepih pjesama (Plavuša, Kao da sanjam, Egomanijak...), a jedna od naljepših fanovima je svakako Zagreb. Nakon završetka koncerta klasična slika - pod prepun zgačenih plastičnih pivskih čaša, redari se trude probuditi pankere koje je prevarilo piće pa su malko zalegli, a ekipa masovno izlazi van. Neki doma, neki dalje u provod, neki na kolodvor. Ovak koncert privukao je ljude iz cijele Hrvatske (bilo je i pojedinaca iz Novog Sada, Sarajeva...), izbor bendova pokazao se odličan, a s obzirom na fenomenalnu posjetu nimalo ne sumnjamo u to da je humanitarna akcija uspjela. Organizatori će, ohrabreni time, zacijelo napraviti i Punk protiv pedofilije u petom izdanju - no postavili su si letvicu dosta visoko. Nije to loše, već odlično - i za scenu i za humanitarnu akciju koja ima itekako mnogo smisla.

matej perkov // 19/10/2009

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*