home > koncert > ČEHAJ FEST - Kawasaki 3P @ Dvorana Mesap, Nedelišće, 25/02/2017

kontakt | search |

ČEHAJ FEST - Kawasaki 3P @ Dvorana Mesap, Nedelišće, 25/02/2017

Nedelišće je zanimljivo naselje s malo više od 4.000 stanovnika koje se nalazi uz cestu Varaždin-Čakovec. Posljednje tri godine u Nedelišću se održava Čehaj fest, ako već nije najbolji fest južno od Mure, onda je definitivno sjeverno od Drave. Na dosadašnjim izdanjima nastupali su: Gretta, Vatra, S.A.R.S. (ovi posljednji su na tom 1. Čehaj festu svirali tolko dugo da su ih valjda potjerali iz dvorane kad su morali ujutro demontirati binu…), prošle godine Dječaci, Silente i Zabranjeno pušenje prvi dan te Zadruga, Clone Age, Elemental i Hladno pivo, a ove godine popis izvođača je bio: Partleki, Brkovi, Majke u petak i Genova, Kawasaki 3p, Psihomodo Popo i Let 3 u subotu. Svakako i definitivno treba dati podršku ovom festu a organizatorima želim što jače izvođače za sljedeću godinu.

Obzirom na obaveze druge vrste, ideja je bila pogledati po jedan band svaki dan, pa sam se odlučio za Majke - petak i Kawasaki 3p - subota. No objava satnice po kojoj su Majke trebale nastupiti u 24:00 odgovorila me od nauma odlaska iz topline doma u kišovitu noć. Još dok sam pogledao tog dana objavljen spot za pjesmu "Osvijesti me"…
[ k3p ]

k3p   © okhrk

Dvorana Mesap je odličan prostor za veselice ovog tipa, parkiralište je dovoljno veliko a toaleti su svojom dostupnošću svemir za one u maloj dvorani Doma sportova. U stražnjem dijelu dvorane organizatori su složili stolove i klupice, pa, iskreno, vizualni štimung vuče na zabave vatrogasnog tipa. No ispred pozornice je ostavljeno dovoljno mjesta za one koji nastupe bandova nisu odlučili provesti sjedeći. Posjetitelja je bilo dosta, no ne i kao što je znalo biti, a zvuk u rukama Gežija (u sjeverozapadnoj Hrvatskoj sveprisutnog ton-majstora) odličan. Cijena pive 12 kn za 3 dcl, što u praksi ispada da runda ne košta puno ali i ne traje dugo…

Malo prije 22 sata večer je otvorio bend Genova iz Čakovca (u svakom slučaju pohvala organizatoru koji daje prostora i lokalnim snagama - Clone Age, Partleki, Genova). Piše negdje za njih: "Genova se kreće u okvirima pop, rock, jazz i funk žanrova, a bend se ne želi ograničavati". Upravo tako nekako i zvuče, ko da ni sami ne znaju što bi… a sve to istovremeno djeluje jako uredno i ne odviše uzbudljivo.

Negdje oko pola jedanaest na scenu je stupila devetorka iz K3p. Napisat nešto novo za njih već je prilično teško - bio je to nastup na kojem su, i u četvrtoj brzini, pokazali kakvi su; i ovaj puta zabavni, dovoljno ludi, smiješni, žestoki, s trubama na kvadrat. Naskakali su se međusobno i naplesali, i svakom dijelu ekipe ispred bine pružili odgovarajuću terapiju: od najžešćih brijača i bacača pive u prvim redovima do cupkajućih veterana u prikrajku (recimo-ja). Nije bilo majmunskih maski, presvlačenja, Demirelove prednajave za "Matu Parlova", ajde, Pavlica je s majicom Jabuke odigral svoju rolu pjevajući Antoniju… no, nekako se sve baziralo na čistoj svirci. Da, definitivno se čulo da se ekipa dobro uigrala za predstojeći, pa valjda - koncert karijere u Zagrebu.
[ k3p publika ]

k3p publika   © okhrk

U tih sat i nešto meni su najbolje sjele "MUPovska" i završna "Snifa san glu". Jedno ali vrijedno iznenađenje bilo je kad su na scenu uz sebe nagurali i 8 svirača puhačkih instrumenata - 8 problema su ih nazvali, nisam siguran… s kojima su zajedno odsvirali dvije stvari. Ovo je očito jedan dio iz scenarija kojeg spremaju.
Sve u svemu, nije bilo spektakularno, više sam imao dojam da se nabrijavaju i zagrijavaju za 25. ožujak, ali je isporučena dovoljna doza za miran san neko vrijeme.

Nakon K3P na scenu su izašli Psihomodo pop a poslije i Let 3, no viđenoj priči s nedavnog Antivalentinova odlučio sam preferirati dovoljno odmora da si ne uništim nedjelju.

Boris okHRk

okhrk // 27/02/2017


PS: Fotke stižu...
Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*