home > njuz > NOVA IZDANJA: The Twinz, Tkivo, Grešnici, Deni Karalić, Sky Wikluh & Meta, Činčila.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: The Twinz, Tkivo, Grešnici, Deni Karalić, Sky Wikluh & Meta, Činčila.

01. THE TWINZ - NOVI SINGL I SPOT!

Singl ''My Way'' je snimljen u legendarnom studiju Morris Studios pod produkcijom kultnog zagrebačkog producenta Koolade-a. Video-spot (snimljen na lokaciji u okolici slikovitog dalmatinskog gradića Primoštena) su režirali Dino Kadragić i Srđan Tutić, uz snimatelja i montažera Gorana Stojkića.



02. TKIVO - ALBUM!

Tkivo, mračni audio-vizualni duo, nakon tri godine diskografske pauze objavio je novi materijal, LP izdanje "Strange Low" koji se savršeno nadovezuje na prethodna tri singla "Queen Juniper & Despondent" , "The Unsuspecting Voyeur" i "If I May Honestly".

Karlo Vuković i Filip Majdak, koji čine Tkivo i koji se do sada nikada nisu upoznali uživo (!), u posljednjih godinu dana sakupljali su inspiraciju i kreativu te nas počastili s novih 11 pjesama, uz jednu instrumentalnu kao šećer na kraju nakon više od 30 dinamičnih minuta koje će vam samo tako proletjeli. Svidjet će se svima koji vole eksperimentirati s glazbom, jer na "Strange Low" dobit ćete savršeno upakiranu dozu mračne, sexy elektronike, industriala, rocka i ambijentale.



"Obično bendovi znaju imati neke anegdote kako je bilo puno problema tijekom snimanja materijala i pripreme istog , što ih definitivno razumijem... Za svoje trenutne projekte imao sam slična iskustva plus balans između toga i svakodnevnog života , stvarno zna ugrist vrijeme i volju za guzicu, ali nekako izguraš na kraju dana i dovedeš stvari u red. Ipak, kada je u pitanju ovaj album, snimanje je bilo jedno predivno i bezbolno iskustvo, jednostavno je išlo jedno s drugim čitavo vrijeme... Svakako je u svaku pjesmu uloženo puno truda i vremena i zadali smo si misiju da svaka pjesma mora imati i glavu i rep, a bome i škembu u sredini. Smatram da smo Karlo i ja napravili jedan kvalitetan proizvod iza kojeg osobno ponosno stojim." poručuje Filip Majdak o novom izdanju.

Karlo i Filip oboje su zaslužni za produkciju i snimanje albuma, dok iza genijalnog artworka stoji Karlo uz pomoć vizualnih materijala apstraktnog slikara iz Indiane, Stevea Johnsona. Za akustičnu gitaru na pjesmi "This House" i "The Unsuspecting Voyeur" zaslužan je Davor Ivanković.

03. GREŠNICI - NOVI ALBUM I SPOT!

Beogradska grupa Grešnici je objavila svoj novi, četvrti album ,,Iz katapultaˮ. Izdavač albuma je zemunski RNR records. Zvuk benda je ostao prepoznatljiv, čvrst i energičan crosover sa karakterističnim i pamtljivim rifovima i veoma angažovanim tekstovim (uz dva ljubavna).

Album je snimljen u studiju Radionica pod producentskom palicom Filipa Verkića.

Album se može besplatno preslušavati sa youtube stranice izdavača: www.youtube.com/playlist?list=PLggBn8hwQbbrleuFylQEFaPTBgmK_1IOP



04. DENI KARALIĆ - NOVI SINGL I SPOT!

Banjalučki saksofonista Deni Karalić objavio je novi singl, a u pitanju je numera "200 miliona tona betona", koja je dobila i prateći video-spot. Nova pjesma stiže nakon singlova "Pravda", "Sloboda" i "Borba", a sve kompozicije će zaokružiti EP pod nazivom "Revolucija", koji potpisuju Deni & Prijatelji.

"Spot sam snimio sa svojom djevojkom Ninom Vasilić, tako što smo se vozili po gradu i snimali, a gdje god da smo se našli bilo je materijala. Ideja mi je bila da jednostavno obiđem gradilišta po Banjaluci i da video-zapisom dam do znanja da tu ima mnogo više od 200 miliona tona betona" - navodi Deni.

Dodaje da je htio da spot bude jednostavan i da izgleda upravo onako kako ga je i zamislio, a da je zatim uslijedila montaža uz pomoć prijatelja Željka Žilića i Marka Vukosava.

"Inspiraciju za tekst dobio sam još 2012. godine, kada su se dešavali protesti protiv rušenja tzv. Picinog parka, na čijem mjestu, nažalost, počiva neka zgradetina ispred koje se danas gradi još jedna. Pjesmu sam svirao sa Post Scriptumom, ali je nismo nikada snimili, pa sam pomislio da bi sjajno sjela na "Revoluciju". Tako je i bilo, samo sam napravio druga
iji aranžman i dopisao još teksta prošle godine" - kaže Deni.

Inače, "200 miliona tona betona" je snimljena u akustičnom reggae duhu sa gitarom, ukuleleom i brojnim udaraljkama, za koje je bio zadužen Asmir Turčinhodžić. Nataša Žarković je odsvirala ukulele i pjevala, a Deni je snimio gitaru, saksofon, bas i pjevao uz Natašu.
Miks i mastering Deni potpisuje zajedno sa Desimirom Škorićem, a sve je snimljeno u Post Scriptum Sound studiju (PSSST) u periodu od jula 2018. do maja 2019.



05. WIKLUH SKY & META - NOVA PJESMA!

Šest meseci nakon singla Zima, beogradski muzičar Đorđe Miljenović uskače u svoj poznati alter-ego Wikluh Sky i ponovo udružuje snage sa kragujevačkim DJ-em i producentom METOM u novoj pesmi pod nazivom Treći svetski rat.

Treći svetski rat, objavljen pod nezavisnom izdavačkom etiketom Aristokrat Muzik iz Beograda, druga je kolaboracija METE i Skaj Viklera, koji najavljuju i svoj zajednički album ove godine.

"Ova stvar je, zapravo, među prvim pesmama koje smo nas dvojica uradili zajedno, pre više od dve godine. Za razliku od Zime potpuna je agresiva i nešto što nismo čuli da iko kod nas radi, bar ne na ovakav način. Kako je Zima možda i naj-radio-friendly stvar na albumu, a ova verovatno najmanje, najjednostavnije je opisati album koji planiramo da izdamo krajem leta za Aristokrat kao nešto što je na pola puta između ove dve pesme žanrovski. Nismo se ograničavali, ideja je da napravimo nešto potpuno novo na sceni i idemo od tih nekih mračnih trep power balada do agresivnijih stvari kao što je Treći svetski rat. Planiramo još par spotova do izlaska celog albuma, a nakon toga krećemo sa zajedničkim nastupima, koje već spremamo'', izjavio je META povodom izlaska singla.

Mejnstrim publici uglavnom nepoznat likom, Peđa Ristić META je producent i koautor nekih od najslušanijih pop hitova prethodne godine. DJ i producent, multiinstrumentalista, primarno fokusiran na dub step i trap muziku, pažnju fanova elektronske muzike skrenuo je prvenstveno svojim neobičnim pristupom različitim žanrovima, ali i saradnjama sa muzičarima kao što su: Sara Jo, Sanja Vučić (ex ZAA), WRECKVGE i Bone N Skin.



06. ČINČILA - NOVI SINGL I SPOT!

Sarajevski alternativni bend Činčila je nakon uspješnih singlova "Egomanijak" i "Marš na Mars", objavio još jednu pjesmu sa svog nadolazećeg albuma, koji će biti objavljen pod izdavaštvom Lampshade Media. Ovog puta je u pitanju pjesma "Bez oblika" koja je, kako je to i ranije bio slučaj sa ovim bendom, ispraćena veoma interesantnim video spotom:



"Pjesma "Bez oblika" prenosi poseban umjetnički doživljaj i poručuje da ništa u univerzumu ne ostaje u prvobitnom obliku. Protokom vremena i slijedom različitih okolnosti i ljudi se konstantno mijenjaju. Ljudsko duhovno i materijalno podliježu istim univerzalnim principima, samo je promjena konstantna i vječna. Zbog toga smo i mi ljudi, iako to nije naše svakodnevno viđenje, u stvari "bez oblika" izjavili su o novom singlu članovi sastava Činčila.

Vizuelni identitet benda Činčila je nešto na šta oni jako obraćaju pažnju, te su i ovog puta otišli korak dalje nego prethodnog, a atmosferu pjesme pretočili u sliku.

"Video spot je tako koncipiran da kroz ritualni umjetnički performans potencira tematiku duhovnog iscjeljenja i oslobađanja" izjavio je frontmen benda Činčila, Vanja Solaković i dodao da je pored članova benda u izvođenje performansa uključen i akademski slikar Amel Hodžić, čiji je rad od početka bio i sama idejna srž spota.

Snimanje i režiju potpisuju Lamia Šabić i Šejla Lajlani, dok je montažu radila Sajra Subašić.

Drugi po redu studijski album benda Činčila biće objavljen ove godine, a članovi benda nam prije objavljivanja albuma obećavaju još vrhunskih audio-vizuelnih singlova.

terapija // 22/05/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*