home > interwju > Beatsteaks / interwju

kontakt | search |

Beatsteaks / interwju

TERAPIJA: Za početak idemo od početka pa reci nam s koliko godina, zašto i kako ste osnovali bend?

PETER: Hmm, ja sam se priključio bendu oko 1992., počeli smo iz zabave, kao hobi . Svirali smo različitu glazbu, ili kakvu smo znali svirati, heh. Ja sam imao oko 21 g. i svirao sam u jednom bendu prije. Svirali smo u Subwayu, u različitim skladištima bez struje i negdje na ulici dok nije došla policija i otjerala nas Hehe.

TERAPIJA: Nakon 15 godina karijere, dali je nestalo čarolije uživanja u sviranju?

PETER: Ne! Svoj hobi pretvorili smo u profesiju. Od nje zarađujemo, živimo. Da nema čarolije ne bih svirao.

TERAPIJA: Vaš svaki album ima drugačiji specifičan zvuk. Da li bi to opisali kao sazrijevanje ili se samo ne želite ponavljati?

PETER: Dosadi nam nakon nekog vremena kada dolaze slične ideje, naravno da ne izmišljamo nešto potpuno novo, ne može se reći jer to lošije ili bolje ali jednostavno se ne želimo ponavljati. Neki bendovi upravo žele uvijek zvučati isto recimo Motorhead, Pennywise, Ramonsi, …, kada uđu u studio znaju kakav zvuk hoće, no za nas u ovom trenutku to nije bitno.

TERAPIJA: Reci nam nešto o novom albumu

PETER: Novi album, .. pa bilo je prilično teško jer se nismo htjeli ponavljati. Preslušavanje i tjeranje samih sebe da to napravimo najbolje što možemo kako ne bi napravili nekakvu savršenu Pop pjesmu.

TERAPIJA: Vidjeli smo spot za pjesmu s novog albuma Cut Off The Top, dali spotove koristite kao promociju novih albuma ili ih shvaćate puno ozbiljnije?

PETER: Spotovi uvijek daju nešto više pjesmi, oni su neka vizualizacija svega toga. Koristimo ih kao alat za pokušaj prikazivanja naše ideje i nikad ne znamo kako će to ispasti, ali nikada ne bi pustili nešto na TV a da nam se ne sviđa.

TERAPIJA: Vaš novi label. Koliki komfor vam daju?

PETER: Moraju nam dati sav komfor koji tražimo. Izdali su nas u vrlo kasnom stadiju benda, znali su u što se upuštaju, mi nismo trebali postati poznati jer smo to već bili. Znači to smo mi, uzmite ili ostavite.

TERAPIJA: Koja je razlika između Epitapha i novog labela?

PETER: S novim labelom imamo više kontakta, nekako su više zaokupljeni nama, ustvari nema pretjerane razlike osim više kontakta i više razgovora (hoćete napraviti ovo, hoćete napraviti ono,..) Imamo osjećaj da je netko zainteresiran u ono što radimo, no na posljetku, moraju poštovati ista pravila kao i Epitaph. Danas više ni ne postoji razlika između underground labela i major labela, to je bilo upitno prije 10 godina. Danas je situacija drugačija, muzika je bitna i tko je voli nije mu bitno za koga je izdano. Mislimo da je ovo bolje no Epitaph nam je definitivno otvorio vrata i put probijanja iz Europe u svijet.

TERAPIJA: Prošle godine nagrađeni ste od MTV-a, jer to išta promijenilo?

PETER: ne, to nije ništa promijenilo. Laskalo nam je što je publika izglasala za nas no nismo tome posvetili previše pažnje. Ne hranim svoj ego time nego koncertima.

TERAPIJA: Što mislite o ovom Myspace ludilu? Pridonosite dosta pažnje izgledu vašeg profila.

PETER: Oh, hvala! Nitko ne zna kako će to utjecati na izdavaštvo, toga se boje izdavačke kuće, sada svi sve skidaju s interneta. Mislim da je to dobra stvar kako bi svatko omogućio uvid u trenutan posao i ono na čemu radi, promovira. Od obitelji do glazbe.

TERAPIJA: Više nema pretjerano zanimljivih spotova na MTV-u, to više nije glazbena televizija već televizija s čudnim emisijama.

PETER: da, Viva i MTV su sada televizije s emisijama u kojima ljudi lome noge i Date my Mom, ne vidim kakve to veze ima s glazbom

TERAPIJA: da li preferirate studijo ili binu?

PETER: binu!

TERAPIJA: šte trenutno svira u tvom MP3 playeru?

PETER: Queens of the Stone Age i Arctic Monkeys.

TERAPIJA: Prije otprilike dvije godine svirali ste u Zagrebu, odličan koncert, što očekujete večeras?

PETER: Hehe, nadam se da će biti slično kao zadnji puta, imamo najbolja sjećanja iz hrvatske i nadam se da ćemo to ponoviti

TERAPIJA: Hvala na vremenu i sretno!

PETER: Hvala i vama! Dolazite?

TERAPIJA: Haha! Naravno

leonidas // 12/11/2007

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*