home > koncert > DOUBLE DIGITAL DUNGEON, 23.2.2008., K4, Ljubljana

kontakt | search |

DOUBLE DIGITAL DUNGEON, 23.2.2008., K4, Ljubljana

vrijeme: 23.02.2008.

mjesto: K4, Ljubljana

ILLEGAL: DOUBLE DIGITAL DUNGEON

Iako je u posljednjih nekoliko mjeseci bilo raznovrsnih zbivanja na našoj d'n'b sceni, prošlu smo subotu odlučili otići van granice, u susjednu Sloveniju, točnije u klub K4 u Ljubljani...
[ Digital Dungeon ]

Digital Dungeon   © Kichmar

Ljubljanski multimedijalni, legendarni underground klub K4 koji u devetnaest godina svog postojanja organizira avntgardne večeri elektronske glazbe te pokušava ujediniti zvuk elektronike s klasičnim glazbenim izrazima poput funka, jazza, etna..., postao je simbol urbane kulture mladih u Sloveniji. Ugostio je mnoga poznata imena poput Alix Pereza, Raidena, Temper Da, Masheena, dj Hala, Morphonixa, Dixona, DJ Frictiona i mnoge druge, a prošlu je subotu ugostio dva, ne manje poznata imena sa UK dnb scene- Audia & Kana, koje smo mogli vidjeti i čuti na main floru uz Illegal ekipu: Markomana, Tsunamia i Hedona dok su na manjem floru odzvanjali bitovi hrvatskog d'n'b DJa Lekkea , Spadea(Souless) te Parano.IDa (Illegal). Interijeri kluba je mračan, sa tamnim zidovima, odličnim zvukom i multimedijskom tehnikom koja je poslužila za vizualizacije, baš kako i treba biti za mračne dnb bitove.
[ Audio ]

Audio   © Kichmar

U klub smo ušli oko 1h koji je već tada bio krcat, naravno, s razlogom, i odmah nakon ostavljanja suvišnih stvari u garderobi, ravno na main flor su nas privukli snažni & tvrdi bitovi Audia... kaos, ali u pozitivnom smislu... Ogromna, izdužena, crna prostorija s 'bazenčićem' na sredini podija te snažan sound od kojeg ne čuješ dobro sljedeća tri dana, samo šuštanje u ušima; tako da je bilo bezuspješnih pokušaja komuniciranja, stoga smo se prepustili 'tamnim' bitovima d'n'b-a... Imali smo čast čuti jednoga među prvim promocijskim setovima s Audiovog novog albuma, To The Edge Of Reason, nedavno izdanog, kojeg mnogi željno priželjkuju čuti. Audio pripada krugu, koji se okušao u d'n'b glazbi, najprije kao DJ da bi kasnije postao i producent. S Resonant evil je postigao velik uspjeh, s njihovim tvrdim bitovima i surovim bas linijama, te izdavanjima za Renegade Hardware, G2 i Moving Shadow. Nakon raspada Resonant Evila, njegov su talent prepoznali DJi poput Dylana, Raidena te Panacea. Tako Audio na jedinstven način isprepliće zvuk techna s teškim i tvrdim, hardcore d'n'b bitovima, što smo mogli i čuti...No, nakon nekog vremena, cupkanje uz takve bitove postaje naporno pa se sa cugom u ruci selimo na nešto malo manje vizualno, ali ne i glazbeno atraktivniji flor. Tu nas također pokreću nešto žešći d'n'b bitovi...
[ Audio ]

Audio   © Kichmar

Publika je sa svojom masovnošću i pokretima pokazala ogromno zanimanje. Na main flooru, Audia za DJ pultom zamjenjuje Kano, koji je u svojim začecima bio poznat po old skool/hardcore d'n'b ritmovima dok je danas prepoznatljiv po techstep zvuku kojim je izbacio posljednje atome energije iz preostale publike... Za odlične vizualizacije tijekom cijele večeri zaslužan je bio Dekaos.
[ HrEkipa ]

HrEkipa   © Kichmar

U svakom slučaju Ljubljana je na nas ostavila jak dojam, kao što smo i očekivali odlično organizirani i disciplinirani događaj sa garantiranim dobrim provodom, tako da bi K4 trebali posjetiti svi oni koji se smatraju zaljubljenicima u elektronsku glazbu/razlomljene bitove. I da, super stvar je, naravno nama nepušačima, što se u klubu ne smije pušiti, zbog zakona koji zabranjuje pušenje na javnim mjestima i objektima, koji je u Sloveniji već neko vrijeme na snazi, dok kod nas tek čeka da ga (ne)efikasan Sabor provede, pa tako nismo morali brinuti da li ćemo drugi dan morati potrošit jednu li dvije doze kapi za oči, a oni koji su htjeli pušiti mogli su se zaputiti do popularne "kadilnice" koja je još k tome bila na otvorenom, palac gore za to.

Zbog svega toga samo možemo reći da se novi report iz K4 očekuje uskoro.

kichmar // 29/02/2008

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Double Digital Dungeon
23.2.2008., K4, Ljubljana

Dungeon:
AUDIO (Freak, Position Chrome / UK)
KANO (Sinous Recordings / UK)
Markoman & Tsunami (Illegal)
Hedon (Illegal.kr)

Liquid:
Lekke (Euro d'n'b / CRO)
Spade (Souless)
Parano.ID (Illegal.kr)
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*