home > koncert > Drito iz MSU-a @ MSU, 04-05/09/2020

kontakt | search |

Drito iz MSU-a @ MSU, 04-05/09/2020

Prvi put na Dritu i prvi put u Zagrebu duže od jednog dana. Iako sam fan cijelog eventa, propustio sam par prvih izvođača koje, na moju sreću, baš ni ne slušam . U petak 4.9. red pred MSU je bio poprilično dugačak, pa sam, stigavši oko 15 do 8, unutra ušao tek oko 8 i 10, uspjevši da cujem i vidim preostalih 20-ak minuta 30Zone od kojih, ruku na srce znam 3-4 pjesme, s tim da su barem dvije od tih zapravo gostovanja kod nekih drugih izvođača. Bez obzira na rečeno, nastup ovog dueta me dojmio jer su dokazali da znaju dići publiku na noge jakim basovima i modernim performansom. Publika se činila prezadovoljna njihovim nastupom. Poslije njih je nastupio, u posljednje vrijeme svačiji omiljeni hrvatski trap dvojac, Dino Blunt & Swana. Malo je riječi kojima mogu dovoljno dobro opisati kompletan doživljaj, a da ga ne učinim previše subjektivnim. Samo što sam ih vidio na par metara ispred sebe zadovoljilo je i opravdalo cijeli moj dolazak, pa makar poslije njih svi otkazali nastupe. Iako uopće nisu izveli malo pjesama (8 ili 9, s tim da su "Nina" i "Frula Mira" isle dva puta), činilo se kao da je prošlo prebrzo, te vjerujem da bih se isto osjećao i kada bi rasturali scenu još 2 sata. U prijevodu: prejeben nastup, masa je gorila, a činjenica da su izbacili mixtape 2 dana prije nastupa je još jebenija. Teški hype se buildao u ta dva dana i mogu reći da je to odličan potez i tajming za puštanje cijelog projekta. Ne bih lagao kad bih rekao da su Dino i Swana ostavili publiku gladnima, a to je još jedan plus, jer očito je, volimo ih i traženi su, uvijek je vrijeme za Dinu i Swanu. Idući su bili Švesteri te iako ih uopće ne slušam, znam par pjesama kao i svi koji pomno prate scenu (jer kako ne bih, vjerujem da moja baka zna više od mene). Kao što je bilo očekivano, publika ih je docekala i više nego srdačno. Masa voli Švestere, nikada to nisu krili. Nemam ništa posebno za reći o njima, ali vjerujem da bi doslovno bilo koji drugi pojedinac iz mase rekao sve najbolje do najsitnijih detalja, tako da ću to jednostavno učiniti umjesto njih: sve najbolje. Šećer na kraju (mada oni više vole "Bez Šečera"), bili su ni manje ni više nego Prti Bee Gee. Drugi put da ih gledam uzivo, i drugi put da svedočim magiji koju predstavljaju. Mislim, počevši od same konekcije sa publikom, pa do internih šala koje svi manje-više kapiramo, tu je bio i rip Moskri momenat, jer mu je nedavno bio rođendan. Puno je tu pravih i lijepih emocija u zraku za vrijeme njihovog showa, a Mikrijev moonwalk je nešto što nikako ne biste htjeli propustiti.

SUBOTA

Ovoga puta red je bio još duži, ali se sve to nekako brže odvijalo, pa sam upao na zadnjih 15ak minuta DJ dueta TREPAJ IL KREPAJ koje sam prvi put gledao. Mogu reći da dečki puštaju super glazbu, a zanimljivo je bilo biti na Dritu po danu, za razliku od dana prije, jer je ovoga puta program počeo ranije. Faca koju je drugog dana skoro svatko, pa i ja, čekao sa nestrpljenjem je Bore Balboa. Vjerojatno jer je njegova ljubav prema publici i fanovima neizmjerna, što često pokazuje. Kao što je večer prije Bore upao na Gršu, tako je na istu stvar ovaj put Grše upao Boretu. Osim hitova sa novog albuma (Malibu, Emily Ratajkowski, Mercedes City, Playboi Carti Vibes, Tokyo) izveo je i "Šta je bilo?" sa prošlog albuma, a uz to dva stara hita, "Koka Kola" i "Lito". Osobno sam bio prezadovoljan njegovim nastupom i samom pojavom, a vjerujem da se isto može reći i za publiku. Što se tiče TAM, tu pak nemam ništa posebno za istaknuti, jer do sada nisam ni znao za nju, no ono što je lako primijetiti jeste iznimno snažan i lijep glas, moderni trap pristup nekoj indie pop/rnb glazi (koliko sam barem ja doživio) i brutalna koreografija. S druge strane, BUNTAI je bio potpuno drukčiji doživljaj za gledati uživo po prvi put. Bude je bio u klasičnom izdanju, pun energije, a Bujo je bio standardno kjut i odličan u svojim izvedbama, kao i ostatak bande (Bujo mi je favorit, teško za skužit). Publika je urlalala, skakala, znala svako slovo u svakom stihu, a Buntai je euforično bacao majice. Energija je bila prejaka. Zatim je nastupio netko koga se publika dobrano zaželela, a to su HIGH5. Izveli su maltene sve - od klasik hitova kao što su Cheez, Zene Gazele, Jackie Chan, Otrova u čaj, pa do day1 stvari kao što su Iembi Crnac i Udari sa triestrice. Oduševljena gomila je uglas izgovarala lyricse što je rezultiralo još snažnijim jačanjem cjelokupne energije i to mi se sviđa, 33 banda for life i tako to kmico. Onda stiže showman, Vojko V glavom i bradom. Taj čovjek zna pravit show na sceni u kakvom god paketu došao, bio on sa Dječacima, Kišom Metaka ili solo. Na skoro svakoj izvedenoj pjesmi je odradio improvizaciju na synthu (nisam siguran jel baš synth ili je neki za bitmejkere brijem) i svaki put je bilo prejebeno. Konekcija sa publikom je bila na visokom nivou, humor, ma sve redom pozitivno. Hitovi sa Kiše, sa solo albuma, od Dječaka, uglavnom sve sami hitovi, publika je polomila glave i kičme na šest dijelova. Dobio je najviše vremena od svih izvođača, što je cijelih sat vremena, pa je zato i bilo toliko prostora improvizaciji i podužoj treklisti. Svi su brijali da će dovesti Z-a jer je on slijedio poslije Vojka, pa je valjda bilo i logično, ali ništa od toga. Zenza je zavrtio bit za Obamu, Vojko je počeo bacat rime i zastao na dijelu "Vozim auto slušam Kana", i ponovio tu rečenicu nekoliko puta sve dok sam Kan nije izletio na binu. Ovo zapravo nitko nije očekivao, što je ogroman plus, a Kan je izveo dvije svoje solo pjeme i ukoliko me pamćenje dobro služi, još jednu sa Vojkom. Outro showa je bio vanzemaljski, Zenza je zavrtio Darude - Sandstorm i Vojko je bacio stvar preko toga. Masa je isparila putem fotosinteze, nikad jači đir tog tipa nisam ni vidio ni čuo. Kapa dolje Vojko, showman for life. Za kraj je napokon došao Z++ i ispratio sam koju njegovu pjesmicu prije nego što sam, sticajem okolnosti, morao napustiti Drito. U svakom slučaju, Z se uživo činio kul, iako je ovako malo mekši i finiji trap đir. Oduševljen sam cjelokupnim eventom, puno hajlatsa, puno zdrave energije, trap trap kmico, presretan. Toliko od mene, nadam se da sam barem jednim dijelom uspio približiti pogled na ovaj event i definitivno bih želio ponoviti ovo, kad god budem u prilici.

choppa boi // 15/09/2020

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Drito iz MSU-a @ MSU, 04-05/09/2020

Drito iz MSU-a @ MSU, 04-05/09/2020

| 15/09/2020 | choppa boi |

>> opširnije


cover: LAstovo.OTOKGLAZBE., ljeto Covidovo 2020

LAstovo.OTOKGLAZBE., ljeto Covidovo 2020

| 01/09/2020 | jelena vojinović |

>> opširnije


cover: 8. Diy Hc Pank Intermezzo @ Nigdjezemska, Zadar, 24-25/07/2020

8. Diy Hc Pank Intermezzo @ Nigdjezemska, Zadar, 24-25/07/2020

| 30/07/2020 | terapija |

>> opširnije


cover: VELI JOŽE BAND, 10. VII, 2020., Kvaternikov trg, Zagreb

VELI JOŽE BAND, 10. VII, 2020., Kvaternikov trg, Zagreb

| 13/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: DUNJA KNEBL feat. KOLOLIRA + DUNJALUK, 1.VII 2020., Močvara, Zagreb

DUNJA KNEBL feat. KOLOLIRA + DUNJALUK, 1.VII 2020., Močvara, Zagreb

| 03/07/2020 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*