home > njuz > Nova izdanja - BELLETI, ZVONIMIR VARGA, OTG CREW, TRIGGER, MONOHROM, CLONE AGE, PIJANO BAR, LAČNI FRANZ

kontakt | search |

Nova izdanja - BELLETI, ZVONIMIR VARGA, OTG CREW, TRIGGER, MONOHROM, CLONE AGE, PIJANO BAR, LAČNI FRANZ

Belleti

Zadarski Belleti izbacio je spot za pjesmu "Nean Gruv". Snimao, smiksao, gospodin Branimir Kamber!

Zvonimir Varga

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga izdao je i svoj 8. album 'Krugovi', koji je, kao i prethodnici, dobavljiv s njegove Bandcamp stranice.



Autor kompletnog teksta i glazbe je Zvonimir Varga, za snimanje i miks bio je zadužen Mak Sokol, a za naslovnicu 'Krugova' Lana Prokopić i Mak Sokol.

OTG Crew

Nova stvar "JicGu" za OTG Crew.



G samuje na traci s versovima od ihihi, iz vakta kad je CKM citao. Jicgu je dosta puta uzivo izvodjen. Beat je sa BHOP beat battlea 2011. godine, iz cetvrtfinalne runde. Admin Bhoportala je punomocan pa nam je dao beat. Do autora samog nikad nismo uspjeli doci, ne moze mu ni Interpol u trag uci. Nek se javi ako se pozna, necemo ga otpjevat', repamo iskljucivo. Hvala mu.

Novo je to sto je pjesma snimljenja, mixana i producirana u Studiu NOIR u Kiseljaku kod naseg druga. To je kreativna radionica za specijalizirana za responsive web design, graficka rjesenja i audio produkciju. Planiramo jos dosta recorda u NOIR-u.

Trigger

Provokativni beogradski bend Trigger, u svom stilu, ponovo gura prst u oko! Ovoga puta snimili su spot za pesmu ,,Kad savest te zaboli", koja obrađuje temu vekovne ljudske potrebe da svoje najmračnija dela pravda religijom.

,,Kad savest te zaboli, ti samo se pomoli", kaže Trigger.



Ovim singlom Trigger nastavlja sa promocijom svog trećeg studijskog izdanja ,,Vreme čuda" objavljenog pod etiketom Odličnog hrčka. Izdanje je naišlo na veoma pozitivne reakcije.
Jedan od najposećenijih regionalnih portala, Balkanrock, uvrstio ga je u najbolja izdanja 2015. godine, a redakcija muzičkog portala Serbian Metal ga je proglasila najboljim metal albumom u prošloj godini.

Pored promocije aktuelnog izdanja na srpskom jeziku, momci i devojka iz grupe Trigger paralelno završavaju sa snimanjem svog prvog izdanja na engleskom jeziku.

Album ,,Vreme čuda" dostupan je na svim relevantnim digitalnim servisima, kao što su iTunes i Deezer, a CD je moguće naručiti preko facebook stranice grupe ili ga nabaviti u svim prodavnicama koje distribuiraju izdanja Odličnog hrčka.

Monohrom

Najnoviji novosadski rokenrol bend Monohrom objavio je prvi singl "Izbledeće" sa albuma nazvanog po imenu benda.



Pesma govori o jednoj generaciji i jednom načinu života van ustaljenih normi i mejnstrima. Spot je režirao Igor Zečević
Takođe, bend možete pratiti na Fejsbuk stranici: https://www.facebook.com/monohromns/.

Clone Age

Nakon dva objavljena singla "Give Yourself To Me" i "Wake Me Up" s albuma "Fuse", čakovečki rockeri Clone Age u jesensku sezonu ulaze s novim, trećim singlom za pjesmu "Addiction".



Singl se nalazi na njihovom hvaljenom albumu "Fuse" koji je u prvih nekoliko mjeseci od objave dobio odlične domaće i strane kritike te zasigurno spada u bolja domaća ostvarenja u 2016. godini.

Sama pjesma već naslovom daje naslutiti tešku, ponekad i tabu temu koja se krije u mnogim porama modernog društva. Ovisnosti su Clone Ageu bile inspiracija ne samo za žestoku rock pjesmu koja ostaje u uhu već nakon prvog slušanja, već i za spot koje je prati.

Igrani videospot za "Addiction" prikazuje četiri najraširenije ovisnosti modernog doba - alkohol, drogu, kocka i videoigre. Mračan kao i sama tematika, uz odličan rock Čakovčana, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

Videospot je režirao Dinko Šimac, mladi redatelj i film maker koji je dosad surađivao s Darkom Rundekom, Boom, Overflowom i mnogim drugima.

Pijano Bar

Nakon odlične pjesme "Probajmo zajedno", zagrebački sastav Pijano Bar predstavlja singl "Nasukan" kojim najavljuje debitantski album. Skladba je prvi put izvedena na šibenskoj šansoni 2010. i divna je podloga nadolazećem kraju sezone te neminovnoj rujanskoj sjeti za još jednim minulim ljetom. Autor glazbe i teksta je Marko Kova Kovačić, a aranžman potpisuju svi članovi benda. Singl "Nasukan" je ujedno i najava albuma posvete "Pijano Bar svira Valungare - uživo kod Vidre", kojeg ćete premijerno moći poslušati 9. rujna.



Uz pjesmu je napravljena i video izložba fotografija Tomislava Zebića, koja kroz objektiv kamere realistično dočarava život na otoku te zajedno s glazbom i stihovima čini skladnu cjelinu. Tomislav Tompa Zebić se bavi digitalnom fotografijom i njeguje crno-bijeli izričaj. Imao je mnoštvo grupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Italiji, Austriji i Portugalu. Osvojio je nekoliko nagrada na Pixotu, a fotografije su mu objavljenje u časopisima "B&W Universe" (Filipini), "L'Instante Monocromatico" (Italija), Best of Minimalism" (Portugal) i EYE - Photo Magazine (Austrija).

"Pijano Bar" je akustični sekstet u kojem je Marko Kova Kovačić iz Valungara pažljivo spojio vrhunske instrumentaliste i senzualnu pjevačicu Ivi First s vlastitom poetikom i poimanjem uhu i umu dostojne pop glazbe. Pitka, no nipošto banalna, autorska je niša po kojoj će ploviti "Pijano Bar", nastavljajući zagrebačku, pa i hrvatsku tradiciju kvalitetne šansonjersko zabavne glazbe. Marko First, prva violina, preuzeo je vodstvo proba i aranžersku koordinaciju, nenadmašna ritam sekcija iskusnih Kristijana Gregurića - Grge i Siniše Krstekanića - Sinketa, pumpa i ne da ni lijevo ni desno sjetno starogradskoj harmonici Andrije Laze, posuđenog iz bratskog benda Picksiebner.

Lačni Franz

Nakon pauze od preko dva desetljeća, čuveni slovenski bend Lačni Franz pod vodstvom podjednako kultnog Zorana Predina objavio je studijski album "Svako dobro" u izdanju Croatia Recordsa.



Riječ je nedvojbeno o jednom od najiščekivanijih albuma zadnjih godina i najvećih diskografskih događaja u regiji, koji donosi deset potpuno novih Predinovih autorskih pjesama, a svoj doprinos kao autor glazbe na jednoj pjesmi je dao i Oto Rimele. Snimanje, miks, mastering i produkciju albuma potpisuje Anej Kočevar. Zanimljivo likovno oblikovanje potpisuje Špela Nebec. Album je najavljen krajem ovog lipnja dinamičnim singlom "Daj pusu! Daj pusu!", koji je označio studijski povratak Lačnog Franza pod Predinovim vodstvom nakon čak dvadeset i dvije godine.

terapija // 03/09/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*