home > koncert > Nomeansno (Kanada) @ KSET, Zagreb, 25.04.2011.

kontakt | search |

Nomeansno (Kanada) @ KSET, Zagreb, 25.04.2011.

Po tko zna koji put Nomeansno su došli u KSET i po ko zna koji put na ulazu nas je dočekala obavijest da je koncert rasprodan i da ulaznica nema niti će ih biti. Ne znam koji naivci još uvijek pokušavaju kupiti kartu za Nomeansno na dan koncerta u KSET-u, ali valjda su sad konačno naučili da im to stvarno nema smisla.
[ nomeansno ]

nomeansno   © ana

Obližnji birc je bio prepun fanova kanadske trojke koji su se sprešetavali u Nomeansno majicama i nestrpljivo čekali trenutak kada će se krenuti u KSET. A on je i došao prilično brzo jer nešto iza 21.30h na pozornici se pojavio Rob Wright, praćen svojim mlađim bratom Johnom Wrightom (ovoga puta u kratkih hlačama na pive) i kompanjonom im Tomom Hollistonom, i zabava je mogla početi.
[ nomeansno ]

nomeansno   © ana

U ''Kej-SET'' Nomeansno su došli u sklopu svoje ''Spring Chicken'' turneje. John nam je pokazao papir sa setlistom i rekao da je to večerašnji program i zatim je krenula ''Angel or Devil''. Ali kako je krenula, tako je i završila jer nisu baš svi krenuli kako je trebalo. Drugi pokušaj bio je uspješniji. Od tada, pa iduća dva sata skoro pa i nije bilo stajanja. Pjesme su se nizale jedne za drugom, nevjerojatno glasne, znoj je tekao u potocima, što u publici, što na pozornici, što sa gitara. Publici nije dugo trebalo da se razmaše do kraja, pa su vrlo brzo zrakom počele letjeti ruke i noge, a zborno pjevanje nije ni potrebno spominjati.
[ nomeansno ]

nomeansno   © glass

Kao i uvijek, setlista je vrludala po svim albumima, a budući da Nomeansno postoje već preko 30 godina, to stvarno nije mala stvar. Kako svi imaju trilijun ''ajme, da bar ovu sviraju'' pjesama, šanse da vam potrefe bar tri su prilično dobre. U jednom trenutku John je najavio da sad ide jedna ljubavna pjesma, a kad vam ljubavna počinje s rafalnim ''One, two, three, four!!!!!'' znate što vas čeka - luđačka ''Teresa, Give Me That Knife'', eto što. A čeka vas i pola KSET-a koji visi s reflektora, druga polovica skače do stropa, dok vi svako malo nalegnete preko monitora, a modrice se množe eksponencijalnom brzinom. I sve to zbog trojice djedica (Rob je čak imao majicu na kojoj je pisalo ogromno ''old'' s prijevodom na više jezika) koji zajedno imaju preko 150 godina, a sviraju i drže se kao da imaju barem tri puta manje. Nevjerojatno. Old is the new young, indeed.
[ nomeansno ]

nomeansno   © glass

Nakon što su mu bili svadbeni bend, Nomeansno su Mati Škugoru, koji je zaslužan što ih imamo sreću tako često vidjeti u našim krajevima, došli čestitati što je po drugi put postao tata i posvetili mu prekrasnu ''I Need You''. Eto ti priče za unuke!
[ nomeansno ]

nomeansno   © glass

Dobro raspoloženi Nomeansno su između pjesama nabacivali šale i pošalice, a Tom je i prvim redovima dijelio vodu. Divni ljudi ti Nomeansno. Koliko me izbezumila Teresa, još me više u nesvijest bacila ''Brother Rat'' jer svi znaju da nakon nje uvijek ide genijalna ''What Slayde Says''. Čuti i vidjeti Roba Wrighta kako govori: ''But Slayde, I said, what about the weak,/The helpless and the small?/He just sneered and said,/ Fuck 'em all. Fuck 'em all", neprocjenjivo. Našlo se vremena i za bas i bubanj savršenstvo ''Metronome'' koje je opet svima pokazalo da su braća Wright apsolutno najbolji basist i bubnjar u svemiru.
[ nomeansno ]

nomeansno   © ana

Nomeansno, na svu sreću, nemaju običaj prearanžiravanja (starih) pjesama za live nastupe, ali ''Two Lips, Two Lungs And One Tongue'' je izgleda poprilično teško izvesti u jednom komadu. Tako smo je jednom prilikom gledali u duetu s mlađahnim Invasives koji su ubacili i pokoju svoju skladbu u sred pjesme, a i ova izvedba je bila u dva dijela, s par pjesama između prvog i drugog. Za kraj regularnog dijela ostavili su svima omiljenu ''Oh No! Bruno!'', a onda su ostavili poludjelu publiku i povukli se u svoje odaje, što naravno nije dugo trajalo, pa smo ih izvukli na čak tri bisa, na kojima su odvirali u Zagrebu uvijek napeto isčekivanu ''local favorite'' pjesmu ''Victory''. Prekrasno. Za sam kraj su ostavili veselu ''Rags and Bones'', a onda je svima bilo jasno da nema više.
[ nomeansno ]

nomeansno   © glass

Mokri do kože, s osmjehom od uha do uha i nenormalnim zujanjem u ušima zaputili smo se u Mediku na mlade novozelandske Die! Die! Die!. Iako, u tom trenutko nije bilo ni važno hoćemo li stići na početak i hoće li koncert biti dobar ili neće. Nomeansno su ponovo bili prekrasni, a to je ionako jedino bitno.
[ setlist - nomeansno @ kset, 25/04/2011 ]

setlist - nomeansno @ kset, 25/04/2011   © ana

ana // 28/04/2011

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*