home > topliste > 2020 by no hope no fear - Lista regionalnih singlova koji su obilježili 2020.

kontakt | search |

2020 by no hope no fear - Lista regionalnih singlova koji su obilježili 2020.

No Hope - No Fear je kanadska radio emisija posvećena glazbi iz bivše Jugoslavije. Emitira se svake nedjeljne večeri u 9 sati na college radio stanici CFMU u Hamiltonu, Ontario. Ove godine je prolavila petu godinu emitiranja. Urednik i voditelj emisjie, Berislav Sabolić, odabrao je dvadesetak regionalnih singlova koji su obilježili prošlu godinu u njegovoj emisiji. Pjesme su poredane abecadnim redom i predstavljaju pogled na regionalnu scenu sa udaljenosti od 7,000 kilometara.

1. 21 VEK: Ulica po ulica (2 LP, Balkan Veliki, 2020)

Prvi regionalni album 2020, objavljen 1. siječnja. Ulica po ulica je tipična Vaskova majstorija i pravi earworm. Prekid rada Vaskove izdavačke kuće Balkan Veliki, objavljen šturim e-mailom nekoliko mjeseci kasnije je veliki gubitak za regionalnu underground scenu.2. BUDDHIST BUBBLEGUM: Merry​-​Go​-​Round (Single, selfreleased, 2020)

Feel good melodični single ljubljanskih retro indie rockera je pravi blagoslov za svakog radio DJ-a.
3. ČAO PORTOROŽ: Džimi Džoni (POP, Kapa Records, 2020)

Bend iz Ljubljane, a ne iz Portoroža. Najdraža slovenska ploča ove godine.4. DNO.: Milost u blatu (single, Geenger Records, 2020)

Super zagrebačka super-grupa!5. DORINGO: Tri probe tjedno (Single, selfreleased, 2020)

Ova vedra i poletna glazba kao da dolazi iz nekog drugog svijeta6. GAVRANOVI: Crni ep - pjevanija druga (single, selfreleased, 2020)

Spojiti heavy metal i gusle je, u stvari, vrlo prirodan i logičan čin. Bilo je ranijih pokušaja, ali ovaj je prvi koji se računa.7. GORI USSI WINNETOU: Viva Corona! (99. ploča II. put, selfreleased, 2020)

Napraviti više od sto ploča je doduhvat svjetskih razmjera. Ostati relelevantan i zabavan u procesu stancanja albuma je poduhvat epskih razmjera.
8. GROBENSKI IVAN: Siromahi i lazari (Siromahi i Lazari, Intek Music, 2020)

Fale nam rock albumi pisani na kajkavskom narječju. Siromahi i lazari močno popunjava tu prazninu
9. KLINIKA DENISA KATANECA: Pejotl (Jada Jada, Krava 22, 2020)

Ne mogu vjerovati da sam KDK otkrio tek ove godine…10. LELEE: FU2 (single, selfreleased, 2020)

Nastupni single ljubljanske supergrupe sastavljene od glazbenika iz Slovenije, Srbije i Makedonije. Pjesme pišu na sva tri jezika!11. LOUSY RIDERS: Mountain Quell (End Of Light, selfreleased, 2020)

Zvuk naše dijaspore u Torontu!12. MAŠINKO Feat. LOVELY QUINCES: Jedne davne jeseni (Danas ću sutra ću, Dirty Old Label, 2020)

Mašinkove melodije su melem za ljute rane u godini kakva je bila 2020.13. MAJKAN: Ajmo u Kafanu (Hitovi, selfreleased, 2020)

Dobar punk bez puno filozofiranja: melodičan, zabavan i opušten.14. МРШ!/MRŠ: Amerika smrdi (Atentat Na Sluh, Librarion, 2020)

Hardcore Punk iz Podgorice. Dobar tajming za pjesmu o Americi.15. OVERFLOW: I know You (Single, Dallas Records, 2020)

Šteta sto je ovo jedini single koji su izbacili ove godine.15. REPETITOR: Kost i koža (Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji, Moonlee Records, 2020)

Najiščekivaniji album godine. S dobrim razlogom!16. SHE BROUGH ME GASOLINE: Town of lost souls (On Values and Trash, Go Country Records, ​2020)

Ovi dečki su se trebali roditi u Americi. Nešto se u zadnji tren poremetilo pa su se rodili tu.17. STUTTGART ONLINE: Dok hodamo bosi (single, selfreleased, 2020)

Ljetni hit 2020.18. SYTË: Crystal Floor (Divine Computer, selfreleased, 2020)

Plesni indie s Kosova!
19. UNPUNKD: Berlinski zid (Single, selfreleased, 2020)

Prvi singl beogradskih akustičnih pankera. S nestrpljenjem očekujem nove pjesme.20. ZIMZELEN: Fantastično (Single, Dostava Zvuka, 2020)

Prošle godine smo slušali Nelcote, ove godine slušamo Zimzelen.21. ŽILIĆ IRENA: Tremors (Small Hours, Mudri brk, 2020)

Predivan singl sa odličnog EP-a. Na repeatu odmah poslije prvog slušanja.
"No Hope- No Fear" se emitira na CFMU 93.3 FM U Hamiltonu. Hamilton je grad u juznom Ontariju sa 600,000 stanovnika. Hamilton i Toronto su dio urbane cjeline koja se zove "Greater Toronto and Hamilton Area" i
ima vise od 7 miliona stanovnika.

College radio Stanica CFMU 93.3FM se emitira s McMaster University kampusa. Posvecena je nezavsnoj /alternativnoj kulturi, multikulturalizmu i povezivanju urbane zejednice. Glazbeni program je veoma raznolik , zanrovski i geografski. Za ilustraciju, emisja koja ide prije "No Hope - No Fear" je posvecena Africkoj pop glazbi, a emisija koja ide poslije je posvecena Korejskom undergroundu. Program se emitira na FM valovima i uzivo na internetu, a sve emisije su dostupne kao podcasts. Snazan FM signal pokriva zapadni dio Greater Toronto and Hamilton
Area".

Radio emisija No Hope - No Fear je posvecena glazbi iz bivse Jugoslavije. Emitira se uzivo od 2015. godine, svake nedjelje u 21:00h. No Hope - No Fear je na engleskom jeziku pa je slusaju pripadnici Jugoslavenske dijaspore, studenti univerziteta te ostali zainteresirani za glazbu izvan anglo-americkog kultunog okvira. Putem podcasta emisija je dostupna i slusana globalno, ukljucijuci i podrucje bivse Jugoslavije.

Glazba koja se prezentira nije zanrovski ogradjena, ali dominiraju urbani, underground i nezavisni umjetnici. Program oscilira izmedju epizoda koje prestavljaju recentnu produkciju i epizoda psovecenih vaznim umjetnicima, izdanjima, dogadjajima i idejama iz povijesti Jugoslavenske i postjugoslavenske glazbe. Posebna paznja je posvecena glazbenim aktivnostima dijaspore - No Hope - No Fear podrzava i predstavlja nase umjetnike koji zive i rade u Kanadi i USA, koncerte, i ostala dogadjanja.

Stranica radio emisije "No Hope- No Fear" na web siteu radio stanice CFMU 93.7 FM: http://cfmu.ca/shows/107

Facebook page radio emisje No Hope- No Fear": http://www.facebook.com/nohopenofearradioshow/

no hope no fear // 11/01/2021

Share    

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*