home > njuz > Diyala prvi put u Vintageu prije Tech N9nea!

kontakt | search |

Diyala prvi put u Vintageu prije Tech N9nea!

Velika čast da otvori hip-hop spektakl koji se sprema u četvrtak, 28. veljače u zagrebačkom Vintage Industrial Baru pripala je varaždinskoj reperici Diyali koja će nastupiti uz pratnju DJ Yesha. Nakon nje stage će okupirati beogradski reper Smoke Mardeljano, a zvijezde večeri bit će Tech N9ne i Krizz Kaliko. Cijena ulaznice je 135 kuna u pretprodaji odnosno 160 na dan ako ih ostane. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, kod Cibone).

"Iznimno sam počašćena prilikom da otvorim za Tech N9nea, jedan mi je od najvećih glazbenih uzora. Zbog njega je nekako postalo lakše stvarati kao nezavisni izvođač jer na kraju je bitan rad na sebi, disciplina i nekako se to sve posloži, pa tako i da se meni ostvari veliki san da nastupamo na istoj pozornici. Sve vas pozivam da dođete u četvrtak u Vintage, bit će to noć za pamćenje i pravi spektakl", izjavila je Diyala.
[  ]

Diyalaje eksperimentalna hip hop izvođačica, tekstopisac i MC rodom iz Varaždina, a glazbom se bavi već dvadeset godina. Prvi službeni album Rapstract izdaje 2009, s neponovljivim hitom Raw, koji mjesecima nije silazio s top-lista. Diyala je primila mnoge nominacije, ali i nagradu za najbolju izvođačicu 2009. Snažna vokalna interpretacija i performansi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Slijede albumi D.I.Y. te World Raw 3 koji je dobio mnoga priznanja od struke, medija i publike, a Nacional ga je proglasio jednim od najboljih albuma 2018. Diyala je dio djetinjstva provela u Brooklynu gdje joj se engleski jezik uvukao pod kožu, pa tako i najbolje oblikuje svoj glazbeni izričaj. Veliki je ljubitelj glazbenih suradnja, a neke od najboljih su s Edom Maajkom, Reverse Engeneringom, Bunzerom, Danza Macabrom, Andreom Ljekajom, a i mnogim drugima. Time se Diyala ističe kao izvođačica koja se ne ustručava eksperimentirati sa svojim flowom.

https://www.youtube.com/watch?v=deYhSR57DUw
https://www.facebook.com/diyala.music

Tech N9ne rođen je 1971. u Kansas Cityju kao Aaron Dontez Yates. Svoje umjetničko ime duguje reperu Black Waltu kojega je njegov vrlo brzi stil repanja ("chopper") podsjetio na poluautomatski pištolj TEC-9. Osim repanja bavi se produkcijom, glumom i poduzetništvom te je suvlasnik izdavačke kuće Strange Music. Njegova glazba našla se u brojnim filmovima, TV emisijama, kao i video igricama, a dovoljno je reći da je imao vrlo s uspješne hitove s imenima kao što su Eminem, Kendrick Lamar, Busta Rhymes, Jonathan Davis i Serj Tankian. Poznat je kao vrlo plodan autor, do sada je izbacio 12 studijskih albuma koji su prodani u više od dva milijuna primjeraka, a u Zagrebu će osim svojih najvećih hitova predstaviti i aktualni album "Planet" koji je svjetlo dana ugledao u ožujku 2018.

Krizz Kaliko, pravim imenom Samuel William Christopher Watson IV, rođen je 1974. u Kansasu. Svoju rap karijeru započeo je u drugoj polovici devedesetih, a suradnja s Tech N9nom traje još iz toga perioda nakon što mu je Krizz predložio određene izmjene u jednoj pjesmi. Tech N9ne mu je dao priliku da popravi što misli da treba i to ga je toliko oduševilo da ga je odmah potpisao za svoj Strange Music. Krizz je do sada izbacio šest albuma, a najveći hit mu je "Unstable" s gotovo 10 milijuna pregleda na youtubeu u kojem progovara o psihičkim problemima koji su vrlo česta tema njegovih pjesama.

Smoke Mardeljano. Civilno ime Miloš Stojanović. Član Mrak Klana (Povlo, Kizha, Dziboni).Rođen u Beogradu. Dolazi s Voždovca (VTH). Smokiša je već, slobodno se može reći, domaći dečko u Zagrebu. Nastupio je u Vintageu, Saxu, Tvornici, a sad će rokati prije Techa i Krizza. U svakom slučaju vrlo zanimljiva životna priča, a ono o čemu repa nije gledao samo u filmovima.

promo guy // 26/02/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*