home > koncert > Sick Of It All (S.A.D.), Hitman (Srbija), Declaration (Zagreb), Deafness By Noise (Samobor) @ Močvara, Zagreb, 09.04.2011.

kontakt | search |

Sick Of It All (S.A.D.), Hitman (Srbija), Declaration (Zagreb), Deafness By Noise (Samobor) @ Močvara, Zagreb, 09.04.2011.

Za početak proslave svog 12. rođendana Močvara je dovela hard core legende iz New Yorka, Sick Of It All, koji ove godine slave 25. godina postojanja, i sudeći po subotnjem koncertu, u naponu su snaga.

Kao i prije pet godina Močvara je bila puna, ali ovaj put ipak ne i rasprodana. Bit će da su financijska kriza i pregršt dobrih koncerata ispraznili džepove publici, pa je velik broj ljudi ostao na nasipu i slušao koncert izvana. U Močvari je krkljanac bio taman, a vrućina taman tolika da ne padnete u nesvijest, ako se baš ne gurate među poludjele fanove, gdje ste imali prilično realne šanse da će vam netko skočiti na glavu ili vas bar okrznuti nogom po nosu. Poškropiti čašom pive i mjericom znoja, ako ništa drugo.
[ sick of it all ]

sick of it all   © glass

Sick Of It All su ponovo napravili koncert za pamćenje, ništa lošiji nego zadnji put, s istom enormnom količinom pozitivne energije koju su prenosili na publiku koja je cijeli koncert skakala što ispred, što sa pozornice, i u glas pjevala s nevjerojatnim Louom Kollerom, kojem ni nakon 25 godina ne smetaju, kako sam kaže ''entuzijastični'' fanovi, koji se cijeli koncert pentraju po pozornici, grle ga, dave i gurkaju, i u ekstazi pjevaju zajedno s njim. Jedino je u jednom trenutku zamolio da ga pokušavaju ne gutiti jer onda ne može pjevati, ali da je sve kul i da kuži on da se svi vesele i da si baš voli s njima svima zapjevati. Eto ti ga na. Klanjam se do poda, gospon Koller. Opću gužvu na pozornici je, umjesto redara koji mrzovoljno šamaraju ambiciozne penjače na pozornicu, rješavao 'požurivač' koji je one koji su se ipak malo previše udomaćili na pozornici bodrio da se što prije sunovrate natrag u publiku.
[ sick of it all ]

sick of it all   © glass

Na ovoj turneju Sick Of It All predstavljaju svoj novi album ''Based On A True Story'' koji je izašao prošle godine, ali osim novih pjesama našlo se dosta vremena i za stare. Publika je redom pjevala sve, ali stari hitovi su izazvali ipak najviše oduševljenja, tako da je možda i najveći krkljanac nastao na ''Step Down'' i ''Scratch The Surface'' kojoj je, kao i zadnji put, prethodila igra 'ko živ ko mrtav' s podjelom publike na dva dijela od kojih se svaki s početkom pjesme trebao baciti na suprotnu stranu. Sudeći prema hitnoj pomoći koju smo nakon koncerta vidjeli ispred Močvare, ozlijeđenih je bilo, ali što se točno, i kada desilo, ne znam. Bilo je i neukih stage divera koji su se dočekivali glavom u pod, ali svi su tvrdili da su OK.
[ sick of it all ]

sick of it all   © glass

Prije SOIA su nastupili i Hitman iz Srbije, Declaration iz Zagreba i Deafness By Noise iz Samobora, koji su i prošli put bili predgrupa. Kako to već obično biva, na sva predgrupe smo zakasnili, ali pjevača iz Deafness By Noise smo ipak imali prilike vidjeti u akciji u pjesmi ''Rat Pack'' koju je izveo zajedno sa Sick Of It All. Kako nam je objasnio Lou Koller bend ima naviku za tu pjesmu izvući nekoga iz publike da s njima otpjeva tu stvar. Ovaj put izbor je pao na pjevača Deafness By Noise, što je Lou Koller u šali popratio komentarom da sluti da su u igri bile neke veze i poznanstva, a ne nasumični odabir.

Nakon ovakvog koncerta stvarno nije teško povjerovati u izjavu benda da je ovo njihov život, prigodno popraćenu pjesmom ''Built To Last''. Sick Of It stvarno jesu built to last, i nadam se da će trajati još jako dugo i da će u Zagreb ponovo doći i prije svoje 30. obljetnice.

ana // 15/04/2011

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*