home > njuz > Seasplash festival 2017 @ Fort Punta Christo, Pula, 20-23/07/2017

kontakt | search |

Seasplash festival 2017 @ Fort Punta Christo, Pula, 20-23/07/2017

U hladne zimske dane Seasplash festival vam donosi vruće vijesti o prvim potvrđenim izvođačima!

U Pulu stižu glazbenici sa samog vrha reggae, dub, ska i punkrock scene, a predvodi ih legendarni trombonist Vin Gordon.

Podsjećamo vas kako se jubilarno 15. izdanje Seasplash festivala održava na starom mjestu zločina, jedinstvenoj lokaciji tvrđave Punta Christo, u terminu od 20. do 23. srpnja 2017. godine, a u prodaji su i povoljne ulaznice RanoGrabilice. Ulovite priliku i kupnjom ulaznice osigurajte si odličan provod, kao i mjesto pod suncem.

Vin Gordon & The Real Rock Band

Vin Gordon, poznat još kao Trommie ili Don D Junior, legendarni je jamajkanski trombonist, na sceni od zlatnih jamajkanskih godina, začetaka rocksteady i ska glazbe. Muzičku karijeru započeo je ranih 60-ih godina u poznatoj školi Alpha Boys School of Music, gdje brzo usavršava svoj stil. 1965. godine je počeo snimati svoje prve uratke s poznatim The Wailersima u Coxone Dodd's Studio Oneu, istovremeno surađujući s poznatim glazbenicima, kao što su Roland Alphonso, Tommy McCook, Jackie Mittoo, Lloyd Brevett, Lester Sterling, Bobby Ellis i mnogi drugi. Njegov trombon može se čuti na albumima legendarnih izvođača Studio Onea, kao što su The Wailers, Burning Spear, Dennis Brown, The Abyssinians, The Heptones, Delroy Wilson, Bob Andy i Alton Ellis. Jedan od njegovih najvećih hitova je Real Rock, svjetski poznata reggae himna, koju je komponirao s Jackie Mittoom, klavijaturistom genijem. Kako je Vin Gordon bio omiljeni trombonist Bob Marleya, isti ga je poveo u London 1977. godine kako bi snimili albume Exodus i Kaya, nakon što su na Jamajci snimili Natty Dread i Rastaman Vibration. Zadnjih nekoliko godina Vin putuje Europom kao član The Wailersa i Skatalitesa, a od nedavno je pokrenuo svoji bend The Real Rock s 8 fantastičnih londonskih glazbenika s kojima dolazi na 15. Seasplash festival!

→ vin-gordon.com

Vibronics meets Conscious Sounds

Suradnja Vibronicsa i Conscious Soundsa izrazito je kvalitetan i respektabilan spoj na svjetskoj dub sceni! S njihovim zanimljivim i unikatnim osobnostima, te zavidnom glazbenom diskografijom, ovi talentirani producenti slave 50 godina duba svojim zajedničkim albumom koji izlazi u veljači 2017. godine. Album istražuje sve utjecajne tonove ovog žanra, od samih početaka sedamdesetih godina prošlog stoljeća. pa sve do najnovijih dub inkarnacija! Dolaze iz Velike Britanije, a sa sigurnošću se može reći kako su diplomirali umjetnost svojom produkcijom koja kombinira melodičan zvuk i žestoke dubove.

→ vibronics.co.uk
→ conscioussounds.bandcamp.com

Citizen Fish

Citizen Fish je bend kojem nije potreban poseban uvod - još od svog osnutka, 1990. godine, mješavinom ska i punkrock glazbe zaradili su titulu majstora. Članove benda znamo iz kultnih punk bendova kao što su Subhumans i Culture Shock. Još uvijek su poprilično aktivni i u punom pogonu - stare himne i uspješnice se ne zaboravljaju, a novi uradci se nižu jedan za drugim. Nakon kraćeg prekida u radu, ponovo se okupljaju 2011. godine i nastavljaju sa živim svirkama kao i s izdavanjem novih albuma, i to kroz suradnju sa značajnim izdavačkim kućama kao što su Fat Wreck Chords i Alternative Tentacles.

→ citizenfish.com
→ citizenfish.bandcamp.com

Pitch Black

Pitch Black uzburkali su vode unutar nezavisne glazbene dub scene svojim beskompromisnim i inovativnim zvukom. Njihova glazba neprimjetno briše granice između srodnih žanrova, bivajući i dalje pristupačnom, još od albuma prvijenca Futureproof iz 1999. godine.

Projekt je zamisao Michaela Hodgsona, nagrađivanog multimedijalnog umjetnika i Paddyja Freea, producenta kolektiva Salmonella Dub. Ovi Novozelanđani svakako znaju kako treba zvučati prelijevanje glazbe preko različitih raspoloženja i kako uz to kreirati zapetljane i zarazne zvučne uzorke, kako na snimkama tako i uživo. Nakon duže stanke nedavno su objavili peti studijski album Filtered Senses.

→ pitchblack.co.nz

Culture Shock

Culture Shock je uistinu kultni bend, i rodonačelnik u simbiozi ska, dub i punkrock glazbe! Iako su u početku djelovali tek kraći period iza njih je ostao ogroman trag. Osim što dijele članove i povijest s bratskim bendovima Citizen Fish i Subhumans, poznati su i po sjajnim melodijama i energičnim nastupima.

Vratili su se u punom sjaju, s novim albumom pod okriljem ni manje ni više nego izdavačke kuće Alternative Tentacles, kultnog Jella Biafre. Attention Span album je koji dolazi nakon 25 godina pauze, a dokazuje kako je bend ostao originalan i dosljedan nakon svih tih godina, uz očigledan rast sviračke kvalitete. Godine su prošle, ali snaga i energija su ostale na visokoj razini, kako smo i navikli od njih.

→ citizenfish.com
→ cultureshockuk.bandcamp.com

Waitapu

Godinama prije poniranja u dub dimenzije članovi Waitapua čeličili su se u raznim sferama života lokalne underground scene i čvrstog zvuka hardcore, punk, metal i stoner glazbenih stilova. Bend djeluje u Čakovcu, u Međimurju, na sjeverozapadu Hrvatske, a krenuo je u stvaranje zanata svog ozbiljnog zvuka. Izražena ljubav prema old school dubu kao i raznolika glazbena podloga, koja se proteže sve od punka do stoner rocka, označava zvučne koordinate njihovog projekta. U proljeće 2017. godine počastit će nas dugoočekivanim albumom, kojeg će predstaviti upravo na Seasplash festivalu.

→ waitapu.bandcamp.com

Black Star Dub Collective

Black Star Dub Collective, koji na Seasplash dolazi direktno iz Manchestera, nastao je usred hladne zime 2009/2010 godine, s željom članova da izraze svoju veliku ljubav prema sound system kulturi. Kako su u Rusholme's Dickenson Roadu uspjeli pokrenuti skvotersku scenu, usporedo je rastao i kolektiv, a danas je u punom cvatu s članovima koji su željni doprinijeti svojom ljubavi prema dub, reggae, roots i dancehall glazbi. Cilj im je, također, izraziti svoje društvene i političke stavove, te približiti postojeće probleme široj publici, a to čine kombiniranjem ritmova, sa žestokim i radikalnim političkim porukama.

→ blackstardubcollective.co.uk
→ blackstardubcollective.bandcamp.com

Conscious Youth

Conscious Youth, dolazi iz Velike Britanije, čine ga članovi kolektiva Black Star Dub, kao i Dub Reaktion, poznat po organiziranju dub evenata u Manchesteru. Počeci sežu iz 2014. godine, potaknuti nezadovoljstvom političke i društvene situacije u svijetu, inspirirani sound system kulturom za koju vjeruju da posjeduje snagu ujedinjavanja ljudi. Danas, pod vodstvom Nucleus Rootsa, Conscious Youth izvodi žestoki show kroz live dub act, s pjevačima i brass sekcijom.

→ consciousyouthdub.co.uk
→ consciousyouth.bandcamp.com

promo guy // 22/12/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*