home > koncert > Punk Rock Holiday 1.1 @ Tolmin, Slovenija 12. - 15.08.2011., dio 01

kontakt | search |

Punk Rock Holiday 1.1 @ Tolmin, Slovenija 12. - 15.08.2011., dio 01

Dan prvi

Krenuli smo rano, iako smo trebali ranije. No svejedno su nas dočekale kilometarske kolone na granici. Svi bježe iz ove zemlje.
Prognoza je bila povoljna, put do Tolmina glatko protekao. Malo smo se namučili oko pronalaska mjesta za kampiranje sve dok nam se nije ukazala čistina u šumici... Trenutak sreće je trajao sve dok nismo skužili zastavu nad našim glavama. I pokidane vrpce na stablima koja su nas okruživala. Očite oznake da je ovo mjesto već netko rezervirao. Počeli smo zabrijavat na priče o gusarima, pa sve do kakvih skins punxa koji će nas optužit za krađu teritorija te zapalit šator.
[ myspace invaders ]

myspace invaders   © mikela janko

Nasreću, ispostavilo se da je teritorij slobodan, a zastava obližnje slovenske družine među kojom su bili i članovi benda In-sane (pozdrav dečkima).
Po šumama i livadama prošetali smo do samog centra Tolmina u potrazi za hranom. I vodom. I pivom. Tolmin je predivno mjestašce uz tok rijeke Soče, okružen brdima sa kojih se spuštaju paraglajderi. Čini se kao pitomo i mirno mjesto. Osim u onih desetak dana kad ga preplave tisuće metalaca i Metal Camp. Ili u ovom slučaju, punk rockeri.
[ pasi ]

pasi   © mikela janko

Koncerti su prvog dana startali u 18:45 sa talijanskim punk rockerima Myspace Invaders. Osnovani prije 4 godine, uspjeli su se probiti na talijanskoj sceni i naći na kompilaciji sa jačim imenima poput A Wilhelm Scream, Goldfinger, This is a Standof... Početkom 2010. godine izdaju prvi album naziva "666 High Score". Nastavilo se dalje u melodičnim tonovima sa punkerima Harry iz susjednog mjesta Ajdovščina. Tročlana ekipa nastala je kao diy projekt a sviraju gotovo 10 godina. Slovenski hardkoraši zanimljivog imena Kreshesh Nepitash unesli su nešto tvrđeg zvuka u toplu ljetnu večer. Nastali pod utjecajem Trbovlje Hardcore pokreta i bendova poput Sick of it all, Agnostic front, Minor threat, svoj su bijes zapakirali u EP "Life is on the line" i album "A piece of anger". Uslijedili su regionalnoj publici dobro znani Pasi na kojima se već skupilo podosta publike. Riječani djeluju već 15 godina, a postava se toliko puta mjenjala da više ne uključuje osnivače. Dečki trenutno rade na novom albumu "Reci mi li da li te boli". Austrijski punk trio 3 Feet Smaller ima već 4 albuma iza sebe, te singlove koji su visoko kotirali na ljestvicama Austrije i Švicarske. O uspješnosti dovoljno govori podatak da ih je po okrilje uzeo Sony.
[ bad religion ]

bad religion   © mikela janko

Legendarni Bad Religion su se popeli na binu oko 23:00. 30 godina karijere i gotovo 20 alubma iza sebe, mnogi nisu željeli propustiti priliku doživiti ih na ovim prostorima. Show su započeli sa The Resist Stance. Nastavilo se sa Social Suicide, 21 Century (digital boy), Los Angeles is burning, Punk rock song, Recipe for hate, Generator u slow verziji, Cyanide, Fuck Armageddon.. This Is Hell .... Kako se i dalo naslutiti, prostor ispred pozornice bio je krcat a ispred ulaza ni žive duše (osim zaštitara). Pozvani natrag na bis vjernu publiku su nagradili sa neizostavnim American Jesus, Infected i Sorrow.
Tko nije bio nek žali, jer nisam čula niti jedan negativan komentar (osim da nisu svirali You).

Večer se završila uz makedonsku atrakciju Superhiks, ska punk bend koji kombinira elemente reggaea i balkanskog folka. Višestruko nagrađivani i ovaj su nastup iskoristili za pravu feštu uz zvukove truba i saksofona.
[ bad religion ]

bad religion   © mikela janko

Dan drugi

Proveden u hladu šumice. Savršenstvo. Raj. Nirvana. Prekinuti potrebom da se ipak okupamo. Spustili smo se do Soče osobno se uvjeriti u čistu prirodu ljepotu i mrzlost te rijeke (kolegica je zaplivala, svaka joj čast, ja sam stigla do koljena, onda su mi se oduzele noge). Na povratku smo se ipak odlučili na tople tuševe. 2 eura. Not bad, ipak je camping free. Predvečer smo se uputili ka stejđu i ekipici splićana s kojima smo se družili cijeli vikend.
[ in-sane ]

in-sane   © mikela janko

Subota je bila posvećena hardcore punku i bliskim verzijama, pa su tako večer otvorili slovenski Real Life Version. Još jedan u nizu diy bendova, koji se vode političkim idejama i bore protiv apatije i ignora. Nakon nekoliko demo albuma, 2009. napokon izlazi "Resistance from within". Dozu old school punka dali su Final Approach. Karakterističnim žestokim rifovima i oni su dobro znani publici kao jedan od poznatijih bendova slovenske scene. Uslijedili su melodičarski nastrojeni In-Sane, koji kombinacijom dva vokala te brzim dionicama gitara i bubnjeva oslobađaju golemu količinu energije. Dečki su upravo krenuli na tour po Balkanu, a najesen ih čeka i nastup na Floridi uz kremu svjetskog hardcore punka. Iz daleke Južne Afrike stigli su veseli ska punkeri Hog Hoggidy Hog. Odrasli u konzervativnoj sredini i pod militarističkom palicom, ubrzo su shvatili da to nije način života kakav čovjek zavređuje te progovorili o tome putem tekstova njihovih pjesama. Ska fešta se nastavila sa domaćim Red Five Point Star kojih nazivaju i slovenskim Reel Big Fishem. Sa već dvije turneje po Južnoj Africi iza sebe i jednoj po Europi kao predruga The Toasterima, najesen ih čeka Amerika.
[ red five point star ]

red five point star   © mikela janko

Bouncing Souls su nas opet vratili u čiste punk vode. Preko 20 godina karijere i hrpa albuma, splitova, dvdova. Nisam ih dosad previše slušala tako da nisam imala neka očekivanja. Ono što me oduševilo i skroz iznenadilo je vokal, koji se ne ubija po pozornici (to sam očekivala) nego pjeva jedva otvarajuć usta, lagano držeći ritam nogom i slobodnom rukom. Odjeven u uske crne hlače, bijelu košulju sa bijelom kravatom i crnom vestom preko izazvao mi je osjećaj dražesnosti (tako nešto postoji?, dragosti je prava riječ) i želju da ga odvučem doma. Uz vesele i žestoke Kids and Heroes, East Coast Fuck You, Hopeless romantic... Greg se uhvatio gitare, nisam ni znala šta me snašlo a već sam pjevušila s njim Misfitsovu Hybrid Moments.
[ bouncing souls ]

bouncing souls   © mikela janko

Zadnji izvođači dana nabrijani How Water Music. Napokon i oni u Sloveniji na radost fanova iz cijele regije. Četvorenočlani punk rock bend sa Floride djeluje od 1993., sa kraćim prekidima radi side projekata članova. Nastup su započeli sa A flight and a crash, Giver, The sense, The fire The steal The tread...

Bis je odrađen na najbolji mogući način, uz gostovanje kolega i prijatelja iz Bouncing Soulsa. Bilo je divno slušat toliko ljudi na stejđu kako uživaju u suradnji. Završili su uz Trusty Chords i True Believers.
[ hot water music ]

hot water music   © mikela janko

Fešta je nastavljena na afteru na obali, uz DJ-a koji nas je odabirom pjesama podsjećao da nas čeka još jedna atrakcija ubrzo, NOFX.

pharmacist's daughter // 25/08/2011

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

Godspeed You! Black Emperor @ Tvornica, 23/04/2024

| 26/04/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*