home > koncert > LEE SCRATCH PERRY & MAD PROFESSOR @ A Weekend Block Party @ The Garden Brewery, ZG, 31/03/2018

kontakt | search |

LEE SCRATCH PERRY & MAD PROFESSOR @ A Weekend Block Party @ The Garden Brewery, ZG, 31/03/2018

Uopće ne znam odakle bih počeo ovaj tekst. Majke mi. Jer mogao bih ga razvući na debelo i široko, ali razmišljao sam i o tome da skratim muke i sebi i vama pa ide ubrzana kraća verzija. No ovako nekako je to išlo…
Prošli vikend svjedočili smo novom festivalu ''A Weekend Block Party'' u Garden Breweryu, i iako smo dotični posjetili samo u subotu, isključivo radi Mad Professora i Lee Perrya, ostali smo dojma kako je ovo festivalčić baš po mjeri. Onakav mali kvartovski festival kakav bi bilo dobro da ima svaki kvart, barem što se Zagreba tiče. Nisam prije bio u Gardenu makar pratim što se tamo dešava, a tu i tamo škicnuo bi i koju fotku, i makar to na internetu izgleda sve pomalo drugačije i ''nabustano'' u stvarnosti je to i dalje sasvim ok mjesto. Prostora ispred taman.
[ disko ]

disko   © anita

Ni premalo ni previše za mali open-air stage, nekoliko dugačkih stolova, popratne sadržaje u raznim oblicima i zavisno od potrebe, a najbolja fora je što je u unutarnjem prostoru šank smješten u samom pogonu, odnosno sam klub je dio pogona i obrnuto. Pa lijepo kad čekate svoju pivicu, gledate preko zida iza šanka u velike sjajne kotlove u kojima se krčka vaše najomiljenije piće. Srećom za šankom imaju i 3 bezalkoholna izbora i jedno od njih je mineralna. Petak je bio rezerviran za više elektronski đir, pa su se za mix pultom te večeri izmjenili Felver, Ivona Kovačević, Sergej, Ilija Rudman, Grim te Nick & Pepi. Nedjelja je bila rezervirana za hip-hop ekipu sa PHAROAHE MONCHom, No Fakin DJs, Madnice, Phat Philliem i Croatian Funk Delegacijom.
[ Lee Scratch Perry & Mad Professor ]

Lee Scratch Perry & Mad Professor   © anita

No mi smo, kako sam već spomenuo, došli vidjeti tek dva velikana. Dva lika koja su sve zajedno snimila preko stotinjak raznih izdanja u zadnjih 50 godina. Svaki u svojoj domeni, i neke činjenice o njima mogao bih prepisivati satima sa drugih sajtova, no ne bi imalo smisla, niti se tekst o njihovim zaslugama ne može strpati u jedan običan tekst. No, samo ću naglasiti da je ovo bio nastup koji ste došli posjetiti, ako i radi ničeg drugog, onda radi časti. I to časti prema toj dvojici staraca. Mad Professora smo mislili poslušati u kud i kamo boljem ambijentu od ovog, odnosno na prošlom Seasplashu, no dolazak se izjalovio, te smo se za ovu priliku nadali da će sve ispasti u redu. Pogotovo jer je s njim u kombi dolazio i dedica u 83. godini života. Da, ako niste znali. Pazi ti tu spiku! Što bi dali da možete đirati okolo po partijima u 83. godini života, zapaliti frulu i istovremeno, mrmljajući u mikrofon na dubove koje vam Professor frlji iza leđa, pogledom javljati liku koji cijelo vrijeme sjedi iza vas na stejđu da vam malo dotoči šampanjca? Nije da si ja to želim, ali u nekim drugim pogledima, ovo bi se činila kao idealna zanimacija za stare dane.
[ Lee Scratch Perry & Mad Professor ]

Lee Scratch Perry & Mad Professor   © anita

Kad sam spomenuo mrmljanje, dedica Perry na trenutke jest mrmljao nešto nerazumljivo, no nije mu za zamjeriti. Za razliku od njega, Mad Professor je zadubljeno u mix pult odradio cijeli nastup, a mogli smo čuti i neke klasike, no opus te dvojice prevelik je da bi svatko od nas prisutnih došao na svoje. Kako se njihov 1-dno i polsatni set bližio kraju, tako je i zadnju stvar dedica počeo sa ''I'm freezing'' i nakon nje, dva body guarda su ga otpratila u toplo, i to je od njihovog showa bilo to. Mislim da nezadovoljnih nije bilo, a ako i jest, sami su si krivi. Na kraju, vremenske prilike Gardenu nisu baš bile naklonjene, barem ne do nedjelje. I siguran sam da bi toplije vrijeme više doprinijelo ugođaju otvaranja open-air sezone u gradu. A kako je ovo bio tek početak suradnje Pozitivnog Ritma i Garden Brewerya, moram priznati da se iskreno veselim idućim projektima.

mario m. // 03/04/2018

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Mick Harvey w/ Amanda Acevedo @ Rojc, Pula, 14/6/2024

Mick Harvey w/ Amanda Acevedo @ Rojc, Pula, 14/6/2024

| 19/06/2024 | nina kc |

>> opširnije


cover: Dropkick Murphys @ Šalata, 12/06/2024

Dropkick Murphys @ Šalata, 12/06/2024

| 16/06/2024 | dora pavković |

>> opširnije


cover: Fijuk sajam, 02/06/2024, DKC Pomorandža, Podgorica

Fijuk sajam, 02/06/2024, DKC Pomorandža, Podgorica

| 16/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: The (Fabulous) Courettes @ Močvara, Zagreb, 13/06/2024

The (Fabulous) Courettes @ Močvara, Zagreb, 13/06/2024

| 14/06/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: ††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

| 12/06/2024 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*