home > njuz > The Beat Fleet se pridružuje programu nultog dana T-Mobile INmusic festivala

kontakt | search |

The Beat Fleet se pridružuje programu nultog dana T-Mobile INmusic festivala

Njihov izraz je direktan, ali i alegoričan. Donose pozitivan zvuk, od reggaea, duba, funka, junglea i afro-beata... Poznati su po društveno angažiranim tekstovima pjesama, video spotovima koji su uvijek koncipirani kao kratki filmovi te sjajnim i originalnim nastupima. Oni su The Beat Fleet i dolaze na nulti dan T-Mobile INmusic festivala!

Već su prvim albumom "Ping-Pong: umjetnost zdravog đira" dobili posebno mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni. Prvijenac je donio tekstove kroz koje se provlači socijalna nota, a glazbene podloge, načinjene isključivo korištenjem biranih samplova koje je bend spajao u cjelinu zajedničkim radom u studiju, izdvojile su ih, kako od hrvatske, tako i od svjetske hip-hop produkcije. Tekstovi koji realno i kritički komentiraju hrvatsku javnost obilježili su i njihove sljedeće albume - "Uskladimo toplomjere" (2000.), "Maxon Universal" (2004.), "Galerija Tutnplok" (2007.). Na "Maxon Universal", za razliku od prethodna dva albuma, započinju snimati glazbu instrumentalno, a samplove i scratcheve koristiti kao dodatke. Posebnosti posljednjeg albuma "Galerija Tutnplok" pridonijelo je i njegovo likovno oblikovanje - koncept albuma pratila je izložba radova dvanaestorice splitskih umjetnika, a omot albuma predstavljao je ujedno i njezin katalog. Albumi su im redom odlično prihvaćeni od strane publike i kritike te višestruko nagrađivani, a s iščekivanjem se očekuju nova dva izdanja najavljena za ovu godinu - unplugged album "Perpetuum fritule" te najnoviji studijski uradak. Uz sjajne i uspješne albume, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim ni njihovi odlični nastupi, koji ćemo imati priliku pogledati nultog dana T-Mobile INmusica!

Diskografija / Studijski albumi

1997. "Ping-pong: umjetnost zdravog đira"
2000. "Uskladimo toplomjere"
2004. "Maxon Universal"
2007. "Galerija Tutnplok"

TBF: Smak svita

promo guy // 01/06/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover: NOVA IZDANJA: ZAYN, Letarg, EkAm, Asper, Editors, Lednik, Gjokica, Swampland Collective.

NOVA IZDANJA: ZAYN, Letarg, EkAm, Asper, Editors, Lednik, Gjokica, Swampland Collective.

| 07/02/2020 | terapija |

>> opširnije


cover: Veljača u Randevu/DANĐN Baru - Šamačka 22, Osijek.

Veljača u Randevu/DANĐN Baru - Šamačka 22, Osijek.

| 05/02/2020 | promo girl |

>> opširnije


cover: Objavljeni prvi izvođači za 10. RockLive!

Objavljeni prvi izvođači za 10. RockLive!

| 05/02/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Incite, The Modern Age Slavery @ Vintage Industrial, 06/02/2020

Incite, The Modern Age Slavery @ Vintage Industrial, 06/02/2020

| 04/02/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Essence i Void Inn stižu na Valhalla Festival!

Essence i Void Inn stižu na Valhalla Festival!

| 03/02/2020 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
T-MOBILE INMUSIC FESTIVAL
21.-23.06.2010, Jarun, Zagreb
----------------------------------
Massive Attack
!!!
Alice in Chains
The Flaming Lips
Broken Social Scene
LCD Soundsystem
Morcheeba + Skye Edwards
Rise Against
Flogging Molly
Dubioza kolektiv
Billy Idol
Pendulum
Caribou
Bambi Molesters
New Young Pony Club
TBF
...
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*