home > njuz > Nova izdanja 2017/6 - Sassja, Edo Maajka, Kanđžija, Tomislav Goluban, Chui ft Josipa Lisac

kontakt | search |

Nova izdanja 2017/6 - Sassja, Edo Maajka, Kanđžija, Tomislav Goluban, Chui ft Josipa Lisac

Sassja

Zdrava doza cinizma i dobrog humora obilježava ovu pjevnu, himničnu pjesmu koja će i najtvrđe spavalice probuditi iz zimskog sna. Glazbu i aranžman potpisuju Kantriman i Sassja, dok je simpatičan spot koji prati pjesmu zajedničko djelo Sassje i Jasmina Jatića. "No problemo" pjesma je koja donosi snažan ritam i bogatu zvučnu pozadinu zahvaljujući cijelom setu instrumenata kojih su se prihvatili Jaka Berger Brgs (bubanj), Klemen Zupan Zupi (truba) i Andrej Fon Črč (saksofon).
Osim na radijskim eterima, stih "No problemo, tvoji smo sekoooo!" odjekivat će i pozornicama u Banjaluci i Sarajevu, gdje Sassja nastupa 16. i 18. ožujka, a u svibnju je čeka veliki nastup na Exitovom Sea Star Festivalu u Umagu.



Edo Maajka

Edo Maajka, jedan od najpoznatijih repera ovih prostora, predstavlja svoj novi fantastičnim bend i video spot pod nazivom "Ne mogu disat". Od Edinog poslijednjeg single-a "Ojojoj" prošlo je skoro godinu dana i mnogi su sa uzbuđenjem čekali novi materijal popularnog Glavatara.
Za nove pjesme i novi album, okupio je bend koji čine istinski virtuozi svog zanata. Mario Rašić, jedan je od ponajboljih basista u Hrvatskoj, čiji recentni projekt je Balkan Zoo Ensemble, Yogi Lonich, "faca" je među glazbenicima svjetskog kalibra, gitarist koji je svirao s Chrisom Cornellom, Mitchom Mitchellom, Billyjem Coxom i nastupao kao prije Rolling Stonesa, Roberta Planta, Linkin Parka kao i Korna. Postavu čini i Toni Starešinić, vodeći član bendova Chui i Mangroove te Mirsad Dalipi, jedan od boljih bubnjara iz regije, koji dolazi s Kosova, a živi u Zagrebu. Postavši ambasadorom brenda Honor, Edi se pametni telefon Honor8 nametnuo kao vjerni saveznik koji se uz njega, pojavljuje u spotu za pjesmu "Ne mogu disat". Za spot je zaslužna Pulsar produkcija, redatelj Dario Lonjak, scenarist i producent Velimir Grgić, direktor fotografije Vedran Rapo te montažer Valent Balun.

Pjesmom "Ne mogu disat" Edo Maajka najavljuje prvi koncert s novim sastavom i to 18. ožujka u zagrebačkoj Tvornici kulture.



Kanđžija

Novi video Kanđžije snimljen u Dublinu, u Irskoj s našim ljudima koje boli briga za ovo pitanje. Dođi 31.03.2017. u Vintage Industrial Bar i poslušaj kako "91" zvuči uživo.



Tomislav Goluban

Nakon posjeta američkom Memphisu i tri koncerta na 33. IBC-u u klubovima ulice Beale, Tomislav Goluban objavljuje novi singl s aktualnog albuma "Kaj Blues Etno" koji je prošli tjedan ušao na Top 10 listu CFBX FM radija u Kanadi.
Pjesma ''Polako starim'' u dinamičnoj country melodiji pretresa boljku svakoga od nas. Vrijeme koje nam leti pred nosom, a rado bismo ga barem malko usporili. Goluban kaže: ''Ova pjesma je nekako postala rođendanska, ekipa ju je odlično prihvatila. A na kraju krajeva, ovo je za svakog od nas vrlo osobna tema. Hoćete li je doživjeti depresivno ili se s godinama još više razmahati, ovisi o Vama. Biti mlad ili star ionako nije stvar godina, već životne energije u nama''.
Iako kaže da stari, Golubanova glazbena mašina još ne ''pušta ulje'', baš naprotiv. Kao i svaki pravi blueser što više kilometara ima na svom ''cajgeru'', on je sve žešći i bolji. "Ako je album dobar glazbenim urednicima u Kanadi, iskreno se nadam da će konačno i domaći eter prepoznati našu glazbu", zaključio je Goluban.



Chui ft Josipa Lisac

Energija i novi, svježi zvukovi koje su grupa Chui donijeli na domaću scenu, u vrlo su ih kratkom vremenu postavili za lidere domaće instrumentalne scene. Iza njihovih albuma stoje izvanredne kritike, nastupi na najvećim domaćim jazz i rock festivalima, rasprodani klubovi, nastupi na europskim pozornicama, suradnja s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije te titula 'najbolji album 2015. godine' za ''Third Sun From the Stone'' (Dancing Bear) koju su im dodijelili glazbeni kritičari i što do sada nije pošlo za rukom ni jednom instrumentalnom izvođaču.

U svemu tome, dogodila se i pjesma 'Tebi putujem' koju potpisuju klavijaturist benda Toni Starešinić te frontmenica Mangroovea, grupe u kojoj zajedno djeluju, i njegova supruga Željka Veverec. Pjesma je sama od sebe pozvala Josipu Lisac jer se njena razigrana i kreativne energija odmah stopila s onom koju odašiljaju Chui. Oni su zapravo srodni, drugačiji te su se kao takvi sjedinili u ovoj prekrasnoj pjesmi

Nevjerojatna Josipa koja upravo slavi 50 godina glazbene karijere ovom suradnjom opet se dokazala kao glazbena diva i zvijezda vodilja domaće scene uvijek s pogledom prema naprijed, prema novim uzbudljivim zvukovima i suvremenom glazbenom izričaju.

terapija // 07/03/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*