home > njuz > Nova izdanja - Tri kapljice, Sajsi MC, Ivan Mihaljević, Emphasis, Antenat

kontakt | search |

Nova izdanja - Tri kapljice, Sajsi MC, Ivan Mihaljević, Emphasis, Antenat

Tri Kapljice, ženski rok trio iz Novog Sada, objavile su svoj drugi po redu singl ispraćen video spotom. U pitanju je singl "Jaka" koji je publika već imala prilike da čuje na emisiji Bunt Rok Masters. Pesma je snimana i producirana u studiju Do Re Mi, dok je za video bila zadužena ekipa Illegal Production, poznata po saradnji sa bendom Atheist Rap.

Njihov prvi singl "Hajde" pozicionirao ih je na mnoge domaće i regionalne top liste, a čak ih je doveo i do prvog mesta liste Twentilator - top lista regionalista zagrebačkog radija 808. Posle prošlogodišnjeg plasmana u finale najvećeg regonalnog demo festivala Demofest u Banja Luci, Tri Kapljice su počele rad na svom albumu prvencu koji će biti objavljen tokom 2017. godine za izdavačku kuću Lampshade Media.

Paralelno sa radom u studiju, odvijaju se i koncertne aktivnosti benda tako da će publika posle nastupa u Novom Sadu, Rumi, Bačkoj Palanci i Negotinu, uskoro biti u prilici da ih čuje i vidi u Šapcu, 01. aprila u klubu "Baro" i 08. aprila u kikindskom Pabu "J" gde će nastupiti u društvu svojih iskusnijih sugrađana, benda Atheist Rap.



Beogradska reperka Sajsi MC i DJ BKO objavili su novi video spot za pesmu "Clap Clap". Spot, čiju montažu potpisuje sam DJ BKO, imao je i svoju MTV premijeru 27. marta. Pesma je samo jedna od mnogih na kojima su ovo dvoje sarađivali, ali ovog puta ona predstavlja drugi singl sa njihovog budućeg zajedničkog albuma "Rad, rad i samo bleja". Spot je sačinjen od kadrova sa njihovog zajedničkog nastupa na Beer Festu 2016. godine koji se savršeno uklapaju uz house podlogu pesme.

"Želeli smo da napravimo klupski benger, kakav Tijana, BKO i ja volimo da čujemo u klubu i nadamo se da će se ljudima, a pogotovo didžejevima dopasti," izjavila je Sajsi MC i najavila nešto drugačiji zvuk. "Malo sam i ja promenila pristup tekstu, koji je daleko od klasičnog reperskog. Ljubaznošću Beer festa i produkcijske kuće LCF media, iskoristili smo snimke sa našeg nastupa sa Beer festa i taj vizual daje posebnu čar jer nam je taj nastup jedan od omiljenijih."



U pjesmi "Colorblind" Ivan Mihaljević snimio je sve instrumente, uz glavni vokal otpjevao je i sve prateće vokale, a također potpisuje aranžman i produkciju. Budući da i u pratećem videu Mihaljević svira sve instrumente prijatelji su video šaljivo prozvali "Mihaljević i njegovi klonovi".
Uz cjelokupan glazbeni dio - od ideje preko sviranja i snimanja do produkcije, Ivan Mihaljević autor je i teksta pjesme.
-- "Nedavno sam vozeći se tramvajem u svom gradu svjedočio sceni u kojoj je jedan od putnika omalovažavao i verbalno vrijeđao turiste samo zato što nisu iste rase. Općenito ne volim pisati o nekoj temi samo zato što je aktualna i proteže se kroz medijske naslove i/ili društvene mreže, ali ovaj događaj potaknuo me da napišem tekst za pjesmu društvene tematike. "Colorblind" postavlja pitanje da li bi svijet bio ljepši ako ne bismo razlikovali boje ljudske kože, kada bismo jedni druge gledali i vidjeli "iznutra"?"



Mjesec dana prije objavljivanja novog albuma, grupa čakovečka EMPHASIS lansirala je i novi video spot kojim najavljuju "Black.Mother.Earth". Album će biti objavljen za Geenger Records.



'Danas ima sutra' nova je stvar Antenata kojom prekidaju četverogodišnju kreativnu pauzu i najavljuju rad na novom materijalu. Prva pjesma koja je snimljena sa novim članovima, Makom Murtićem na saksu, Danijelom Hršakom na trubi i Fredericom Lanzom na klavijaturama. Na snimci gostuje i Karlo Slavikovski, prva truba u ranoj fazi benda, koji je ujedino sudjelovao u procesu nastanka pjesme. Pjesma je snimana u kultnom Kramasonik studiju, pod budnim uhom Hrvoja Nikšića, koji je također zaslužan za miks i master. Kako zvuči obnovljena postava Antenata moći ćete čuti 7.4. u Tvornici, na velikom slavljeničkom koncertu kojim bend obilježava 20 godina postojanja.

terapija // 31/03/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*