home > njuz > Skaville Festival predstavlja headlinere četvrtog izdanja festivala

kontakt | search |

Skaville Festival predstavlja headlinere četvrtog izdanja festivala

[  ]

PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA

Velikani svjetske ska scene i jedan od najkompletnijih bendova današnjice, skupinu koja svoje albume izdaje za Megalith Records koji predstavlja najkvalitetnije ska bendove svijeta, bend koji je svirao na najvećim svjetskim festivalima poput novosadskog Exita te oduševio publiku nastupivši na Main Stageu Szigeta gdje su na stotine tisuća ljudi plesali u ritmu njihovih melodija. Njihov najnoviji i treći album u karijeri FEEL THE RIDDIM moći ćete ekskluzivno i jedino čuti na 4. Skaville Festivalu na otoku Krku, u subotu 31. srpnja.

Poslije dvije godine čekanja, zajedno sa novim albumom, dolazi nam najkompletniji ska band današnjice, iskusni panonski mornari iz Budimpešte. Sudeći po reakcijama publike, radi se o najvećem bandu koji je pohodio Skaville Festival i velika nam je čast ponovo ih ugostiti pri predstavljanju novog albuma. Feel the riddim, naslov je njihovog trećeg albuma, a sa kojim i dalje beskompromisno i prkosno koračaju dobro utabanim i znanim ska stazama. U maniri najboljih svjetskih ska umjetnika, PASO i na novom albumu donosi šarenu paletu najraznolikijih jamajkanskih utjecaja. Od gotovo filharmonijskog traditionala, preko najkvalitetnijih dancehall digresija, sad već legendarnog vokala KRSE, pa sve do novovalnih varijacija na temu world-musica odnosno mađarskog folka. Žestina, energičnost i kvaliteta izvedbe i dalje su ostale prepoznatljive karakteristike mađarskog deseterca. Ritmovi i dionice koje i dalje punom parom izlaze iz njihove radionice polako već postaju standardi u svijetu ska muzike. Teško je pronaći band koji ih može nadmašiti kreativnošću i predanošću poslu kojim se bave, a čemu svjedoči i zavidan broj (čak 17) pjesama na samome albumu.

Feel the riddim donosi svježinu nasušno potrebnu našim ušima u eri hiperprodukcije zvukova. Album za koji nismo ni pomislili da bi mogao biti nego dobar. Album koji će biti kruna izvedbe mađarskih rudeboysa na sunčanom Skavillu. Tko bi rekao da ćemo se ikada ovako diviti proizvodima iz mađarske glazbene radionice?

PASO - Hungarian Dish


MALA VITA


Surađivali su sa producentom Gambeatom (Radio Bemba Sound Sytem - prateći bend Manu Chaoa), svirali su na glavnoj pozornici Exita, Szigeta i drugih velikih europskih festivala, u proljeće 2009. objavili su novi album "En Exilio" gdje sviraju i pjevaju o vlastitom iskustvu napuštanja svog doma zbog rata u bivšoj Jugoslaviji, a svu svoju energiju i kreativnost uspjeli su pretočiti u prekrasne glazbene podloge uz protesnu, melankoličnu i liriku punu optimizma i nade.

Mala Vitu bismo mogli predstaviti kao band koji od samog nastanka sudjeluje u izgradnji zasebne grane, rekli bismo podvrste, patchanke. Ono što karakterizira samu patchanku odnosno ono što je kao rodonačelnik ovoga stila Manu Chao unio na europsku scenu, Mala Vita je "istunirala" do maksimuma. Koristeći multikulturalni background postave ovoga banda, pošlo im je za rukom stvoriti kvalitetnu fuziju različitih etnoglazbenih momenata sa galopirajućom filozofijom patchanke. Ako bismo pak patchanku definirali kao tipičan izdanak ska glazbe, onda ne bi trebalo biti dileme zašto je ova trupa pristala sudjelovati na ovogodišnjem Skavillu.

Ono po čemu se toliko razlikuju i što ih čini toliko posebnim u odnosu na srodne bandove je tzv. balkanski touch koji dominira dobrim dijelom repertoara. Tome su ponajviše zaslužni članovi banda koji vuku porijeklo sa prostora Balkana unoseći sjetno-razigranu emociju... tako karakterističnu za Balkan.

Sve to, naravno, nakalemljeno na čvrst i odrješit ska I punk ritam što u koliziji sa latino elementima dovodi do neizbježne erupcije energije. Tako, naime, i sami članovi grupe opisuju svoj rad: kao kombinaciju snažnih balkanskih melodija, ekplozivnih latino-američkih ritmova i lirike direktno proizašle iz mračnih napolitanskih ulica, a iz kojih svoje porijeklo vuče i sam pjevač Mickael.

Moćna mućkalica iz ruku šestorice suvremenih, urbanih gipsya, različitih nacionalnosti i backgrounda, čini ovu skupinu predstavnikom globalnog world-music zvuka što je u stanju ponijeti publiku do neslućenih vrhunaca. Pjevanje je uglavnom naslonjeno na romansku jezičnu bazu, ali se osim i bosanskog, vrlo često može čuti i engleski jezik. Svi ti različiti jezici daju Mala Viti na šarmu koji uz zvuke harmonike i ska-punk-reggae taktova, stvara neviđeno životnu fuziju. Nadodajmo tome i inteligentnu liriku kojom dominira ontološka problematika modernog čovjeka i dobit ćemo konačne obrise ovog paneuropskog itinerarija.

Valja istaknuti kako je svoj prvi studijski uradak, album Disorganizattta, bend odradio uz pomoć producenta Gambeata iz svjetski poznate skupine Radio Bemba Sound System, poznati kao prateći bend Manu Chaoa. Album je snimljen u Nizozemskoj i Bareceloni, a smiksan je u Barceloni, svjetskoj mestizo prijestolnici.

Možemo za kraj spomenuti da je band već bio prisutan na glavnoj pozornici nama najpoznatijeg Exit Festivala, da ne nabrajamo sve ostale europske festivale poput Lowlandsa I drugih.

MALA VITA - Balkanize


--------------------------------------------------------------------------------------

U tri dana festivala nastupiti će 11 bendova i dva selektora iz Mađarske, Nizozemske, Francuske, Španjolske, Srbije i Hrvatske).

PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA (Budimpešta, Mađarska)
MALA VITA (Amsterdam/Sarajevo/Beograd, Nizozemska/BiH/Srbija)
NOMADES ET SKAETERA (Saint-Etienne, Francuska)
THE KLUBA (Španjolska)
KAWASAKI 3P (Zagreb, Hrvatska)
POSTOLAR TRIPPER (Zadar, Hrvatska)
ANTENAT (Zagreb, Hrvatska)
KASO PERDIDO (Tarragona, Španjolska)
SAMOSTALNI REFERENTI (Beograd, Srbija)
CIRKUS (Poreč, Hrvatska)
DRUNKEN MONKEYS (Krk, Hrvatska)
+ SKAVILLE SOUND STAGE selektori: DžonSkaVolta & Oskar

CIJENA:

* Cijena festivalske karte jest 160 kuna
* Cijena po danu je 100 kuna
* Cijena festivalske karte u pretprodaji je 150 kuna
* Rezervacije u pretprodaji su moguće do 20.07. na email tickets@skaville.org ili tel/fax. 048/711-073 (od pon - pet 11 do 16h)

OSTALO:

U cijenu ulaznice uključeni su i dodatne besplatne pogodnosti poput:

* Osigurana pozicija za kampiranje
* Tuševi i sanitarni čvor (kemijski WC)
* Merchandise štandovi bendova i službenih Skaville promo materijala
* Prostrani štandovi sa pićem, od ove godine i proširena ponuda hrane po pristupačnim cijenama
* Ostali popratni sadržaji

promo guy // 23/05/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*