home > koncert > Exposure Music Festival (3.dan) @ Velika Gorica, Ranch Kurilovec, 25/06/2017

kontakt | search |

Exposure Music Festival (3.dan) @ Velika Gorica, Ranch Kurilovec, 25/06/2017

Exposure music Festival - posljednji dan.

Unatoč kiši koja je nemilosrdno počela padati uoči tonske probe oko 18 sati, svih osam kantautora posljednjeg dana Exposure Festivala nisu se pokolebala, te su u obližnjem zatvorenom prostoru odsvirali svoj repertoar i tako na najbolji mogući način zatvorili ovaj hvalevrijedan glazbeni kantautorski festival na ranču Kurilovec nadomak Velike Gorice.

Mala drvena koliba bila je poprilično ispunjena ljudima (i životinjama), a prvi je na mali improvizirani "stage" nešto iza 20 sati kročio Denis Kovač koji je svirajući na Fenderu (koji je navodno pripadao Rolling Stonesima) otpjevao nekoliko svojih zanimljivih pjesama, a posebno nam je "upala u uho" ona o knjigama. Kako nam je Denis kasnije najavio, ima dosta pjesama u rukavu, a najavljuje i snimanje prvog spota...

Nakon Denisa, mikrofon preuzima Zvonimir Varga koji je odsvirao svoj, može se reći, standardni set koji je otvorio sa "Popodnevnim bluesom", a završio poznatom "Ja se ne ženim". Varga je usput priznao da će se "kao zadnji papak" i on oženiti, a treba naglasiti da je odsvirao i neke budućih singlova, pjesme "Zvukovi" i "Vozim se".
[ Publika ]

Publika   © Krešo Dolenc

Treći na scenu stupa mladi Andrej Abramušić koji je publiku osvojio odličnim vokalom, te zavidnim sviračkim tehnikama akustične gitare. Zvučao je zaista fenomenalno, a bogati aranžmani u pjesmama (na engleskom) daju naslutiti kako se radi o odličnom glazbeniku. Čak niti činjenica da ga kiša na ovom festivalu prati drugi put zaredom, nije mu pokvarila raspoloženje.

Nakon Abramušića, ukazao se Igor Agejev. Za one koji ne znaju, radi se o kantautoru moćnog glasa koji je sinoć imao jedan od najboljih nastupa u svojoj karijere. Izveo je neke svoje poznatije stvari (poput "Svilene"), a u nekim pjesmama uspješno je repao uz akustičnu gitaru, što se danas jako rijetko može negdje čuti i vidjeti. Agejevu želimo više ovakvih nastupa u budućnosti!

Alen Shuska ubrzo dolazi na binu, a koncert otvara laganim baladama-šansonama koje stvaraju muk u publici i odvode nas maštom u neka mirna i spokojna područja... Rijetko kome Shuskine balade nisu prijale tu večer, a počastio nas je i jednom izvedbom na albanskom jeziku. Još jedan raritet na festivalu u Kurilovcu!

Kako se večer privodila kraju, tako nam se pridružila i prva gošća - Claudia Heidegger iz Austrije koja se u svojim pjesmama dotiče dosta toga, a sve je nekako isprepleteno osjećajem ljubavi prema životu. Claudijin nastup zapravo je bio smiraj prije "oluje" koja nas je čekala u posljednja dva nastupa.

Kako je Čudnoređe zakasnio na vlastiti nastup jer je štimao gitaru u spavaonici ranča, na pozornici se ukazao Teo Golub na ukuleleu i "pomeo sve pred sobom". Dugo nismo vidjeli da netko održi cijeli koncert na ukuleleu, a ovo je bio dokaz da se itekako - može! Tu su naravno i njegove pjesme koje su duhovite i snažne, a dečko i pjeva odlično.

Exposure je zatvorio Čudnoređe koji je izveo neke od svojih hitova poput "Zaboravit ću da sam u kurcu", "Stevo Čokrlić" i "YouTube party", a odsvirao je i pjesmu o "Feraggosto Jamu" na kojem će nastupiti u kolovozu. Za publiku je na bisu odsvirao poznatog "Avetinju", a vrhunac je bio kada mu se odnekud na pozornici pridružio i trubač.
[ ČudNoReĐe & spontano gostujući trubač ]

ČudNoReĐe & spontano gostujući trubač   © Krešo Dolenc

Za kraj priče, zaista treba pohvaliti organizatora festivala Vedrana Ivoreka Tafru (i njegovu ekipu) koji je na visokom nivou uspio okupiti sve izvođače, i unatoč vremenskim neprilikama posljednjeg dana, našao način da se festival održi do kraja.

Vidimo se dogodine!

(Krešo Dolenc)

terapija // 28/06/2017

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*