home > koncert > Good Vibrations - Cojones / Moraines / Muscle Tribe of Danger and Excellence @ Vip Club, Zagreb, 04/04/2013

kontakt | search |

Good Vibrations - Cojones / Moraines / Muscle Tribe of Danger and Excellence @ Vip Club, Zagreb, 04/04/2013

Disklejmer: svaka sličnost s vanzemaljskim iskustvom u ovom tekstu je sasvim namjerna.

4.4. se tjednima i s nestrpljenjem iščekivao, a obavijest prenosila usmenom i pismenom predajom, na drugim svirkama, preko fejsa....i sasvim neskromno, očekivali smo doslovno razvaljivanje, a doslovno razvaljivanje smo i dobili.

U sam uspjeh događaja, koji je okupio 3 izvrsna benda: redom Muscle Tribe of Danger and Excellence, Moraines-e i Cojones-e, ni u jednom trenu nije bilo sumnje. A poslovično i volim dodati, da će oni koji su bili tamo imati o čemu pričati još danima. I ovaj put, prepun (dupkom prepun) Vip club, koji četvrtke stilski i žanrovski raznoliko oboji u nešto drugačije, pokazao se dobrim izborom.
[ Muscle Tribe of Danger and Excellence ]

Muscle Tribe of Danger and Excellence   © Julien Duval

Iza ovih se konja zvjezdana prašina diže. Ponovno odlična organizacija, ponovno iznimno velika posjećenost događaja, ponovno susretljivi domaćini, ponovno odličan zvuk, ponovno raspojasana čagica nakon bendovskih svirki, da stvarno već mislim kako bi Good Vibrations uskoro mogli naići na problem. Da bi ostali vjerni dojmu kojeg četvrtkom afirmirano i ozbiljno grade, trebala bi pasti i neka promjena imena. Pa tako, umjesto Good može minimalno stajati Great, Fenomenal ili Awesome Vibrations, jer biti na počecima organizacije ovog programa, a pronaći pravu mjeru i pokazati provjeren ukus u odabiru izvrsnih bendova, nije zanemariva stvar.
Sam projekt GV-a pokrenula su dva prijatelja Perica Štefan i Branimir Kopecky s ciljem afirmacije mladih rock bendova u prostoru kao što je Vip club i uz vrhunske uvjete za svirku. U, do sada 9 održanih GV večeri, ugostili su preko 20tak hrv. rock bendova, iza sebe ugodno ostavili stotine i stotine zadovoljnih lica, a pružaju i otvoren prostor svirkama bendovima iz regije. Posebno brinu o promociji i koriste sve dostupne medijske kanale, uz video najave kako bi što bolje doprli do novih štovatelja programa. Upravo iz razloga što im je kvaliteta na prvom mjestu, u kratkom roku, uz zadovolj(e)nu publiku i dosadašnjih tantijema četvrtkovečeri, nije tajna da poziv na svirku u Vip clubu bendovi smatraju određenom privilegijom i potvrdom trenutnog statusa kvalitete.
[ Muscle Tribe of Danger and Excellence ]

Muscle Tribe of Danger and Excellence   © Julien Duval

Muscle Tribe of Danger and Excellence tu večer u definitivnom znaku broja 10. U apsolutnom su uzletu od izdanog prvijenca i punjenja Kseta od prije par tjedana. I iako prvi u poretku, teško je bilo tu večer izdvojiti tko bi kome mogao biti predgrupa. Doprli su do publike koja je do kraja večeri u kutevima Vipa zadovoljno brujala o svirci. Možda je najzgodniji opisni komentar kojeg sam u prolazu čula bio: "Čudo su ti Muscle, čudo". Uz, ovaj put (zahvaljujući odličnom toncu Branimiru Božaku) 10 puta bolji zvuk od onog u Ksetu, i uz nešto mirniju, ali podržavajuću publiku, odsvirali su za 10-tku. Kapa dolje. Iako u glazbenim krugovima otprije pojedinačno poznati, diskretno su se prišuljali na scenu, a hype kojeg su pokrenuli lajv svirkama i dalje je u punoj snazi i ne bih se čudila nestrpljivom iščekivanju i drugog albuma. Iako, uzgred rečeno, ni ovog još nije dosta.
[ moraines ]

moraines   © Julien Duval

Nakon njih, nešto drugačija poslastica, Morainesi. Za razliku od ostalih "uobičajenih" atmosferičnih, a ponekad i monotono repetitivnih post rock/metal instrumentalaca, Moraines to nisu. Uz pregršt čvrstih i znalačkih preokreta, raznolikog tempa i ugođaja, doslovce uvlače i izazivaju svojom pričom, ali ne ostavljaju prostora uljuljkavanju i opuštanju. Clean i u sekundu usklađeni brejkovi uz odličnu usviranost čine malu distorzijsku žesticu koju piješ nadušak. Imaju komunikaciju s publikom, po kojoj odskaču od ostalih žanrovski sličnih bendova, divlji su, a istodobno i pristupačni, dok novi album najavljuju za 9. mjesec.
[ moraines ]

moraines   © Julien Duval

Za kraj, Cojones, najavljivani kao headlineri večeri, s veseljem i srdačno iščekivani sa zadnje euro. turneje. Puno koncertiraju, a tako samouvjereno izgledaju i zvuče. Nakon metaloidnih poskočica i dionica MTODAE i Morainesa, ponudili su nam sasvim drugu vrstu zvukovne distorzičnosti i spaljevine: zvukovni sex, zvukovnu drogu i izdašni r'n'r, s mudima. Rijetko kad ćete imati priliku svjedočiti zvrkastom performansu kao što je bio ovaj, frontmena Bojana Kocijana. Koji kao prava psihodelična amfibijska posvuduša, suvereno vlada binom, zrakom i obližnjim pojačalima i zvučnicima. Iako bi bilo za očekivati moment poganja na MTODAE, na moje veliko iznenađenje tek su Cojonesi dovoljno uzburkali strasti pa se pogalo na najjače upravo na bend na koje to toliko ne očekuješ. Bilo je i zanimljivo vidjeti kako su članovi ostalih bendova izmigoljili iz bekstejdža kako bi prijateljski podržali Cojonese. E da, i najviše me obradovala odlična obrada stvari White rabbit, Jefferson Airplane-a, jer je taman fino naglasila magičnost doživljenog mini woodstocka od Good Vibrationsa.
[ cojones ]

cojones   © Julien Duval

Da bi stvar bila zaokružena do ibera, pobrinuo se još Dj Kneža puštajući nakon svirke plesne i bengajuće metal, punk i rock hitove (preko Pantere, Mejdena, Green Day, SOAD-a, Killersa i inih, sve do domaćih poskočica).

I da budemo jasni, iako uvijek mora postojati nekakav poredak bendova, na Vip četvrtak nije bilo predgrupa niti headlinera. Na pozitivnu večer, apsolutno zasluženo i podjednako sva 3 benda dijele prvo mjesto izvrsnoće.

Bilo da se pukim slučajem nađete u Vipu (što je isto lako moguće zbog odlične lokacije, jer tko se još ne nađe makar jednom tjedno u prolazu na Trgu?!), bilo da dođete radi svirke, ili samo radi čagice na hitove uz DJ Knežu (svima već sasvim poznatog dobrog duha Dance Harda), bilo da ste u potrazi za finim provodom, i slijedeći put navrnite na Good Vibrations. Imaju što za ponuditi, žurka traje skoro cijelu noć, a prva slijedeća za gladna uhesa na redu je 18.04. uz Saru Renar i promociju albuma Viktor Fogg.
[ cojones ]

cojones   © Julien Duval

suzie q // 07/04/2013

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*