home > interwju > Ivan Bojčić (MORSO)

kontakt | search |

Ivan Bojčić (MORSO)

Nova Dallasova akvizicija je sedmeročlani bend iz Rijeke. Iskustvo su stjecali po raznim riječkim bendovima, da bi se na kraju udružili u MORSO. Zapaženi singl "Izlog" ima i videospot, a najesen se očekuje izlazak debi albuma. O svemu tome i koječemu drugom piše nam njihov bubnjar Ivan Bojčić…
[ morso ]

morso

Kako je došlo do okupljanja benda MORSO?
Bend se okupio u siječnju 2005. godine. Svi smo svirali u bendu Tha B Inside osam godina, tako da Morso nije nastao preko noći nego je Morso nastavak onoga što smo radili u proteklih osam godina.
Većina Vas je svirala po drugim bendovima, da li ste ostali aktivni i u njima ili ste se skroz koncentrirali na MORSO?
Trenutno smo skoncentrirani na završavanje albuma koji bi trebao izaći do kraja godine tako da nemamo puno vremena posvetiti se sviranju u drugim bendovima. Jedino je Matej (gitara) još uvijek aktivan u bendu Let 3.

Ako se dobro sjećam sa Tha B Inside svirali ste neku žešću inačicu funky-a, dok je Morso, bar prema najavnom singlu Izlog, puno žešći. Kako je i zbog čega došlo do te promjene u zvuku, a s obzirom da je u biti samo bend promijenio ime, a članovi su isti?
U vrijeme kada je nastao TBI bili smo dosta mlađi nego sada i dosta revoltirani na tadašnje stanje na sceni tako da smo mi odlučili u znak nekog revolta obući plišane košulje i svirati nekakav funk. S obzirom na to da u bendu nitko nije baš slušao funk, kada smo počeli raditi drugu ploču to je zazvučalo potpuno drugačije, ustvari zazvučalo je konačno kako treba: Žestoko i energično. Tako je došlo do promjene glazbenog stila i nastanka Morsa.

Što MORSO uopće znači?
Morso je talijanska riječ koja znači Ugriz.

Dosta se prašine za vama podiglo nakon prvog singla "Izlog". Kako ste zadovoljni s odjekom kritike i radio postaja?
Prvi singl je dobro prihvačen i od kritike i radio postaja. Na nekim portalima sam čak pročitao da nas nazivaju Stvarateljima rocka budučnosti što definitivno godi ali i stvara određen pritisak da to izlaskom albuma i opravdamo.

Nedavno je završen i video spot za istu pjesmu. Recite nam nešto o spotu?
Spot je sniman na više riječkih lokacija, radili su ga prijatelji iz Rijeke. Priča spota ne prati temu pjesme ali smo pokušali zadržati tenziju pjesme. Pjesma je dinamična pa je takav i spot.

I prije, a i sad u bendu, ravnopravan stav imaju i muški i ženski vokal, što kod nas baš i nije toliko česta pojava. Kako ste došli do te kombinacije?
Do kombinacije je došlo na samom početku spajanjem dvaju bendova, s obzirom da je bilo troje ljudi za koje je trebalo naći funkciju odlučili smo da će biti tri vokala . Na početku su to bila tri muška vokala , nakon toga je Ivan Radić otišao iz benda , Hrvoje je počeo puštati loopove a u bend je došla Ivana. Tako da su od tada kao vokali ostali Stane i Ivana i to sada dobro funkcionira.

Uskoro bi se trebao pojaviti i debi album u izdanju Dallas recordsa, što očekujete od njega?
Album upravo snimamo u Studiju G.I.S. u Rijeci i trebao bi izaći do kraja godine. Prvenstveno očekujemo , od sebe , da uspijemo postići energiju benda snimajući a što se tiće publike i kritike nadamo se da će svatko u pjesmama uspjeti pronaći neku priću za sebe.
[ morso uživo ]

morso uživo

Koji su vam glazbeni uzori?
Svi u bendu slušamo dosta raznovrsnu muziku tako da se vjerojatno i osjete razni utjecaji u stvaranju naše glazbe. Mislim da na nas najviše utjeću veliki bendovi 80´-ih godina i novi val mladih rock bendova koji se pojavio zadnjih godina na svjetskoj rock sceni.

Kakvu muziku slušaju i koje filmove vole slušati članovi benda?
Kao što sam već rekao tu je dosta razniloke muzike od bendova 80´- ih do danas tako da bi nekakvo nabrajanje definitivno potrajalo pre dugo.

Što mislite o servisu "majspejs" kao mediju za probitak na europsku ili svjetsku scenu?
Internet je opčenito napravio veliki bum u svijetu kako u muzici tako i u drugim područjima. Mislim da je "my space" dobar medij i da može dosta pomoći svakome tko se želi prezentirati široj publici.

Koji su Vam planovi?
Mislim da se po planovima i željama ne razlikujemo mnogo od drugih bendova. Prvi plan je uspješno završiti snimanje albuma do jeseni kako bi ga Dallas mogao izdati a onda odraditi što više live nastupa i predstaviti se publici što je bolje moguće nadajući se da ćemo se ljudima svidjeti.

Neka poruka za kraj?
Bok i vidimo se na jesen kada izađe ploča.

pedja // 02/08/2007

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*