home > njuz > Balls and Rock koncert @ Avenue Ball, 20/11/2010

kontakt | search |

Balls and Rock koncert @ Avenue Ball, 20/11/2010

Po prvi puta u novootvorenom zagrebačkom sportskom centru Avenue Ball, Glazbena udruga Vrijeme organizira Balls and Rock koncert. Cijena ulaznica je 10 kuna, a prvi put će zasvirati bandovi Achromatic Attic, Antidepresiv i Kaucija. Bandovi njeguju rock glazbu raznih žanrova poput punka, grungea, harda i bluesa,a u prvom planu prezentiraju autorski princip glazbenog izražaja.

Achromatic Attic, je osnovan krajem 2008. godine od strane ChoCheka i Senfe Jr. Nedugo zatim pridružuje im se Mislav te Grubby. Nakon nekoliko mjeseci uvježbavanja smišljena je nekolicina autorskih stvari te se bend krajem 2009. godine odlučuje na snimanje demo albuma pod nazivom "Spleen so splendid". Nakon završenog projekta originalna postava se mijenja te na mjesto basista dolazi Matt, a za bubnjeve sjeda Domo. Bend nastavlja sa svojim radom te u međuvremenu bilježi i gažu u KSETu.

KAUCIJA postoji od 2004..Osnovali su ga Mario i Marko koji su sebi za gušt počeli stvarat autorske stvari.Potom u bend dolazi Goran koji njihovim stvarima donosi nove ideje.Nedugo nakon Gorana dolazi Ivan i tada se formira BEND KAUCIJA. Bend se dvije-tri godine tražio u raznim stilovima glazbe jer nisu htjeli svirati obrade. Pošto svaki član benda ima drugačiji glazbeni ukus,tim glazbenim miksom dobio se zvuk KAUCIJE.Pjesme su bile instrumentalne pa se bend odlučio potražiti vokala ili još instrumenata da upotpuni zvuk KAUCIJE.Kroz bend je prošlo par vokala i instrumenata(klavijature,sax itd...),no ništa konkretno se nije ostvarilo.Nakon duge potrage u bend dolazi Monika(flauta)koja svojom kreativnošću upotpunjuje KAUCIJU. Bend se nastoji promovirat sa što više svirki i u planu je snimanje prvog albuma.

Antidepresiv band nastaje tako da gitarist Tomi stavlja oglas da se traži bubnjar za punk bend. I naravno, nitko se nije javio na oglas. Zapravo neki čudak i jest, ali ga se urazumilo, te si ipak nije upropastio život. Prava priča o Antidepresivu počinje drukčije, te se odvija usporedno s raspadom Antishocka, lošeg benda s dobrom karizmom i odličnim tekstovima. Tomi u jednom razvaljenom klubu na periferiji (poznatijem kao Time) sreće svog idola iz Antishocka, Filipa Berlengija, te njih dvojica zajedno s basistom Mariom Hlupićem formiraju Priče Broja Jedan, i tada Tomi napokon sjeda za bubanj i ostvaruje svoj dječački san... da lupa po metalu i plastici drvenim palicama... jao majko i Adriane Smithe... najniži porivi... No taman prije prve svirke u Timeu basist zbog smrtnog slučaja u obitelji ne može nastupati, te ga u velikom stilu (došavši bez bas gitare na svirku) mijenja Hrvoje Klemenčić-Klema, s kojim bend u skorijoj budućnosti surađuje u snimanju demo EP prvijenca. Nakon svirke, basist nekadašnjeg Antishocka, Dino Vukušić, prihvaća ponudu da uskoči na mjesto basista (sa najlošijom bas gitarom na svijetu! Iskreno, nemam ništa protiv loših instrumenata, ali ovo je preko granica dobrog ukusa! Pa G žica je nadoštuklana sajlom jer je prekratka!! Isplati se doći na svirku ako ništa, čisto da se vidi taj bas...). Naravno, ne moram napominjati da bivšem basistu nismo rekli da bend svira bez njega. Ako ga vidite na ulici, uvjerite ga da Antidepresiv ne svira jer se Berlengi priprema za faks, a Tomi se počeo ozbiljno baviti skejtanjem. No unatoč tim nedužnim lažima, bend i dalje svira, te tijekom siječnja snima demo sa 4 pjesme koje se mogu naći na ovoj stranici. Ne trebate ih ni naći, samo se strpite, počet će same svirati, te se opustite... tako... zamislite da ste na vrhu zgrade... razmišljate skočiti ili ne... zašto ne... eto zašto treba uzeti Antidepresiv na vrijeme! Muzičari svih zemalja, urazumite se!

promo girl // 19/11/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*