home > njuz > Njuz - božićni singl "Naš mali planet" karlovačkih EoT

kontakt | search |

Njuz - božićni singl "Naš mali planet" karlovačkih EoT

Baš sam neki dan razgovarao s kolegom kome na živce svake godine ide radio program uoči Božića i Nove godine s hrpetinom jednih te istih pjesama George Michaela, Mariah Carrey, Elton Johna, Bing Crosbyja, Dean Martina, Band Aid, Maje Blagdan i kojekakvih 'jingle bells' pjesmuljaka. Pa zar nitko nije spreman napraviti nekakvu drugačiju božićnu stvar?

Sve to mora biti lijepo, fino, kućno ognjište, detaljno regeneriran dom, nakićen bor, pokloni ispod njega, održavanje tradicije, jest, to je vrlo lijepo, ali taj blesavi obred se iz godine u godinu odvija poput komičnog filma "Beskrajni dan" s Bill Murrayem da naprosto dođe na živce kako se ustvari ništa ne promijeni poput gažerskog svatovskog benda koji obavezno mora na set listi imati "Ljubio sam krčmarice", "Ja nemam više razloga da živim", "Još i danas zamiriše trešnja", a dok dođe "Jesen u meni" i "Žuti kišobran", e, tek tada počne prava ekstaza. Nazdravlje takva svadba. Svaki brak je osuđen na propast zbog neumjesnog repertoara bendića koji svira za masne pare gomilu gluposti. Sa zadnje svadbe sam pobjegao oko 21h, nisam mogao izdržati, polupao bih sve živo, kak' kaže Josip Pejaković u sjajnom monologu "Ja sam taki č'oek" (Diskoton, 1987): 'i počupo ljude, inventar i tepise, i onu struju i one kablove'.



Ok, da se smirim citiram iz priloženog press materijala sve što su kolege iz Spona Digital napisale:

Perspektivan alter rock metal sastav EoT predstavlja "Naš mali planet" - prekrasnu božićnu pjesmu, ujedno i četvrti singl ovog mladog karlovačkog benda. "Naš mali planet" predstavlja podsjetnik svima koji su zaboravili što je ponekad najbitnije u životu. Upravo zbog toga je čarolija božićnog ozračja savršen period za širenje najljepših poruka zapakiranih u svjetlucave omote i crvene vrpce. "Dosta gluposti, ponoć dolazi, zaboravi sve probleme bar jednom u godini...". Ponekad nam je svima potreban samo osmijeh i malena doza sreće da promijeni nečije buduće životno putovanje. Putujte kroz pjesmu zajedno s EoT-om u čarobnije sutra.
Glazbeni producent je Marko Matijević Sekul, autor glazbe i teksta Boris Kolarić, aranžmane su napravili Marko Matijević Sekul i EoT, a dizajn naslovnice je djelo Gorana Glavača.

Album EoT-a "Defibrilacija" izlazi u siječnju, a zahvaljujući pobjedama na brojnim festivalima ("Rat bendova", "O'Rock fest", internacionalno natjecanje Šengenfesta "Glas mladih" u Sloveniji, "Mack Production" i gitarijada "Croatia Bike Weeka") i odličnim uvodnim singlovima ("Balkanska fiskultura" (http://spona.us4.list-manage.com/track/click?u=e68fc1a743acf8a26790e8933&id=72012103aa&e=ff4d42da33) , "U čemu je bit?" (http://spona.us4.list-manage1.com/track/click?u=e68fc1a743acf8a26790e8933&id=0df0970b10&e=ff4d42da33) " i "Bye bye" (http://spona.us4.list-manage.com/track/click?u=e68fc1a743acf8a26790e8933&id=8ae1855db0&e=ff4d42da33) ) postao je jedan od najiščekivanijih domaćih debitantskih albuma.

Glazba koju izvodi EoT inspirirana je širokim spektrom glazbenih utjecaja, od klasike pa sve do modernih pravaca 21. stoljeća, a EoT nastupa u sastavu Maja Kolarić (vokal, bas gitara), Boris Kolarić (gitara, vokal) i Goran Glavač (vokal, bubnjevi).
[ EoT (Eclipse Of Time), InMusic Fest,20.VI 2016.,Jarun,Zagreb ]

EoT (Eclipse Of Time), InMusic Fest,20.VI 2016.,Jarun,Zagreb   © Horvi

Sad nastavljam ja, dole potpisani. EoT su odličan bend, gledao sam ih na ovogodišnjem InMusic festu. Sviraju britko i žestoko, imaju odlične pjesme, a ova božićna im je najmekša do sada, apsolutno netipična za njihov stil i vrlo brzo bi se mogla odmetnuti u paradu prepoznatljive trivijalnosti sa ksilofonom, fučkanjem, staccato gitaricom i šarmantnim Majinim vokalima u kompletnoj unplugged varijanti. Ako je čujem na radiju, a morati ću ga slušati na poslu (Radio Sljeme, Drugi program Radio Zagreba, Antena...), znači da su upecali glavnu srednjestrujašku vibru glazbenih urednika. Nek' im je sa srećom...

horvi // 22/11/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*