home > njuz > NOVA IZDANJA: "Balkan Under the Radar", Big Strip Gorilla, Cota G4, Detroit Groove Gang, Gane, Hladno Pivo & Josipa Lisac.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: "Balkan Under the Radar", Big Strip Gorilla, Cota G4, Detroit Groove Gang, Gane, Hladno Pivo & Josipa Lisac.

01. KOMPILACIJA "BALKAN UNDER THE RADAR"!

Posle višemesečne pripreme, regionalna kompilacija "Balkan Under The Radar", pod okriljem Black Planet Records-a doživela je svoje peto izdanje. Budući da je već učvrstila zvuk etikete i rezidente, ekipa sa Crne planete nam ove godine predstavlja album "Under The Black Flag". Kompilacije "Balkan Under The Radar" imaju za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora bivše Jugoslavije i Balkana, uz naravno naše rezidente i prijatelje. Uspeli smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika. Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju, a sve su ranije neobjavljene. Ovog puta kompilacija se sastoji iz dve celine sa 31 numerom izvođača iz celog regiona. Prvi deo je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim projektima sa vokalima. Drugi deo je posvećen eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici i elektronici a sadrži noise i eksperimentalne uratke. Što se tiče zastupljenosti pravaca - i ovoga put je dijapazon širok - alternativa, post rock, new/dark wave, avant garde, bass music, elektronika, industrial, ambient, dnb, noise, jazz, hip hop, dub, fusion, experimental itd.
[  ]

Kompilaciju možete skinuti ovde [mp3 320]: http://alturl.com/yt6xj
flac: http://alturl.com/cnx48
Ukoliko ste propustili prethodne kompilacije, evo kumulativnog linka: http://alturl.com/226md

02. BIG STRIP GORILLA - NOVI SINGL I SPOT!

Zagrebački band Big Strip Gorila predstavlja novi singl i spot za pjesmu "Novi mjesec". To je ujedno i posljednji singl s albuma-prvijenca "Moment" kojim će zaključiti jednu etapu i najaviti rad na novom materijalu.



Videospot je nastao kao razigrana umjetnička suradnja benda s redateljem Tonijem Mijačem i splitskim performerom Marinom Tudorom koji se dugi niz godina bavi izvedbama s dijapozitivima. Taj spoj aktivirao je svakog od sudionika da se okusi u ulozi koautora te timskom sinergijom stvori vizualni mozaik koji je na kraju rezultirao ovim djelom. Oblici i slike svakodnevnih predmeta zabilježeni kamerom produkt su trenutne inspiracije na atmosferu pjesme i kretnje članova benda. Mix i snimku napravio je producent Boris Fischer, dok je za master snimku zaslužan Goran Martinac.
Big Strip Gorila svoju glazbu opisuju kao "zoo-rock". Album-prvijenac naziva "Moment" objavljen je 28. listopada 2016. godine, a album je od datuma izlaska pet uzastopnih tjedana proveo na top listi najprodavanijih domaćih albuma te se uz odlične kritike našao se i na većini domaćih top lista najboljih albuma u 2016. godini.

03. COTA G4 - NOVI ALBUM i SPOT!

Hard rock duhovi Cota G4 oživjeli su u baroknom ambijentu dvorca grofa Jankovića u Daruvaru snimajući svoj treći album ENTROPIA koji je s današnjim danom zabljesnuo na policama Dallas Recordsa, a uz album snimili su i novi spot za pjesmu Kad bio sam njen. Bend uskoro slavi 20 godina postojanja i s ovim albumom najavljuju svoj dugoočekivani povratak na sam vrh hrvatske rock scene.



Album ENTROPIA sastoji se od 11 pjesama koje u svojoj specifičnosti čine jednu posebnu cjelinu koja oživljava pod producentskom palicom Rejhana Okanovića -Regija. Uz tri stalna člana benda: Marka Osmanovića, Dinka Likara i Daria Horvata, album su svojim angažmanom obogatili: Anna Popova, Bernard Pavar, Damjan Deurić, Krešo Oremuš, Majkl Jagunić, Matej Predojević - Petrić i sam producent Rejhan Okanović- Regi.
[  ]

Snimanje albuma trajalo je sedam dana, te je po riječima svih uključenih u ovo oživljavanje Cote G4, to bilo istodobno oduševljavajuće, inspirirajuće iskustvo, ali i veliki izazov. Pošto je za snimanje korišten sami ambijent dvorca, kao što se to radilo 60-ih i 70-ih godina, to je bendu dalo dodatni, željeni, retro zvuk. Osim samog zvuka taj ambijent dao je i inspiraciju za snimanje video spota koji odiše viteškom tematikom. Sama činjenica da je bend za vrijeme snimanja živio u Dvorcu, kao i to da je na albumu sve stvarno i obojeno emocijama pobuđenih duhovima prošlosti, time je ovaj daruvarski hard rock band htio odati počast svom gradu i njegovoj bogatoj povijesti.

04. SIDE PROJECT - NOVI ALBUM!

Sve popularniji dark-pop duo Side Project objavio je dugoočekivani drugi album "Lonely Boys" najavljen istoimenim singlom prije nekoliko mjeseci. Naslovni singl govori o njima kao ljudima koji cijene i ne skrivaju emocije te svima onima koji se s njima na tom području mogu povezati.
"Ta tematika proteže se kroz cijeli album. Ljubav, mržnja. Mentalno zdravlje, bolest. Puno suprotnosti s kojima smo se zadnjih godina susretali. Pisanje tekstova i rad na glazbi za album pomogli su nam naučiti o svim potencijalnim i stvarnim povredama koje svaki život nosi i naučili se boriti za sve ono dobro", istaknuli su Anja i Luka.



Album autorski potpisuje sam Side Project, a kao i prije, surađuju s Filipom Filkovićem Philatzom na spotovima i Coded Edgeom u dizajnerskom smislu. Naslovnicu albuma dizajnirali su koristeći ilustracije "usamljenih dječaka" Julije Sture i fotografiju Dore Šarić. Novi logo benda dizajnirali su kako bi prikazao dvije sile suprotnih snaga u simbiozi. Novi album donosi i sjajne suradnje poput one s Irenom Žilić na pjesmi "Would You" i povremene semplirane vokale Nikol Ćaćić (NLV).
Anja i Luka svoju priču su započeli još 2012. godine snimajući covere pjesama, nakon čega su krenuli s autorskim stvarima. Album prvijenac "Things Which No One Else Should Know About" objavili su 2015. godine, a album je bio popraćen sjajnim kritikama. Na novom albumu krenuli su raditi odmah nakon objave prvoga te su u međuvremenu objavili singlove "Guns" i "Giving Souls Away" koje nisu uvrstili na album.

05. DETROIT GROOVE GANG - NOVI SINGL I SPOT!

Detroit Groove Gang je Rock 'n' Roll kolektiv. Prijatelji čvrsto povezani u ljubavi prema glazbi. Detroit Groove Gang je nastao spontano nakon zajedničkog gledanja filma "Get On Up" o životu Jamesa Browna.



Pjesma "In your green eyes" snimljena je i nastala u jednoj večeri u stanu jednog od članova kolektiva u petak 1.12 ove godine. Pjesma je inspirirana jednom ženom i pjesmom Edgara Allana Poe-a. Ništa nije unaprijed planirano, dogovarano i vježbano. Sve nastaje u trenutku i na mjestu kad se kolektiv skupi. U svom radu kolektiv se vodi slobodnim strujanjem svijesti i kako pjesme nastaju, tako se i objavljuju. Cilj je stvarati glazbu bez puno razmišljanja i bez naknadnog dotjerivanja. I same članove kolektiva iznenađuju rezultati snimanja. Sve se događa spontano i nitko nema unaprijed određenu ulogu niti zna koji će instrument svirati dok ne dođe do samog snimanja. Tako nastale pjesme materijalizirani su osjećaji i misli koji su prevladali u samom trenutku snimanja. Pjesma "In your green eyes" govori o ljubavi prema ženi koja je toliko jaka da osoba koja ju osjeća nikad nije htjela biti nitko drugi upravo zbog nje.
Prvi album pod nazivom "Motor City Funk" izlazi uskoro za izdavačku kuću Juda Records.

06. GANE - NOVI ALBUM!

Nakon prva dva singla sa novog albuma "Nema u hipu hop" te promocije istog 14.10.2017. u riječkoj Beertiji, točnije, njezinom koncertnom dijelu, Klubu, RImatore Vam nudi kompletni album na free download (www.mediafire.com/file/l8sw1s68teo9ab2).

Naslovni singl "Nema u hipu hop", koji je sniman u New Yorku, kao i funky plesnjak "Ubojstvo" kao drugi singl, dobili su svoje spotove u produkciji Nocturno Pro Studija, a u planu je izrada trećeg videa.
[  ]

Album "Nema u hipu hop", koji je izašao pod etiketom SIPA Music, sadrži 13 pjesama različitih tematika, a kao gosti se pojavljuju:

General Woo, polovica kultne grupe Tram 11 koja je trenutno na povratničkoj turneji,
Saša Antić, leader TBF-a,
Kid Pex iz Beča,
Sova Animal, koji zajedno sa Ganetom čini GR#AS,
Ostale riječke rap snage Suicide, Denno Carvaglio, Miroy te Bigg Knock koji godinama već živi i radi u Vancouveru, ali to ga nije spriječilo da na ovom albumu sudjeluje sa versom i instrumentalom. Možda i najjače ime koje gostuje na ovom materijalu je engleski reper KC Da Rookee koji je albumima sa početka 2000-ih godina "Rookeestizza" i "Nexcalibur", kao i nedavnim "Chosen" upao "u uši" rap glavama sa ovih prostora, ali i diljem Europe.

Za produkciju su zaslužni Dust, D'Knock, SoulClap, Stac & Sonny Picasso, Bigg Knock, Sova Animal te DJ King, a jednu matricu odradio je i sam Gane pod pseudonimom RImatorsky.
Album se, naravno, može podržati i kupnjom istog, i to na većini digitalnih servisa (Deezer, iTunes, CD Baby itd.), kao i naručiti fizički primjerak na mail nemauhipuhop@gmail.com ili u inbox Ganetove facebook stranice (www.facebook.com/GaneRImatoreMC).

1.singl: www.youtube.com/watch?v=gtVjnyOU6FQ
2.singl: www.youtube.com/watch?v=h1MgSWQ3Ygo

07. HLADNO PIVO & JOSIPA LISAC - KOMPILACIJA I SURADNJA!

Hladno Pivo, naš najbolji i najpopularniji punk rock bend obilježava 30 godina postojanja! Velika je to obljetnica, a oni su još uvijek iskreni i nabrijani kao i 1987. godine kad su kao klinci krenuli putem Ramonesa, Clasha i Black Flaga. Hladno Pivo danas je rock institucija s osam studijskih albuma iza sebe, tri koncertna albuma i prvom kompilacijom najvećih hitova koja je od danas u prodaji - bend je odabrao 23 pjesme koje su, poslužit ćemo se citatom Aleksandra Dragaša - "ušle u narod ili barem u umove i duše dobrohotnog i slobodoumnog dijela ove i susjednih nacija"!

Pjesme "Ne volim te", "Šamar","Samo za taj osjećaj" i "Zimmer Frei" slušat ćemo u novim verzijama, a nakon 14 godina "glasovi, tonovi rasuti" skupljeni su ponovno, ovaj put u suradnji Hladnog Piva i neponovljive Josipe Lisac - "Soundtrack za život"! Krik dive reže sivu svakodnevicu kao i rifovi Hladnog Piva koji sve ove godine odzvanjaju zagrebačkim ulicama. Svi tražimo tu pjesmu koja će nam biti štit i riječi kojima ćemo sjeći sve što nam smeta - "Soundtrack za život" je zato tu, u novoj verziji, kao posveta svemu što su dečki iz Hladnog Piva u ovih 30 godina napravili, kao posveta svima koji su ostavili trag u bendu i kao zahvala svima koji su uz glazbu Hladnog Piva sve ove godine!

23 pjesme iz svih faza karijere - "Pjevajte nešto ljubavno", "Trening za umiranje", "Politika", "Pijan", "Nije sve tako sivo", "Pitala si me", "Ezoterija", "Na ovim prostorima" - zatvaraju jedno poglavlje obilježeno beskompromisnim tekstovima, punkerskim stavom i rifovima kojima su razdrmavali učmalost u koju smo, i u koju još uvijek svako toliko zaglibimo, kao i sjajnim i komercijalnim pop rock pjesmama iz kasnije faze karijere kad su zaplovili, uvjetno rečeno, mirnijim vodama. No, Hladno Pivo nikad ne miruje - tek je 30 godina iza njih. Für immer Punk!

"Soundtrack za život" u suradnji s divom Josipom Lisac poslušajte na YouTube kanalu Hladnog Piva:

"Greatest hits" kompilaciju za čije je sjajno likovno oblikovanje zaslužan studio Šesnić & Turković nabavite po cijeni od 89 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

promo guy // 06/12/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*