home > koncert > Good Vibrations - INCITER + CHAOS ADDICT @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 02/10/2013

kontakt | search |

Good Vibrations - INCITER + CHAOS ADDICT @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 02/10/2013

Čekanje me koštalo - izgorila sam.

p.s. ovo se odnosi na to što sam 2 sata prerano došla na koncert

5W+1H:

Sinoćnje metal izdanje Good Vibrations-a u Vintage Industrial baru - sada već kultnom mjestu odličnog uređenja, odlične glazbe i naravno dobrih vibracija - vjerujemo da je zadovoljilo neutaživu zagrebačku metal publiku kojoj nikad nije dovoljno dobrog starog trash-metala.

Dobrim vibrama (ili bolje rečeno "žestokim") pridonijeli su glavni akteri: zagrebački (sad već "veterani") Inciter koji su sinoć promovirali svoj najnoviji studijski album "From Within", i deceniju mlađi kolege iste stilske baze Chaos Addict.

Općenite činjenice:
[ inciter ]

inciter   © marko plečko

Inciter su publici manje-više dobro znani jer su svoj kredibilitet na metal sceni stekli sustavno gradeći ga već više od 10 godina na temeljima dobrog starog trash metala čemu su dodali naravno svoj osebujan touch. Njihovoj slavi kumuje na neki način stacioniranost benda u samoj metropoli gdje se sve manje-više vrti. Iza sebe imaju popriličan broj poklonika koji ih prate gdje god da se nađu. A dečki se, hvala bogu, drže svoje krilatice" Play as many shows as we can" pa je srce funova na mjestu.
Chaos Addict su relativno nov bend koji se probijao na malo suroviji način. Dolaze iz Slavonskog Borda i ako ste iole upućeni u stanje kakvo vlada dolje bit će vam jasno zašto kažem "surov" a i samim time što je SB na ivici bilo kakve pameti. Unatoč svojim "sitnim" godinama i popriličnim poteškoćama stekli su more poklonika zahvaljujući rekla bih mudrom potezu (ili jednostavno spontanog izbora iz ljubavi prema omiljenom bendu) da si slavu prigrabe svirajući prvo obrade Megadetha kao prvi Megadeth cover bend u Hrvatskoj. I taj potez se pokazao odličnim.
[ inciter ]

inciter   © marko plečko

Slušaj



A kako sada zvuče poslušajte u njihovom najnovijem spotu



Osobne impresije:

Chaos Addict

"Ovisnici o kaosu" pokazali su zašto su ovisni o metalu. Uz njih se ne može ostati ravnodušan sve da i hoćeš - navučeš se i ti!
[ chaos addict ]

chaos addict   © marko plečko

Neću lagati da sam došla na koncert ciljano. Ponekad jednostavno poželim pobjeći od svakodnevice i ući u kožu one stare Lidije metalke koja je harala po metal koncertima prije 10 godina. Dakle, izašla sam kao prvo s namjerom da se opustim, popijem koje pivo, pronjuškam aktualnosti s metal scene. Nisam fun niti jednog od bendova…moj glazbeni ukus otišao je od nekada do sada u nekim drugim smjerovima. I jedini bend kojemu se uvijek vraćam nema veze s metalom i nema veze čak niti s tim godinama "eksperimentiranja s metal glazbom"  - LedZeppelin!
Da se vratim na bitno: Chaos Addict izveli su možda svoj najbolji koncert gdje su se poklopile neke vrlo bitne stavke -

1. izvodili su isključivo autorske stvari - napokon! Što je vrlo odvažno i s priznanjem "skidam kapu".

2. "Uštimanost" i entuzijazam benda na visokom nivou.

3. Publika i atmosfera općenito dovedena do usijanja - nisam na svim koncertima osjetila takvu podršku bendu - iako dvorana nije bila krcata, na njihovu svirku kao da su došli baš oni koji su i trebali - pravi prijatelji i ljubitelji njihove kvalitete. Poput Darija Bulatovića iz Violate-a koji je bio u prvim redovima gotovo cijelu svirku. A niti drugi se nisu susprezali na pozive vokala Marijana da priđu pozornici i uživaju (čitaj:"odvale se").

4. Klub sam po sebi je priča za sebe…pošto sam ja po struci (nemoj se smijati) interijer dizajner, mojoj profesionalnoj deformaciji ne smetaju niti one pive koje sam popila. Vintage je kao stvoren za ovakva događanja - ima onu pravu priču i koncepciju prostora kakvu treba imati hard rock/metal klub. Koncertna dvorana ima širinu što doprinosi odličnoj akustici. Odlična podloga/scenografija potentnim bendovima da bi izrazili sav svoj kapacitet u maksimumu. I na kraju
[ chaos addict ]

chaos addict   © marko plečko

5. Bend? Osjeti se pozitivan stav članova generalno. Susretljivi su. Opušteni, uigrani, energični ali onako prirodno - ne usiljeno. Profesionalni i temeljiti (sudim tako po tome koliko su vremena proveli na tonskoj). Nisu umišljeni, ne gledaju publiku s visoka, ne razbacuju se suvišnim riječima, gestama i pokretima. Sve je na mjestu. Rekla bih; to se traži - kvartovski bend koji jednako funkcionira pred prijateljima u parku s jeftinom pivom u ruci, kao i ispred 100/1000/ili 10000 ljudi. I još te ponude slavonskom kobasicom. Di ćeš bolje! Stav benda odaje "da! To smo mi, poslušajte nas što imamo za reći!" Jedino se kod vokala osjeti mala tek u nijansu mladenačka (ne bih rekla nesigurnost već) zbunjenost, a i u glasu mu se čuje tipična dječačka "tankoća", mrvicu i emotivnost koju vješto prikriva jer ipak mali ima podršku benda, osjetim, i ima određeni prkos, frajerstvo i vjeru u sebe. Definitivno ima potencijala i s određenim ulogom u nadogradnju te iskustvo mali će rasturat. Tako treba. Samo ga povremeno potapšajte po ramenu i bit će sve u redu. Ostatak benda - nemam riječi. Jevicki je izvrstan solista (što su već mnogi zapazili) kao i timski igrač. Čini mi se da se i privatno odlično zabavljaju te im nije "do slave" stalo na način kao ostalima. Uzimaju je kao usputni atribut koji se može desiti a i ne mora.
[ chaos addict ]

chaos addict   © marko plečko

Eto dečki bolje ne bih napisala niti da ste me podmitili (smile)

Inciter?

Uz dužno poštovanje morat ću se ispričati bendu, posebno zbog toga što je za njih večer bila izuzetno važna (promocija novog albuma), ali ovog puta izostaje komentar za njihov dio gaže koji vjerujem da je bio odličan po reakcijama mojih kolega/prijatelja što su također bili tamo, a i samih članova Chaos Addicta - njihove "braće po glazbi". Nažalost više nisam mogla "dokrajčiti" svoje uživanje i morala sam otići iz Vintage-a odmah nakon Chaos Addict-a. Da bih se iskupila uskoro ću napisati recenziju albuma kojeg su promovirali - "From Within". Iako se mnogi vade na "slika govori više od tisuću riječi" kad je riječ o glazbenom događaju sve pada u vodu, no ja se ipak nadam da će vam mašta proraditi uz ovako dobre fotke. Zahvaljujući kolegi fotografu - Marko Plecko - barem ih vizualno možete doživjeti.
[ inciter ]

inciter   © marko plečko

Dok recenzija ne bude na portalu poslušajte ih ovako pa zaključite sami kakvi su. Bome - brzi su i žestoki!



Evo kako sada zvuče:

bubimirka // 04/10/2013

> vidi sve fotke // see all photos


PS: fotke samo što nisu...
Share    

> koncert [last wanz]

cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*