home > njuz > Brucošijada FFZG-a @ SKUC Pauk, 30/11/2018

kontakt | search |

Brucošijada FFZG-a @ SKUC Pauk, 30/11/2018

Izvještaj s Brucošijade Filozofskog fakulteta u Zagrebu, 30.11.2018.

Zagrebački Filozofski fakultet odavno je poznat po buntovnošću svojih studenta, a kako je krenulo, uskoro bi mogao postati poznat i po njihovu izvrsnom glazbenom ukusu te odličnoj organizaciji. Nakon pet godina pauze, u petak navečer, ili bi preciznije bilo reći u subotu ujutro, preko tisuću studenata uživalo je na Brucošijadi Filozofskog. Sam ambijent dvorane Pauk u Studentskom domu Stjepan Radić odavao je kako se radi o brucošijadi upravo Filozofskog fakulteta jer su studenti širom nje postavili svoje transparente. Osim Pauka, za publiku je bio otvoren i SKUC koji je bio chill out zona za vrijeme višesatne svirke. Publiku su kroz cijelu večer vodile izvrsne voditeljice Anka i Irena koje su na otvorenju i same zapjevale.

Moskau je otvorio ovu Brucošijadu Filozofskog i izveo 'Moskau Medley', presjek svojih pjesama u trajanju od sat vremena. Već je dobro znano da Moskau stvara kvalitetnu glazbu, a da su njihovi nastupi uvijek zanimljivi i drugačiji pa tako ni na Brucošijadi svog fakulteta nisu nikoga ostavili razočaranim.

Prije sljedećeg benda dekanica Filozofskog fakulteta održala je pozdravni govor brucošima u kojem ih je ohrabrila za ovu akademsku godinu, ali najavila je i uvođenje nekih promjena, ako što su e-indeksi i nova menza.

Dečki iz Fire in Cairo su očekivano dobro odradili svoj nastup i još jednom pokazali kako su izrazito kvalitetan bend od kojeg se u budućnosti puno toga očekuje. Odlično su zagrijali publiku za headlinere te večeri - TBF. Popularni splitski bend izveo je svoje poznate hitove kao što su 'Smak svita', 'Veseljko', 'Data' i druge te je tijekom sat i pol svirke cijeli Pauk bio na rubu delirija. Atmosfera je bila iznad svih očekivanja pa su se tako TBF-ovci na poziv publike vratili i na bis na kojem su zapjevali 'Lud za njom'.

-Ova večer će ostati zapamćena - poručio je Mladen iz TBF-a.

Vrhunac večeri bio je, a tko drugi nego, Alen Vitasović. Nastup je istarski pjevač, koji je ove godine proslavio 35 godina karijere i 25 godina solo karijere, započeo pjesmom Sandra, koja je posvećena njegovoj supruzi. Jedna od zaluđenih obožavateljica toliko se 'ufurala' u Alenove pjesme da ju je pjevač pozvao na pozornicu, gdje je s njim otpjevala nekoliko pjesama. Publika je uživala u njegovom nastupu, a vrhunac je naravno bila neizostavna pjesma na svakom Alenovom nastupu, njegova obrada Princeove pjesme 'Purple rain'. Alen je također izveo i svoje najveće hitove kao što su 'Ja ne gren' i 'Ne morem bež nje'.

Znamo da se o Kuku$ima ne raspravlja, ali dečki su odlično nastavili nabrijavati atmosferu i očekivano - napravili scenu! Nastup su otvorili svojim zadnjim singlom 'Real slavs', a na pozornici su im se pridružile i plesačice. Publika je uživala u njihovom nastupu, a Goca je u jednom trenu ostao i bez majice.

Jolly Rogers su na kraju zakucali s malo irskog punka, a za to kakva je atmosfera vladala za vrijeme njihovog nastupa najbolje svjedoči vlakić u kojem je sudjelovao cijeli Pauk. Dečki su uživali u svirci do te mjere da se na pozornici i klečalo i ležalo, a publika ih nije željela pustiti s pozornice.

Ovogodišnja Brucošijada FFZG-a nakon duge stanke hvaljena je sa svih strana zbog odlične organizacije i uključenosti volontera. Stvorena su velika očekivanja za sljedeću godinu, a nije se jednom čulo da su za petama već etabliranoj FER-ovoj brucošijadi. Šest kvalitetnih izvođača napunilo je Pauk i studenti su se zabavljali do jutra, a pri svemu tome se osjećalo i buntovništvo i zajedništvo Filozofskog fakulteta. Tko zna, možda su izvođači studente pripremili za neke nove borbe.

FOTOGALERIJA:
https://www.facebook.com/pg/kaesefef/photos/?tab=album&album_id=2248064728806475

promo guy // 02/12/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*