home > koncert > Thurston Moore Band @ Močvara ZG 03/06/2015

kontakt | search |

Thurston Moore Band @ Močvara ZG 03/06/2015

Napivši se svježe krvi, ponovno pomlađeni Thurston Moore pohodio je u noći punog mjeseca zagrebačku Močvaru koja je, onak dobro ispunjena, imala slične atmosferske prilike kao i one prave močvare u Louisiani sredinom ljeta.
Thurston Moore trenutno proživljava drugu mladost, relativno friško je zaljubljen i ima odličan album sa sobom u kovčegu za kojeg su na "merchu" ipak tražili malo previše. Govorim o vinilnom izdanju jer CD ... Thurston sa sobom ima i odličan novi-stari band u kojem za bubnjevima sjedi stari sonični drug Steve Shelley, na solo gitari James Sedwards a na basu Debbie Googe iz My Bloody Valentine.
[ Thurston Moore Band @ Močvara ]

Thurston Moore Band @ Močvara   © Edita Sentić

Po meni, se Thurston riješio nekog suvišnog balasta i složio sebi neki novi, svirački možda čak i bolji, Sonic Youth. Možda je i to zbunilo Lovely Quinces koja je nastupala prije TMB kao support pa je pomalo nes(p)retno najavila Sonic Youth.
Lovely Quinces i dalje zvuči po principu "naše a svjetsko". Baš me zanima koliko je ona naslušana što se tiče "americane". Ako nije onda je stvarno originalna. Talentirana i zanimljiva je u svakom slučaju. Počela se malo i igrati sa pedalama što dodaje jednu novu dimenziju u njezinom one-woman nastupu ali opet s druge strane joj uzima i mogućnost improvizacije i baš se to, nažalost, primjetilo u par navrata. Kad "mašina" radi svoje onda nema više natrag. Lovely Quinces i dalje polako, pametno i sigurno gradi svoju karijeru. Da je domaću publiku već zaintrigirala dokazuje solidna popunjenost Močvare za vrijeme njezinog nastupa i vrlo poztivne reakcije.
[ Thurston Moore Band @ Močvara ]

Thurston Moore Band @ Močvara   © Edita Sentić

Thurston Moore Band počinju nešto malo poslije 22 sata svoju set-listu sa močnom i opakom "Forevermore" s novog albuma. Zvuk je odličan i odmah je bilo jasno da su usvirani i nabrijani na svirku. To je odmah prepoznala i publika koja je odmah za vrijeme prve pjesme počela glasno odobravati močan zvuk koji dolazi iz razglasa i pojačala. Odmah su uslijedile "Speak to the Wild" uz koju je dio publike čak i zapjevao (??!!) i možda "najveselija" i najbrža pjesma s novog albuma "Germs Burn".
[ Thurston Moore Band @ Močvara ]

Thurston Moore Band @ Močvara   © Edita Sentić

Iako je u publici bilo podosta ekipe sa "Sonic Youth" majicama i možda su neki i očekivali čuti nešto od spomenutih, to se nije dogodilo. Iako i Thurston i Lee Ranaldo na svojim solo-albumima pokušavaju ali nemogu pobjeći do kraja od tog zvuka i stila, uživo Thurston Moore Band zvuči dosta žešće nego na albumu i po nekoliko puta su nas uspjeli uvući u vrtlog slatke buke kakav su proizvodili Sonic Youth i My Bloody Valentine. Baš je Debbie Googe ishodišna točka tog uragana koja stoji u svom poznatom pogrbljenom stilu kao stijena u sredini zadnjeg djela stagea, nikad predaleko od svog bas pojačala.
[ Thurston Moore Band @ Močvara ]

Thurston Moore Band @ Močvara   © Edita Sentić

Čini mi se da se kod Debbie (hvala bogu) ništa ne mijenja i da je sve isto kao što je bilo prije 2 godine kad sam je gledao u Ljubljani sa My Bloody Valentine. Zamišljam si da ona nebi ni okom trepnula da je netko u pola koncerta maknuo Thurstona, Stevea i Jamesa i postavio umjesto njih Kevina, Bilindu i Colma. Ona bi se vjerojatno i dalje zamišljeno njihala u ritmu masnih zvučnih udara svog basa. James Sedwards pak je jedan vrlo zanimljiv gitarista koji ne koristi često neku distorziju i uglavnom svira jako melodioznu britsh style i clean gitaru. Steve je i dalje jedan od najmočnijih, točnijih i najinovativnijih bubnjara današnjice.
[ Thurston Moore Band @ Močvara ]

Thurston Moore Band @ Močvara   © Edita Sentić

Band kakav možeš samo poželjeti je punom snagom zasjao u instumentalu "Grace Lake" i na "Cease Fire" koju su nam izveli na bis. S obzirom na vručinu i na činjenicu da Thurston i nema baš nešto puno solo-materijala kojeg bi mogao svirati s ovim bandom, koncert je završio čak nešto prije ponoći. Sasvim ok za radni narod poput mene i 3 kuma ;-)
[ Thurston Moore Band @ Močvara ]

Thurston Moore Band @ Močvara   © Edita Sentić

le figuar de kranque // 03/06/2015

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*