home > njuz > NOVA IZDANJA: Mel Camino, Mnogi Drugi, Clone Age ft. Lea Radolfi (Judette), Krešo Bengalka ft. Stipe Srdela, Tús Nua.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Mel Camino, Mnogi Drugi, Clone Age ft. Lea Radolfi (Judette), Krešo Bengalka ft. Stipe Srdela, Tús Nua.

01. MEL CAMINO - NOVI SINGL!

Velikogorički rock bend Mel Camino predstavlja singl "Terasa", drugi najavni singl četvrtog studijskog albuma "Kad? Sad!". Glazbenu produkciju potpisuje Mark Mrakovčić, autori glazbe su Viktor Grabar, Tomislav Tonković i Zoran Smoljanović, tekst je napisao Zlatko Majsec, a aranžman su zajedničkim snagama napravili Mark Mrakovčić i cijeli sastav Mel Camino. Za pjesmu "Terasa" je snimljen efektan, dinamičan, duhovit, neuobičajen i "stripovski" videospot, koji uz standardne snimke sadrži i mnogo animiranih dijelova. Spot je režirao Mislav Muretić, a snimio Dario Hacek, uz asistenciju Morane Belančić.

"Terasa je pjesma nastala u jednom dahu nakon što smo terasu omiljenog nam birca, punu čulnih podražaja svih vrsta i namjena, zamijenili našom podzemnom buksom bez prozora. Naglo odsječeni od sreće koja nas je prožimala u vanjskom svijetu punom prekrasnih žena, cvrkuta ptica, sunca, ića i pića, iz čiste smo kompenzacije napravili pjesmu koja obiluje svim navedenim momentima. Njen upečatljiv riff i zarazan refren slušatelju brzo penetriraju u uho i zadrže se u njem sve dok odande ne izađu. Pjesmu je, baš kao i ostatak nadolazećeg albuma "Kad? Sad!" snimio i producirao Mark Mrakovčić. Spot, koji je mitsko čudovište - polu strip polu video, režirao je Mislav Muretić, a njegove je ideje kamerom popratio Dario Hacek uz asistenciju Morane Belančić." - kažu dečki iz Mel Camina.

Mel Camino je objavio tri studijska albuma - "Kapadokija" (2010.), "Kolumbo svoje duše" (2013.) i "Avion bez uzletne piste (2014.), a najavnim singlom "Novo vrijeme" i pjesmom "Terasa" najavljuje četvrti studijski album "Kad? Sad!" koji izlazi 2018. godine.

Mel Camino možete poslušati (akustično) uživo u utorak, 3. listopadu u zagrebačkoj knjižari Rockmark, gdje će nastupiti u programu "Akustika", u sklopu festivala "Velika rock eksplozija #10". Priliku da čujete nabrijani, električni Mel Camino imate već 12. listopada u klubu "Katran" u finalu Karlovačko RockOff festivala.



02. MNOGI DRUGI - PRVI ALBUM!

Mnogi Drugi, sjajni zagrebački akustični alternativni rock bend, tri godine od početka snimanja i nekoliko predstavljenih singlova objavili su debitantski album jednostavnog, ali efektnog naziva "Prvi".

"Prvi" donosi šest dosadašnjih singlova: "Upeklo je", "Slonovi", "Voda", "Čudan svijet", "Maske" i "Duboka" te još šest neobjavljenih pjesama kojima se zatvara krug ovog, pomalo drugačijeg albuma kojim će vas Mnogi Drugi uvesti u njihov pomaknuti svijet isprepleten simboličnim i dvosmislenim tekstovima, zaraznim melodijama i filigranskim gitarskim dionicama.

Autorski izuzetno jake pjesme vodit će vas "gore-dolje, lijevo-desno", igrati se simbolikom i kritikom društva. Svaka pjesma na "Prvom" priča određenu priču, no sve funkcionira kao zaokružena cjelina. I upravo će zato ovaj album biti nezaobilazan za svakog ljubitelja odlične glazbe. Hrvatska "alternativna" scena još jednom dokazuje koliko je jaka, a Croatia Records kao najeminentnija diskografska kuća uvijek će spremno podržati bendove koji, kao što je slučaj s Mnogim Drugima, nude nešto novo i zanimljivo i upravo je to najbolji ulog u budućnost hrvatske glazbe.

Osim glazbe, pokazatelj koliko Mnogi Drugi ulažu u sebe je i sjajno likovno oblikovanje za koje je zaslužan Ante Jelinčić, ujedno i član benda. "Jako smo sretni što album konačno izlazi. Leo Anđelković je majstorski dovršio snimanje i producentski ga je doveo do vrhunca. Zadnjih pola godine željno iščekujemo promociju, usvirani smo i Tvornicu ćemo 19. listopada dovesti do usijanja", poručili su članovi benda te najavili koncertnu promociju albuma u zagrebačkoj Tvornici kulture!

Siniša Miklaužić o albumu "Prvi" za glazbeni portal Muzika.hr: "Prvi je vrlo dobar prvijenac jednog i ne više toliko mladog benda, ali benda s članovima koji imaju jasnu viziju svojeg razvoja. Danas se drugačije gleda na glazbu nego prije deset ili pedeset godina, danas je najbitnije biti u medijima, Youtubeu, Facebooku, koncertima... A tu su Mnogi Drugi jaki. Sad kad iza sebe imaju i prvijenac poput albuma Prvi, preostaje nam vidjeti da li se može spojiti publika alternativnijeg i komercijalnijeg zvuka koja će zavoljeti ovaj bend. Predispozicije su sve tu, tu nema sumnje."

Dubravko Jagatić o albumu "Prvi" za Nacional: "Odličan ulaz na scenu nove grupe koja tek treba narasti, ali s razlogom naslućuju da nećemo promašiti obratimo li već sada pažnju na njihove pjesme."

Album "Prvi" nabavite po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili u njihovom Webshopu: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=953989

03. CLONE AGE FT. LEA RADOLFI (JUDETTE) - NOVI SINGL I SPOT!

Čakovečki rock band Clone Age nakon odlično prihvaćenog albuma "Fuse" iz 2016. godine, premijerno objavljuje svoj novi singl "Nestajemo" kojeg su snimili u suradnji s pop-rock pjevačicom Leom Radolfi iz benda Judette! Budući da je ovo njihov prvi singl na hrvatskom jeziku, novo izdanje određeni je zaokret u odnosu na dosadašnji rad benda.

"Pjesma obrađuje tematiku odnosa među ljudima, zanemarivanja određenih vrijednosti nauštrb drugih kao i zabluda o tome što je bitno ili nebitno u životu" (Robert Kriković)

Radnja spota smještena je u intimni interijer, a tematizira emocionalni odnos dvoje ljudi koji je prepun intezivnih reakcija. Pomalo katarzičan video spot koji će publiku zaintrigirati svojim snažnim emocionalnim nabojem, snimio je redatelj Dinko Šimac.

"Naša glazba je miks naših sličnosti, ali još više naših različitosti koje ju čine onakvom kakva jest. Kao jedan od rijetkih istinskih hrvatskih alternativnih rock bendova, njegujemo novi izričaj i originalan zvuk. Zbog naših hard drive rifova i snažnih vokala, "rock" živi dalje!", poručuju iz benda.

Autor glazbe je Adrijano Valpatić, autor teksta Nenad Rešetar, a autori aranžmana su Adrijano Valpatić, Nenad Rešetar, Robert Kriković, Marko Lajtman i Lea Radolfi. Audio recording potpisuju Adrijano Valpatić i Mark Mrakovčić, a produkciju Clone Age.



04. KREŠO BENGALKA FT. STIPE SRDELA - NOVI SINGL I SPOT!

Krešo Bengalka nakon odlične pjesme "Šta ćeš?" objavljuje treći singl s novog albuma "Split Zoo" koji izlazi u veljači iduće godine. Radi se o pjesmi "Nokturno" koju je snimio skupa sa Stipom Srdelom, a singl je inspiriran noćima u gradu Splitu.

Kadrovi spota snimani su za vrijeme festivala Ultra, u mračnim kutevima blizu splitskog stadiona na Poljudu. Kameru i montažu potpisuje Marijan Jurčević, glazbu Krešo Bengalka, a stihove Krešo Bengalka i Stipe Srdela. Tema pjesme obuhvaća život na 'tankome ledu', spajanje 'kraja s krajem', uz neizbježan tvrd pristup, kako lirički tako i glazbeno. Spot je sniman po uzoru na spotove njemačkih i francuskih rap izvođača.

Splitski reper priprema i mini turneju po regiji kako bi ispromovirao još uvijek svježi album prvijenac, objavljen u veljači ove godine. Najavio je nekoliko nastupa, među kojima se ističu koncert u Splitu 4. studenog te koncert u zagrebačkom klubu KSET 17. studenog.

Krešo Bengalka je 2012. godine debitirao na prvom albumu Kiše metaka, dok se publici premijerno predstavio singlom "Konan" istog benda. Dvije godine kasnije je sa splitskim reperom Žuvijem formirao duo te je objavio album "Brokva" na kojem potpisuje i produkciju. S Kišom metaka je "odradio" niz koncerata po Hrvatskoj i regiji, a u veljači ove godine objavio je samostalni album "Finale", na kojem se nalaze od ranije poznati hitovi "Kalashnikov", "Pobjeda" i "El Comandante".



05. TUS NUA - NOVI ALBUM!

Tročlani bend iz Zagreba Tús Nua objavio je svoj prvi album "Horizons" 15. rujna ove godine, a album su publici predstavili putem svoje Bandcamp stranice. Svoje studijsko izdanje najavili su singlovima "Matches" i "Geysir" te spotovima za iste pjesme. Na albumu je ukupno 9 pjesama, koje su snimali i miksali u periodu od godinu dana u Chicken Sound Studiju (Vedran Kovačić-Beli). Master su radili Vedran Kovačić-Beli i Valent Samardžija, dok je za ilustracije i dizajn zaslužna Eva Badanjak.
Uz standardnu postavu benda (Jordi Ilić, Jelena Božić, Matea Milevoj), na nekoliko pjesama su gostovale članice benda Žen, Sara Ercegović (bubnjevi na "Geysir", "Obvious" i "Repeat") i Eva Badanjak (synth na "There's a thin line between everything"), zatim Ivana Picek (Pi) kao back vokal na "There's a thin line between everything", Lucija Potočnik (Irena Žilić, ex Mika Male) koja je odsvirala bas na "Matches", te Goran Grey (###) koji je gostovao na bubnjevima za "Fight", a na nekolicini pjesama u aranžmanu je sudjelovala Emerge Dora (ex Bleeding on Wednesday, Vice Atlantic).

Tús Nua su dosad nastupali u Belgiji, Sloveniji i Hrvatskoj, a na listu zemalja uskoro će dodati i Austriju jer ih 11.11. očekuje nastup u Postgarageu u Grazu. Odmah nakon toga odlaze u Ljubljanu gdje će 18.11. svirati u Menzi pri koritu u Metelkovoj. U prosincu će u Zagrebu održati promociju albuma, a točan datum bit će objavljen naknadno.

promo guy // 24/09/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*