home > njuz > ZLATNA KOOGLA pt03 - Rekordno glasanje, ali...

kontakt | search |

ZLATNA KOOGLA pt03 - Rekordno glasanje, ali...

Iako bi prema dosadašnjem tijeku glasanja ovo trebala biti rekordna godina, sponzori tako ne misle, stoga Vam prenosimo u cijelosti proglas organizatora i još jednu molbu za spas:

Poštovani

zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je nakon polovice roka predviđenog za drugi krug glasanja u svim kategorijama nacionalne godišnje glazbene nagrade i festivala Zlatna Koogla 2007., zaprimljeno oko 26 000 glasova.

Radi se o odličnom odazivu publike koji potvrđuje veliki interes za nagradu i učestvovanje u jedinstvenom i najvećem biračkom tijelu. Usporedivo s rezultatima preklani (27 000 glasova sveukupno), te lani (38 000 glasova), sve upućuje na to da će godine odaziv publike biti najveći. Glasovanje na službenim stranicama nagrade Zlatna Koogla 2007 traje do 20. ožujka.

Odnosni nas podaci tim više vesele jer dokazuju kako postoji veliki interes publike kojoj se obraćamo, za razliku od odnosnih državnih i gradskih institucija, te mnoštva sponzora od kojih već redovno svaku godinu zaredom dobijamo obavještenja da naš program NE zadovoljava kriterije prema kojima od njih tražimo simboličnu financijsku pomoć kako bi realizirali festival i unaprijedili stanje na domaćoj pop kulturnoj sceni.

Naš dosadašnji rad i rezultate ne smatraju potvrdom kvalitete.

Niti činjenica da se na Zlatnoj Koogli u dosadašnje četiri godine održavanja odazvalo oko 100 najpoznatijih domaćih izvođača, ali i novih izvođača i gostiju iz susjednih država, niti činjenica što iz godine u godinu skrećemo pozornost na gomilu kvalitetnih mladih imena, stimulirajući osvježavanje domaće moderne glazbene scene nevezane stilovima, a niti činjenica da su nas službenim notama podržali urednici nekih od najpoznatijih svjetskih glazbenih magazina, novinari centralnog, američkog ureda MTV-a, sastavi Hives, Prodigy, Mercury Rev, De La Soul, Public Enemy, Jon Spencer Blues Explosion, Roger Sanchez, ili na svojim Internet stranicama uvažili svetski relevantna imena poput skupina R.E.M., a Franz Ferdinand u dva navrata osobno primili nagradu i zahvalili se na ukazanom povjerenju - nije dovoljnom potvrdom za skromnu financijsku pomoć pri organiziranju takvog projekta oko kojeg svake godine po 6 mjeseci radi 50-ak volontera.

Čak i ovogodišnji apeli humanitarnom notom festivala, kojom smo pokušali uz pomoć sponzora i institucija osnovati zakladu i fondove za pomoć mladim i kvalitetnim domaćim glazbenicima - ostao je bez pozitivnog odgovora nadležnih institucija, te ogromne količine sponzora kojima smo se obraćali, njih preko 400. Uključujući glavna tri četiri mobilna teleoperatera, pivske kompanije, osiguravajuća društva, banke, veleprodajne privatne poduzetnike, veleposlanstva i ambasade, vodeće marketinške agencije, osvježavajuća pića, i ostale potencijalno zainteresirane čija imena i logotipovi inače krase glazbene evente u državi, da ih ne izdvajamo poimence...

Ono što nam se činilo logičnim odbijanjem s početaka kada smo se trebali dokazati, nakon pete godine postalo je pitanjem nužde.

ZLATNA KOOGLA 2007 JE JEDINI POZNATI I RELEVANTNI NACIONALNI FESTIVAL NA SVIJETU KOJI SE ORGANIZIRA ZA 0 KUNA!!!

Radi se o kuriozitetu zbog kojeg se organizatori festivala namjeravaju obratiti upravi Guinnessove knjige rekorda, te zamoliti provjeru zadovoljavaju li uvjete za uvrštavanje.

Ali istovremeno, molili bismo medije i dobronamjernike da nam pomognu u pronalaženju odgovora na pitanje što treba u Hrvatskoj napraviti ne bi li dobili potporu odgovarajućih državnih ili privatnih institucija?

Ne shvatite nas krivo - ovo nije kukanje, već samo objektivno i kompletno obavještavanje javnosti kako funkcioniraju stvari u nekim segmentima glazbene i ine pop kulturne scene. I dok se ostali nekadašnji festivali gase u slučajevima ostanka bez platežnih sponzora, dok ZLATNA KOOGLA 2007 će se održati bez obzira na situaciju.

Odlučni da, uz pomoć medijskih pokrovitelja, napravimo još jednu feštu s mnoštvom zadovoljnih izvođača, gostiju i publike apeliramo na interesente da sudjelovanjem na festivalu, glasovanjem i kupovanjem ulaznica za koncert i dodjelu nagrada u zagrebačkoj Tvornici u subotu 31. ožujka 2007. - oni umjesto sponzora budu spasom jednog segmenta hrvatske glazbene scene.

promo guy // 05/03/2007

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*