home > njuz > SEASPLASH festival 2016 - Popunjavanje lajnapa traje

kontakt | search |

SEASPLASH festival 2016 - Popunjavanje lajnapa traje

Broj izvođača na Seasplash festivalu i dalje nezaustavljivo raste u svim smjerovima, molimo, pomaknite se! Dolazi nam čak i Maajka! Možda se pitate koja, no ne brinite, nije vaša, već Edo Maajka! Najveća hip-hop glava Balkana i najprepoznatljivije ime gotovo cijele bivše Jugoslavije, vraća se na staro mjesto zločina! Uz njega vraćaju nam se i Bamwise, vrsni zagrebački dub kolektiv, koji nas dolaze inspirirati na razmišljanje i djelovanje u svome životu. Više ništa nećemo prepustiti slučaju!

Ostali noviteti su, između ostaloga Dub Engine, energični Talijani u svojoj standardnoj live formaciji. Dolaze i slovenski Dubtafari Sound, bosanski Zenicafaria Sound, Roots Doughter i RiddimBwoy, te Funk Guru iz Zagreba, te čitav niz srodnih duša iz europskog susjedstva o kojima pročitajte u nastavku!

EDO MAAJKA (BiH, Izrael)

Najveća hip-hop glava na Balkanu i ambasador scene dolazi na 14. Seasplash! Edin Osmić, poznatiji pod imenom Edo Maajka, rođen je 1978. u Brčkom (BiH). Kako sam kaže: Zovite me majka zovite me MATI! Svoju je karijeru započeo kao MC hardcore benda Discord (Defence), nakon toga postaje dio FMJAM i Disciplinske komisije.

Edo svojim radom postaje jedan od najistaknutijih i naj prepoznatljivijih imena na gotovo cijelom području bivše Jugoslavije. Njegov prvijenac Slušaj mater izlazi 2002., nakon čega postaje novo ime Blackouta. No Sikiriki izlazi 2004., treći album Stigo ćumur, 2006. godine, Balkansko, a naše izlazi 2008. godine, a posljednji album Štrajk mozga, 2012. godine. Ove godine izbacuje svoji novi hit Ojojoj.

Između ostaloga, bavi se muzikom za filmove i sinkronizacijom crtića. Njegove pjesme govore o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu, ljudima, hip hopu, grafitima i sličnome, a utjecaj na njega vršili su mnogi: Rambo Amadeus, TBF, Safet Isović, Miladin Šobić, Azra, Zabranjeno pušenje, Disciplina kičme, Atomsko sklonište, Majke, Rupa u zidu i mnogi drugi. No zasigurno je i Edo utjecao na mnoge tijekom svoje bogate muzičke karijere!
[  ]

***
BAMWISE (Hrvatska)

Bamwise je šesteročani bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ umjetnice koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dubu. U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije, a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu. Bamwise kombiniraju sintetičke i akustičke elemente u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na bubanj i bass kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Iako je njihova glazba inspirirana jamajkanskim dub i reggae glazbenicima, njihov je zvuk veoma svjež i moderan upravo kroz kombinaciju raznih elemenata suvremene elektroničke glazbe, slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije, ali uz vlastiti pogled na underground bass glazbu. Upravo rade u studiju na albumu prvijencu koji bi trebao izaći ove jeseni na vinilu pod okriljem PDV etikete.

***
DUB ENGINE (Italija)

Dub Engine je talijanski live/studio projekt koji su 2009. godine pokrenuli Tux (producent, efekti) i Sabry (vokal, synth). Žestoki bass i synth, beskrajni delayevi, i podrhtavanja, zaštitni su znak Dub Enginea. Njihova je glazba obojana različitim muzičkim žanrovima, od roots reggaea, do njihovih elektroničkih potomaka stepper duba, junglea i dubstepa. Britanski i francuski dub nove ere zaslužan je za njihov psyho-steppa stil. Njihova orginalna muzička ekspresija spaja vokal, efekte i bass linije u eksplozije psihodeličnog zvuka. Dijelili su pozornicu sa raznim internacionalnim dub izvođačima kao što su Zion Train, O.B.F, Alpha & Omega, Mad Professor, Martin Campbell i Jahtari. Širili su pozitivne vibracije na većini talijanskih i europskih festivala. Izdali su Irie On Air 2010. godine sa 8 pjesama putem CC licence, pojavljuju se također na nekoliko kompilacija, a sa svojom pjesmom Rude Boy, u 2011. godini, za Dubatriation, izdali su svoj prvi 7″ vinil.

***
Ostala novopotvrđena imena

Dubtafari Sound
Funk Guru
Zenicafaria Sound
Roots Daughter alongside RiddimBwoy

***
Predstavnici austrijske bass scene dolaze na 14. izdanje našeg najopuštenijeg ljetnog festivala!
Kroz suradnju s Bassive, soundsystem culture kolektivom, Seasplash na ovogodišnjem izdanju predstavlja presjek recentne austrijske bass scene.

Dubape
Darkwing Dub b2b Jah Cobe
Audi0pille
OLD . EDU b2b theParaNox
dj odd b2b B. Ranks
DCone

***
Od sada dostupne i jednodnevne te vikend+ ulaznice
Osim festivalskih ulaznica u prodaju su puštene i jednodnevne te vikend+ ulaznice (vrijede za vikend; petak i subotu i još jedan dan po izboru tj. četvrtak ili nedjelju). Dostupne su putem sustava Entrio i to na webu ili na nekom od prodajnih mjesta navedenog sustava.

promo guy // 09/06/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*