home > koncert > DISCIPLIN A KITSCHME @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 19/01/2017

kontakt | search |

DISCIPLIN A KITSCHME @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 19/01/2017

ČUDESNA DISCIPLINA U MUNJEVITOM NASTUPU DOZIRALA ZAGREB HEAVY BASS BLUESOM

Čudesna Disciplina je u četvrtak, premijerno nastupajući u Vintage Industrial Baru, unatoč minusu koji je rezao vani, napunila kapacitet kluba i na opće zadovoljstvo svih prisutnih ispunila očekivanja i pružila nam dvosatnu dozu heavy bass bluesa.
Uz Dušana Kojića Koju i njegovu Disciplinu naprosto je nemoguće zaboraviti rock'n'roll, taj čarobni lijek koji nas godinama drži normalnima i spašava od sveopćeg kaosa i ludila koje momentalno vlada, kako regijom tako i cijelim svijetom.
[ Disciplin a Kitschme ]

Disciplin a Kitschme   © Roberto Pavić

Precizno osmišljena setlista kroz cijeli nastup je kvalitetno upakirala Kojine kratke, jasne i glasne tekstualne poruke uz Manjinu vokalnu pomoć u teški rock'n'roll začinjen sa žestokim punkom, prljavim funkom i maničnim drum'n'bassom.

Prvim taktovima ''Ovisnika o moći'' temperatura u klubu se podigla do vrenja i Koja je zagrmio svojim Rickenbackerom, a tu grmljavinu su fenomenalno upotpunili sjajni Igor Djeke na usnoj harmonici, dodavajući još više bluesa na heavy bass i neumorni Miloš Velimir sa svojom bezgrešnom preciznošću i osjećaju za groove. Manično se taj groove širio kroz sve numere setliste a kakav je to čovjek Kojić i što mu je na duši je nagovjestio kroz numeru ''Zeleni zub'' kad je ponio publiku koja je oduševljeno mantrala uz njegovo i Manjino ''bom bom bom bom'' na idućoj pjesmi, munjevitoj funky izvedbi, ''Reci ruke u vis'', a stihovi ''ne u zamci! na distanci.'' se savršeno uklapaju u istinski bunt protiv sistema koji nas svakodnevno truje, te manipulacija i zagađenja političara -virusa. No to nije razlog za stvaranje a ni širenje mržnje na što nas je Kičma podsjetila u izvrsoj izvedbi ''Prestani da mrziš'' u koju nas je uvela distorzija Kojinog basa kroz ''Heavy Bass Blues'' uz kristalno jasan zvuk za koji treba pohvaliti sjajnog tonca i odlično ozvučenje u Vintage-uz koje smo ušli u obećavajuću koncertnu sezonu u ovom klubu.
[ Disciplin a Kitschme ]

Disciplin a Kitschme   © Roberto Pavić

Nepokoljebivo ali i uz neophodnu dozu neozbiljnosti podsjetili smo se da ''Neukusu treba reći ne'' i ''Ako ti je glasno'' ili nekom nije jasno nek pojača još malo jer ''Samo Disciplina'' pokazuje ti put i čuje tvoj um, stihovi i poruke koje su odjekivale kroz gromoglasnu euforiju koja je tresla cijeli klub i sve prisutne u njemu te dovodila uzavrelu atmosferu do vrhunca kad nam je munjevito i žestoko Čudesna Disciplina podarila još jednu poslasticu večeri, ''Nemoj'' iliti ''Do not!''.

Desetominutnom verzijom ''Zaboravili Rokenrol'' su zatvorili oficijalni dio koncerta te dokazali da je Disciplin A Kičme već 35 godina jedan od najutjecajnijih i najkvalitetnijih bendova regije koji su od samog početka ostali vjerni, kako sebi samima, tako i svojim starim ali i novim fanovima jer Koja uvodi inovacije i varijacije kojim pružaju publici priliku da uživa u novim aranžmanima vječnih rock himni ovih prostora.
[ Disciplin a Kitschme ]

Disciplin a Kitschme   © Roberto Pavić

Mogli smo još čuti par stvari sa sjajnog zadnjeg studijskog albuma ''Opet'' poput ''Manitu VII'' ili uzvike imena svog idola po načinu sviranja u ''Hendriks, Hendriks!'', a za vrijeme bisa smo provjerili pravo stanje svijesti kroz ''Biti Imun'' uz Kojinu Kičmu kao disciplinsku rock'n'roll mjeru za taj nemar koji se dešava oko nas prouzrokujući opći kaos na koji je kao odgovor eksplodirao već spomenuti ''Bunt''. Na kraju smo dobili još jednu poslasticu, koju sam prizivao kroz cijeli koncert, a to je nezaobilazna himna ''Betmen, Mandrak, Fantom'' koja je obilježila jedan ne tako davni i sretni period života i simbolično ga opisuje.
Disciplin A Kičme je svojim premijernim nastupom u Vintage Industrial Bar-u još jednom dokazala da su Koja i ekipa i nakon 35 godina u samom vrhu koncertnih atrakcija i jedan od najboljih bendova s ovih prostora ikad.



Autor videa: Martin Lenard (www.martlenard.com)

denis // 22/01/2017

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*