home > interwju > Zdravko & Tomi (GO NO GO)

kontakt | search |

Zdravko & Tomi (GO NO GO)

Evo drugi EP je vani, a ja očekivao LP. Ima planova za takvo izdanje ili ćete nastaviti s EP formatima?

Zdravko / Za sada forma izdavanja EP formata odgovara našoj situaciji, s obzirom na životne okolnosti i brzinu rada na pjesmama. Mislim da je izdavanje jednog EP-a godišnje bila odlična prilika za upoznavanje publike sa bendom. Sada kada bend već ima određeni status i lijepo je primljen od publike i kritike, možda si možemo priuštiti i dulji razmak između dva izdanja, ako ono drugo bude upriličeno u obliku dugosvirajućeg LP-a.

Tomi/ meni se sve više sviđa ideja da kad napravimo neku novu pjesmu odmah je i snimimo i izbacimo van. Čini mi se da je to duh vremena koji je zahvatio i nas i publiku. Danas nema, čini mi se, onog momenta iščekivanja nekog izdanja jer je prostor zasićen raznom muzikom i slušatelj zadovolji svoju potrebu vrlo lako s nečim drugim. S druge strane, tempo života jednostavno otežava koncepciju fokusiranog rada na opširnijem materijalu i onda se to ipak i osjeti na kraju.

Kako je nastalo ime Go No Go, i kakve to veze ima s NoMeansNo?

Zdravko / Nema veze sa NoMeansNo. To je neka naša interna priča i ime je vezano uz project management, samo što smo mi spojili Go i No-Go uvijet u imenu benda, koje na kraju krajeva opisuje određene povijesne momente vezane uz bend, a i našu glazbu koja ima tih kreni -stani momenata.
[  ]

Kako ste nastali kao bend. Sjećam se jedne večeri mi je Tomi nakon koncerta Ruiza u Boogaloou, rekao da ima novi bend, kao sastavljen od "prekaljene" ekipe. Tada sam mislio da će mu to postati "side project", a kad tamo… Kako je to sve uopće počelo?

Zdravko / Tomija sam upoznao nešto ranije dok sam fotkao Ruiz za Radio Revolution album. Kako sam uporno htio u matični bend Kiper ubaciti tu notu indie rocka iz 80-ih i 90-ih , a to mi baš i nije polazilo za rukom, neke pjesme sam čuvao sa strane. Početkom 10. mjeseca 2011. predložio sam Tomiju da radimo jedan veseli i razigrani gitarski indie rock bend i super da je pristao na to. Temelje benda postavili smo u Spunku, ubrzo nam se pridužio Goran Andrijanić za bubnjevima i dok smo čekali da nam se pridruži Ivana na basu nastali su naši prvi hitovi Tommy Boy i All At Once, a već prije Božića te godine imali smo snimljen materijal za naš prvijenac EP "First". Ideje za glazbu i dalje nam obostrano dolaze, a Tomi je kompletni autor tekstova, dok u aranžmanima sudjeluje cijeli bend.

Negdje po putu izgubili ste Gorana Andrijanića (ex Brassneck), a dobili Janka (ex Ruiz, sada EB&HH). Čini mi se na novim snimkama da je Janko donio neku svježinu. Kako vi gledate na to?

Zdravko / Teško mi je govoriti da li je Goran veći gubitak ili Janko dobitak za bend, no sigurno je da sada dišemo punim plućima i da smo sretni sa trenutnom situacijom. Janko je sjajan bubnjar i odličan lik, svi smo postali dobri prijatelji i stvarno uživam u sviranju sa Go No Go. Dodatni podstrek nam je pozitivna klima koja se stvorila oko bend od koncerata, pisanja medija, reakcije publike i organizatora. Nažalost u sredini u kojoj živimo nikada nećemo ubirati plodove našeg glazbenog rada, no mi ovdje sigurno nismo "samo zbog para".

Tomi/ Moja je želja na početku benda bila svirati sa starom gardom našeg undergrounda i zamalo mi je to uspjelo, ali onda je u bend došla mlađahna Ivana i sve nas skupa pomladila Janko je drugačiji bubnjar od Gorana, ali što nam je važno da su obojica zanimljivi bubnjari i da vole ono što radimo kao bend.

S obzirom da svi ili većina ipak imate još neke bendove uz Go No Go, kako uspijevate to sve poloviti. Probe, koncerti…

Zdravko / Pa u principu ide bez većih problema za sada. Probe i koncerte rapoređujemo između bendova, kao i između ostalih životnih obaveza.
Tomi/ Da , uglavnom je lovica, ali nekad čak uspijemo i pivo popiti nakon probe

Vratimo se na "Second". Neki kažu Pixies Vs Dinosaur Jr, a neki… Što bi Vi rekli?

Zdravko / Osobno mi je drago ako se to primjećuje. Ja bih dodao još neke bendove, Ivana, Tomi i Janko neke druge, no važno nam je da je Go No Go sukus svega što nas zabavlja u bavljenju glazbom, gledano sa strane izvođaća i slušatelja. Vezano uz "Second" moramo spomenuti i našeg producenta i snimatelja Ivana Jakića, koji je produkcijski lijepo upakirao energiju sirove svirke koju dajemo na koncertima.



Tomi/ fora je što Go No Go nije ganjao neki žanr nego smo se ukopčali i počeli svirati na svoj način i pjesme koje smo objavili su zdravi i iskreni rezultat tog pristupa.

Zanimljive su i naslovnice prvog i drugog. Imaju li neku poruku i tko ih je izabrao?

Zdravko / Naslovnice su remek dijelo našeg dragog prijatelja Krešimira Certića Miša, koji usput rečeno pjeva u bendu Kiper. Miš kao profesionalni ilustrator radi sav vizualni dio za oba benda, a koncept Go No Go naslovnica se zasniva na pokretu i na vintage ilustracijama sportova. Krenulo je od našeg prvog koncerta, koji se održao u kulgani Dragaš za kojeg je Miš napravio odličan plakat sa kuglačem. To mi se jako svidjelo i u tom smjeru sam mu predložio da radi naslovnice za naše CD-ove, pa je prva tematski bila vezana uz roller derby, sport na koturaljkama koji je bio popularan u prvoj polovici 20-og stoljeća. Second je ispao kao druga runda u boks meču, a još uvijek čekam naslovnicu sa vintage hokej temom.

Tomi/ Poruka je možda da smo tu priču prepustili Mišu koji je po istom principu kao i što radimo muziku, ukopčao se na Internet i izbacio stvarno kul naslovnice. Ako budemo izbacivali pjesmu po pjesmu možda možemo pokriti sve vintage sportove i onda raditi izložbe, multimedijalne nastupe i biti pravi kunst! Ali dok mi to realiziramo hipsterijana će već biti passe.

Na svakom izdanju imate po jedan remix (Blashko, Hemendex). Da li ste pokušali slati i pitati nekog inozemnog izvođača za remix ili ste zadovoljni s domaćima?

Zdravko / Ma fora mi je kaj su to upravo domaći glazbenici i da su svi u stvari punkeri koji se bave elektroničkom glazbom, iako nije isljučeno da nam remiks radi i netko inozeman u budućnosti. Nakon Blashka i Hemendex-a, prvi izbor za idući remix nam je Ohnokono i iskreno se veselim ako se to ikada realizira. Prvi kontakti su već uspostavljeni.



Tomi/ I ti remixevi su došli bez ikakvog forsiranja, u Go No Go sve nekako glatko teče i to mi se najviše sviđa u bendu. Evo čak i spot za drugi singl Follow nam radi prijatelj koji ima potpuno odriješene ruke, i opet teče…..jedino bi pivo moglo malo više teći niz grlo, ali taj užasan tempo života ne da!!

Da li ima neka turneja po inozemstvu u planu?

Zdravko / Turneja u pravom smislu riječi teško, no neko spajanje od par dana oko vikenda u dosegu razumne kilometraže vrlo rado. Rijetko smo svirali izvan Zagreba, pa nam je želja odsvirati prvo diljem lijepe naše, te Sloveniju. Naravno nećemo odbiti i ostale zemlje ako bude prilike za svirkom.

Tomi/ Ja bih volio svirati malo po Srbiji, Bosni i Makedoniji jer nekako su me te zemlje u životu pa i u muzici zaobišle. A imaju super bendove!

Dopiši po vlastitom nahođenju!

Zdravko / Pa samo da spomenemo da se naša prva dva izdanja mogu besplatno skinuti na Geenger records bandcamp web stranici. Ove jeseni odsvirali smo dosta koncerata i u vrijeme ovog intrevjua imamo pred sobom promotivni koncert 13.11. u Vintage Industrial Bar-u, u sklopu Good Vibrations večeri. Nakon toga radimo na novim pjesmama i nadam se sviramo neke nove koncerte u nekim novim klubovima i gradovima.

pedja // 31/10/2013

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*