home > njuz > Nova izdanja 2017/2 - MIKI SOLUS, SLOMING MOOPS, dRUMELODY, MOJO MEN FROM MARS, PIJANO BAR, CLOUIE. EOT, DAVORIN BOGOVIĆ, HARVO JAY

kontakt | search |

Nova izdanja 2017/2 - MIKI SOLUS, SLOMING MOOPS, dRUMELODY, MOJO MEN FROM MARS, PIJANO BAR, CLOUIE. EOT, DAVORIN BOGOVIĆ, HARVO JAY

Dosta šarene ekipa u novim izdanjima...

MIKI SOLUS

Miki Solus je član žirija talent showa, a u novom singlu se predstavlja i kao duhoviti storyteller. Pjesma prati mladog Alena koji se prijavljuje na Talent show kako bi ostvario svoj san i postao poznati pjevač, ali mu na putu do sna stoje strogi članovi žirija.



Spot je režirao Anđelo Jurkas, redatelj koji je prošle godine snimio svoj prvijenac "Zbog tebe". Sam Miki kaže da mu je ovo najdraža pjesma koju je napisao u dosadašnjoj karijeri.

SLOMING MOOPS



Objavljen je drugi album Sloming Moopsa "Dance Drool" koji se može poslušati i skinuti na bandcampu benda https://slomingmoops.bandcamp.com/

MOJO MAN FROM MARS

Singl kao podrška očuvanju Jabuke, jer danas-sutra na red mogu doći i Močvara, Attack, Tvornica ...



free download na: http://mojomenfrommars.bandcamp.com/

dRUMELODY

Bubnjar u svijetu elektronike: dRUMELODY objavio LP "Aero"
[  ]

Vinilni album "Aero" sarajevskog futurističkog elektro-glazbenog projekta dRUMELODY objavljen je za Dancing Bear.
dRUMELODY je one man band u kojem glavnu riječ vodi bubnjar, perkusionist, strip crtač i animator Berin Tuzlić. Glavna karakteristika projekta leži u tome da bubanj kao instrument vodi glavnu riječ, posebice na live nastupima na kojima Tuzlić korespondira s glazbom u kojoj inače za bubnjara i perkusionistu nema mjesta.

dRUMELODY sve više pažnje privlači svojim neobičnim live actom i izvan regionalnih granica pa tako bilježi i nastupe u Berlinu, Amsterdamu,Talinu, Dubaiju...
"Aero", koji je inače sedmi album po redu, donosi devet novih skladbi. Ujedno je riječ o prvom albumu objavljenom za hrvatskog izdavača čime se dRUMELODY planira pobliže predstaviti i hrvatskoj publici.


"Zvijezda vodilja je konstanto potreba za drugačijim, jer u vremenu reciklaže u kakvom danas živimo neizdrživo je koliko ta reciklaža zaglupljuje, tako da je Aero jedna vrsta obrane koja već počinje da prelazi u napad. Inspirativno uživam da kao bubnjar kažem da sve drugačije komunicira i muzika, tako da bubanj, loopovi i video spojeni u dRUMELODY definiraju let u nepoznato koje donosi nova tehnologija za autore i ljude što žele danas i sutra i ne treba im jučer", izjavio je Berin Tuzlić povodom izlaska albuma "Aero" koji je objavljen na vinilu i mp3 formatu, kao što je dostupan na Deezeru i GooglePlayu.
Pjesme su producirane u sarajevskom studiju Wood, a Berin Tuzlić je autor i animiranih video spotova koji prate album.



Pjesme s albuma možete poslušati na glazbenoj platformi DEEZER:
http://www.deezer.com/album/14713292

PIJANO BAR

Zagrebački akustični sekstet Pijano Bar predstavlja singl i videospot "Zemljo". Riječ je o posljednjem singlu s albuma posvete Valungarima ("Pijano Bar svira Valungare - Uživo kod Vidre") te o pjesmi koja je najbliža novom zvuku Pijano Bara.

Autor pjesme, Marko Kova Kovačić kaže: ""Zemljo" je poziv majci zemlji da se otvori i proguta zlikovce svih vrsta, a može se shvatiti i kao poziv da nas proguta majka zemlja, kako se više ne bismo sramotili gledajući ekipu na i oko vlasti."



Spot je, pod redateljskom palicom Silvia Novosela i Marka Kove Kovačića, snimljen u "ugroženom" parku na zagrebačkoj Savici te u Gornjoj Stubici kod spomenika Matije Gupca, a kolor korekciju su napravili Ema Giunio i Marin Maršić. Snimku, miks i mastering potpisuje Hrvoje Prskalo Vidra, koji je uz Marka Firsta napravio i glazbenu produkciju. Glazbu i aranžman potpisuje cijeli Pijano Bar, autor teksta je Marko Kova Kovačić, a fotografija na naslovnici je djelo Silvia Novosela.

Pijano Bar se javnosti predstavio uspješnim singlovima "Probajmo zajedno" i "Nasukan" te hvaljenim albumom "Pijano Bar svira Valungare - Uživo kod Vidre", kojeg su promovirali zapaženim nastupom na festivalu "Velika rock eksplozija #9" u zagrebačkom klubu KSET. Nakon zatvaranja priče o glazbenim korjenima (Valungari), bend u veljači kreće s potpuno novim materijalima pa očekujte zanimljive singlove, spotove i brojne koncerte.

Pijano Bar je akustični sekstet u kojem je Marko Kova Kovačić iz Valungara pažljivo spojio vrhunske instrumentaliste i senzualnu pjevačicu Ivi First s vlastitom poetikom i poimanjem uhu i umu dostojne pop glazbe. Pitka, no nipošto banalna, autorska je niša po kojoj će ploviti "Pijano Bar", nastavljajući zagrebačku, pa i hrvatsku tradiciju kvalitetne šansonjersko zabavne glazbe. Marko First, prva violina, preuzeo je vodstvo proba i aranžersku koordinaciju, nenadmašna ritam sekcija iskusnih Kristijana Gregurića - Grge i Siniše Krstekanića - Sinketa, pumpa i ne da ni lijevo ni desno sjetno starogradskoj harmonici Andrije Laze, posuđenog iz bratskog benda Picksiebner.

CLOUIE

Clouie je prvi anti - kantautor u Kozmosu. Edicijom Podgarić session videa predstavlja prirodu Moslavačkog kraja, društvo i glazbu vremena u kojemu živimo. Ovom trodjelnom edicijom kupuje si vrijeme do albuma koji se planira za 2017. godinu. Svakog mjeseca bit će objavljen jedan video. Prva pjesma pod imenom Cakum pakum na vrlo jednostavan način dočarava sve radosti i gadosti glazbe 21. stoljeća. Raskošna forma i upitan sadržaj. Sama edicija snimljena je u srcu Moslavine u Podgariću od strane Vedrana Lukeca. Cakum pakum ujedno služi i kao najava predstojećeg koncerta: 7.2. Kset, Zagreb.



Clouie je prvi anti - kantautor u Kozmosu. Originalno dolazi iz Volodera, ali već neko vrijeme studira u Zagrebu. Dubinskom analizom stanja u glazbenoj industriji zaključio je kako trenutno jedino ima smisla "drmati" kavez, kako pasivnoj publici, tako i bezidejnim "muzičarima". Clouie je nastao početkom 2016. godine i do sada je svirao više puta u Zagrebu (Spunk, Radio Student, Booksa), u Koprivnici, a svakako su najvažnije turneje na koje Clouie često odlazi. Srpanj 2016. - (Široki Brijeg - WHF festival (BiH), Drvenik), kolovoz 2016. - (Zadar - Dubrovnik) i studeni 2016. - (Beograd (Srb), Osijek, Sivac (Srb), Novi Sad (Srb)). Clouie u 2017. godini planira snimiti album i otići na veliku Balkansku turneju.
Facebook: https://www.facebook.com/Clouievl/
Bandcamp: https://clouie.bandcamp.com/album/live-kino-slavica
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVDXydLPQPZNhIBYwc0SGTw

EOT

Alter rock-metal bend EoT predstavlja dugoočekivani album prvijenac "Defibrilacija". Debitantski album mladih karlovčana sadrži deset glasnih i nabrijanih autorskih pjesama na hrvatskom jeziku. Singlovi "Balkanska fiskultura", "U čemu je bit?", "Bye bye " i "Defibrilacija" već su dobro poznati u alternativnim krugovima, a uz njih album donosi još šest jednako žestokih, sirovih i kvalitetnih pjesama. Kad bučnu i razarajuću ritam sekciju "podebljate" virtuoznim, neobičnim i silovitim gitarskim riffovima, a na sve to dodate brilijantan Majin vokal koji vrhunski zvuči u rasponu od prekrasnog melodičnog pjevanja do gotovo histeričnog vrištanja; dobijete EoT - jedan od najperspektivnijih domaćih bendova.



Podsjetimo, EoT je pobijedio na čak šest demo festivala ("Mack Production", "O'Rock festival", "Rat bendova", "Glas mladih", "Croatia Bike Week gitarijada" i "Rovinj Music Festival"), a uz to su održali brojne koncerte i zapažene festivalske nastupe na "Demofestu" u Banja Luci, zagrebačkoj "Velikoj rock eksploziji" te dvostruki nastup (na Main i World stageu) na "INmusic festivalu".

Zagrebačka koncertna promocija albuma "Defibrilacija" će se održati u subotu, 18. ožujka u Jiggy Baru. Nastup počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

DAVORIN BOGOVIĆ

Bogović je opet tu!

Dvije godine nakon vrlo uspješnog i hvaljenog albuma Mjene, Davorin Bogović, izbacio novi singl 'Ja sam tu', iskonsku ljubavnu punk baladu kakvu u Hrvatskoj može snimiti samo Davorin Bogović.



Hrvatski Iggy Pop, prvi pjevač Prljavog kazališta i već više desetljeća vrlo uspješni samostalni autor i pjevač, Davorin Bogović odlučio se vratiti na glazbenu scenu s ljubavnom baladom u iskonskom punk stilu koja svojom iskrenošću podsjeća upravo na pjesme Iggy Popa iz njegove zrelije faze, a koje su redom sve bile hitovi i ne samo u alternativnim krugovima.

Da bi se isto moglo dogoditi i s ovim singlom, pobrinuli su se autori pjesme: Mario Domazet i Ernest Vinković koji su napisali glazbu, Emanuel Vlačić kao autor teksta te Zvonimir Domazet koji je pjesmu aranžirao. Ovo je prva suradnja Bogovića i spomenutih autora, a sudeći po kranjem rezultatu sigurno ne i posljednja.

Davorin Bogović jednako je poznat i priznat kao prvi pjevač Prljavog kazališta, u vrijeme dok je bend njegovao punk-novo valni izričaj, da bi nakon odlaska radio kao glazbeni urednik na Radiju 101, surađivao s mnogim glazbenicima, a vrlo brzo je osnovao i bend Davorin i Bogovići s kojim i danas svira. Zadnji album 'Mjene' izdan početkom 2015. godine odlično je primljen i kod kritike i kod slušatelja.

HARVO JAY

terapija // 06/02/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*