home > interwju > Lucija Ivšić (PUNČKE)

kontakt | search |

Lucija Ivšić (PUNČKE)

Sveukupni pobjednici "GLASA NARODA 2013" - grupa Punčke iz Vinkovaca o reakcijama na album i predstojećem koncertu u Tvornici...

Kao prvo, čestitke na visokim mjestima na godišnjim listama portala i časopisa, a i čestitke na prvom mjestu za naj album na terapijskom "Glasu naroda". Da li ste očekivale ovakav uspjeh snimajući i objavljujući album?

Ovoliko pažnje nismo očekivale. Svjesno smo objavile album smatrajući ga kvalitetnim i zaokruženom cjelinom, međutim, ovakav odaziv medija i same pozitivne kritike nam nisu bile ni na kraju pameti. Ali divno je ugodno se iznenaditi :-)

Koliko ste Vi, danas par mjeseci nakon objavljivanja albuma zadovoljne s njim i da li bi da možete nešto promijenile?

Kao što sam već napomenula, ono što je nama bilo najvažnije prilikom objave albuma jest da svjesno stojimo iza njega i svega što on donosi. I upravo tako je i dan danas. Naravno da uviđamo pogreške i stvari koje smo mogle bolje odraditi, međutim, to je iskustvo i nastojat ćemo iste pogreške ne ponoviti na drugom albumu. Tu je naravno i onaj subjektivan faktor koji igra veliku ulogu i od kojeg mi ne možemo pobjeći. Dan danas dok slušam album me prođe milijun emocija.

najbolji spot u 2013. po izboru čitatelja terapija.net-a


Kako i zašto ste došle do naziva za album - "Sunčano s povremenom naoblakom"?

Kad smo stavile na papir sve pjesme koje će sigurno ići na album i kad sam curama objasnila pozadinu svake pjesme, bilo je jasno da se u suštini radi o životnim promjenama s kojima se teško suočavamo i koje ostavljaju za sobom loše uspomene, ali su u stvari one te koje te pokreću i tjeraju da gledaš na stvari pozitivno. Pa je bilo jasno da je sve u našim životima Sunčano s povremenom naoblakom.

U našem dorf intervjuu, rekle ste da će na albumu biti 11 pjesama. Koja je ispala?

U početku smo planirale čak i više od 11. Međutim u procesu snimanja smo uvidjele da neke pjesme ne doprinose ugođaju, odnosno ne stvaraju nam neki "uvau" moment pa smo ih odlučile staviti sa strane. Ta 11. pjesma zapravo nema ni ime, a umjesto nje je upala "Počet ću iznova" koju smo napravile u samom studiju tokom snimanja.

Kad smo već kod Dorf-a, prošle je godine na tom festivalu dokumentarnog filma prikazan i film o Punčkama. Kako je došlo do njegove realizacije i da li mislite da Vam je on pomogao u povećanju popularnosti?

Na ideju snimanja filma o Punčkama je došao naš dugogodišnji frend i fan Filip Meštrović te u projekt uključio svog prijatelja Marinka. Ideja je bila dokumentirati par naših svirki, razmišljanja i iznijeti jednu malo drukčiju priču o Punčkama. Film je pokupio mnogobrojne pozitivne kritike i postao još jedan medij pomoću kojeg se Punčke promoviraju. Svakako nam je drago što se to dogodilo jer ako ništa, moći ćemo za 20 godina vidjeti kako smo izgledale i na koji način smo razmišljale. Već sad kad ga gledamo, umiremo od smijeha.

Vratimo se na album. Snimili ste ga i objavili vlastitim sredstvima i u vlastitom aranžmanu. Da li ste ga pokušali "prodati" nekoj izdavačkoj kući ili niste ni pokušavale?

Spletom okolnosti smo uspjele preskočiti i zaboraviti na diskografske kuće i objaviti album same. Imale smo namjeru javiti se nekim diskografima, ali kad je sam proces snimanja započeo, sve smo stavile na stranu i prepustile se snimanju. Kad je album bio završen, samo smo ga proslijedili javnosti. Toliko toga spontanog je imao u sebi da smo jednostavno odlučile do kraja sve same napraviti pa što bude bit će. I eto, ispalo je divno.
[ najbolji album u 2013. po izboru čitatelja terapija.net-a ]

najbolji album u 2013. po izboru čitatelja terapija.net-a

Prava promocija albuma bila je u Močvari u rujnu, a sad je u planu, nakon svih ovih pohvala na kraju godine, "post-promocija" u Tvornici, 8.2.2014. Da li ste pripremile nešto posebno za ovu priliku?

Koncertom u Tvornici ćemo se (nadam se) opravdati sve lijepe stvari koje su ljudi rekli o nama i o našoj glazbi. Rad na novim stvarima je u tijeku, međutim, još je prerano za njihovo predstavljanje. Ne planiramo ništa posebno, ali ako atmosfera bude dobra, svašta se može dogoditi.

terapija // 04/02/2014

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*